Hair Science Institute test medewerkers en cliënten op COVID-19

Hair Science Institute test medewerkers en cliënten op COVID-19

Hair Science Institute gaat al haar medewerkers en cliënten testen op het coronavirus. Ondanks dat alle behandelingen in de klinieken in Amsterdam en Maastricht voorlopig zijn opgeschort tot 28 april, denkt de wereldwijde autoriteit op het gebied van haartransplantaties graag vooruit! “We willen ook ná het versoepelen van de maatregelen instaan voor ieders veiligheid”, vertelt arts en onderzoeker dr. Coen Gho van Hair Science Institute.

 

“We nemen de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM uiterst serieus! Vanzelfsprekend heeft de veiligheid en gezondheid van onze cliënten en medewerkers de hoogste prioriteit”, benadrukt dr. Coen Gho. Hair Science Institute informeert haar cliënten momenteel zoveel mogelijk online over haaruitval en geeft vrijblijvende adviezen-op-maat over oplossingen om kaalheid tegen te gaan. Dit doen de artsen tijdens een persoonlijk video-, WhatsApp- of telefoongesprek.

 

De behandelingen voor een haartransplantatie liggen voorlopig nog tot 28 april stil. “Logisch ook, het maatschappelijk belang heeft nu alle aandacht” zegt dr. Coen Gho. “We houden er rekening mee, dat ook ná 28 april het risico op COVID-19 besmettingen aanwezig is. Mochten de maatregelen van het kabinet na 28 april (gefaseerd) versoepeld worden, dan willen wij onze cliënten én medewerkers met zekerheid een veilige behandel- en werkomgeving kunnen bieden! We hebben daarom besloten om naast de nodige beschermende maatregelen, het minimaliseren van onze cliëntcontacten en het behandelen in kleinschalige teams (2-3 personen), om iedereen te testen op het coronavirus. Sterker nog, we zijn deze week al gestart met het testen van onze medewerkers in Amsterdam en Maastricht. Zij worden vanaf nu wekelijks getest middels de COVID-19 Rapid test. Dat geeft niet alleen onze medewerkers, maar ook hun families zekerheid en rust.

 

De zogenaamde ‘Rapid test’ die Hair Science Institute gebruikt is een fundamenteel andere COVID-19 test dan de RIVM en verschillende andere laboratoria nu gebruiken. De huidige en meest bekende ‘COVID-19 PCR’ test die zij gebruiken, tonen alleen de aanwezigheid van corona in het geteste weefstel (speeksel, longvloeistof, etc.) aan. Met de COVID-19 Rapid test kan Hair Science Institute de immuniteitsstatus van personen snel en accuraat bepalen, zelfs al binnen 15 minuten. Na blootstelling van het lichaam aan het coronavirus, produceert het lichaam antistoffen tegen het virus. In de acute fase (uren, dagen) zal dit uitsluitend IgM antistoffen betreffen, de vroege immuunrespons. Dit wordt na enkele dagen gevolgd door een IgG antistoffen productie. Wanneer het specifieke IgM niet meer in het bloed aantoonbaar is – en alleen specifiek IgG aangetoond wordt – is men niet besmettelijk voor COVID-19. De ‘Rapid test’ betreft een professionele en valide test, die alleen door medisch personeel kan worden uitgevoerd.

 

“Doordat we alléén COVID-19 vrije cliënten en medewerkers in onze klinieken verwelkomen, kunnen we de kans op (weder)besmetting minimaliseren en zo ons steentje bijdragen in de strijd tegen het virus”.