Meestgestelde vragen over haartransplantatie Hair Science Clinic

Haartransplantatie Turkije mislukt

Wat zijn de mogelijkheden als een haartransplantatie in Turkije mislukt? Als je een haartransplantatie toe laat passen, dan is het vanzelfsprekend dat je nieuwe haargroei verwacht op plaatsen waar het haar is uitgevallen. Dankzij een haartransplantatie krijg je meer zelfvertrouwen en ziet je haardos er gezond uit. Een haartransplantatie is echter niet zo eenvoudig als vaak wordt gedacht. Hoewel het verschilt van andere chirurgische ingrepen, is en blijft het een operatieve ingreep. Om de haartransplantatie soepel te en succesvol te laten verlopen, moet de kliniek waar de procedure wordt uitgevoerd over de juiste medische apparatuur beschikken. Het is ook belangrijk dat de haartransplantatie specialist die de procedure uitvoert een expert is en ervaring heeft in zijn of haar vakgebied. Wanneer een haartransplantatie Turkije mislukt zijn daar verschillende redenen voor aan te wijzen.

 

Haartransplantatie Turkije mislukt

Voor- en na resultaat van een reconstructieve haartransplantatie op littekenweefsel, als gevolg van een eerdere FUT-transplantatie elders

Waarom haartransplantatie Turkije mislukt?

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom een haartransplantatie mislukt. De meest voorkomende oorzaken zijn:

Dubieuze haarklinieken.
Een van de belangrijkste oorzaken voor het mislukken van een haartransplantatie zijn dubieuze haarklinieken. Je zoekt naar de beste haartransplantatie. Daarom onderhandel je met verschillende klinieken over de kosten en de manier waarop de ingreep wordt toegepast. Niet alle klinieken geven een eerlijk behandeladvies en ook onervaren specialisten willen geld verdienen, zonder daarmee rekening te houden met de algemene gezondheid en medische achtergrond van patiënten. In het buitenland wordt vaak beweerd dat er grote aantallen grafts getransplanteerd kunnen worden, terwijl het donorgebied daardoor overmatig wordt belast. Kies altijd voor een haartransplantatie bij een kliniek die beschikt over (inter)nationale kwaliteitskeurmerken.

Onervaren specialisten.
Het succes van een haartransplantatie is direct gerelateerd aan de ervaring en expertise van de haarchirurg die de procedure uitvoert. Haartransplantatie is geen nieuw proces, maar een geavanceerde techniek die zich nog altijd verder ontwikkelt. Het is een feit dat sommige haartransplantatie methoden, die in het verleden veel werden gebruikt, tegenwoordig niet worden gebruikt. Het toepassen van moderne behandeltechnieken vergt zowel ervaring, expertise als geduld. Als je de behandeling uit laat voeren door iemand die deze eigenschappen niet heeft, is de kans groot dat de haartransplantatie in Turkije mislukt. Ervaren haarchirurgen kunnen nauwkeurig bepalen welke grafts het meest geschikt zijn om te transplanteren, terwijl beginnend behandelaars hier niet of nauwelijks over nadenken. Aangezien niet alle grafts geschikt zijn voor transplantatie, kan dit een mislukking tot gevolg hebben. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe de grafts geëxtraheerd moeten worden.

Foutief geplaatste transplantaten.
Een van de belangrijkste punten bij een haartransplantatie procedure is het plaatsen van de geoogste grafts in de kale gebieden. Het is een gevoelig onderdeel van het behandeltraject en als het verkeerd wordt uitgevoerd, mislukt de haartransplantatie. Bij het plaatsen van de grafts moet rekening worden gehouden met de groeirichting van de andere haren in het gebied. De groeirichting is belangrijk voor het verkrijgen van een natuurlijke uitstraling. Het kan gebeuren dat een onervaren arts rekening vergeet te houden met de groeirichting, waardoor een deel van het haar naar rechts groeit en een ander deel naar links. Dit geeft een vreemd ogende haargroei, waardoor er van een natuurlijke uitstraling geen sprake is en je in de meeste gevallen een correctie behandeling nodig hebt om de resultaten te laten verbeteren.

Onvoldoende nazorg.
De nazorg tijdens de dagen en weken na de haartransplantatie beïnvloedt het succes van de procedure. Volg voor een goed resultaat de instructies van de specialist op. Doe je dit niet of onvoldoende, dan kunnen de getransplanteerde haarzakjes afsterven, wat een teleurstellend resultaat tot gevolg heeft. Als gevolg van de huid die geneest kun je behoorlijke jeuk op het hoofd hebben. Probeer dit gevoel te weerstaan en niet de huid te krabben. Is de jeuk ondraaglijk? Vraag de specialist om hulp. Na de haartransplantatie was en verzorg je het haar volgens de instructies van de specialist. Vergeet nooit dat je de eerste dagen erg voorzichtig bent met het haar. Je wast je haar door het licht te masseren, oefen geen grote druk uit. Droog het haar na het wassen voorzichtig. Een andere oorzaak voor het mislukken van een haartransplantatie zijn infecties als gevolg van onvoldoende hygiëne. Infecties hebben een negatief effect op de grafts en hebben een vertraagde wondgenezing en zelfs littekens tot gevolg.

Resultaat als een haartransplantatie Turkije mislukt?

Een mislukte haartransplantatie veroorzaakt een grote teleurstelling. Je hebt een aanzienlijk bedrag voor de ingreep betaald en het resultaat lijkt niet op de verwachting die je had. Het vervelende van een mislukte haartransplantatie is dat ook gezonde grafts uit het donorgebied onnodig verloren gaan. Let daarom altijd op in welke kliniek je de ingreep ondergaat en hoe de ervaring van de specialist is. De artsen van Hair Science Clinic zien regelmatig mannen en vrouwen die voor een correctie op zoek zijn naar kwaliteit en ervaring. Het gebeurt regelmatig dat mensen met een zogenaamde ‘typisch Turkse haarlijn’ het resultaat willen laten verbeteren of corrigeren. In de meeste gevallen is dit mogelijk. Afhankelijk van je gezondheid en het resterende donormateriaal wordt gekeken hoe het resultaat verbeterd kan worden en je weer een natuurlijke uitstraling krijgt.

Correctie na mislukte haartransplantatie

Haartransplantaties in Turkije hebben de afgelopen jaren meer bekendheid gekregen en zijn populair bij mannen en vrouwen met alopecia androgenetica. Met tarieven die gemiddeld lager zijn dan in Nederland is voor sommige mensen de keuze snel gemaakt, zeker als de kosten niet vergoed worden. Laat jezelf van tevoren adviseren over de behandeling en lees reviews van eerder toegepaste behandelingen. Vergeet daarnaast niet dat je bij een haartransplantatie in Turkije vaak te maken hebt met bijkomende kosten voor reis en verblijf. Kies niet zomaar voor de goedkoopste aanbieding, maar maak eerst kennis met een behandelaar en kies voor kwaliteit. Ontbreekt een vertrouwd gevoel? Zoek een haarkliniek waar je jezelf welkom voelt. Overigens mislukken uiteraard niet alle haartransplantaties die in Turkije toegepast worden. Een degelijke voorbereiding is onlosmakelijk verbonden met het eindresultaat. Is er achteraf sprake van een mislukking? Met de inachtneming van een aantal voorwaarden, kun je het resultaat laten corrigeren bij Hair Science Clinic. De ervaren specialisten plaatsen de haarzakjes in de juiste groeirichting, zodat je een natuurlijke uitstraling hebt. Wil je een afspraak maken voor een consult? De kliniek is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101.