Haartransplantatie Turkije vergoeding

Ben je benieuwd of een haartransplantatie Turkije vergoeding bestaat? Je bereidt een haartransplantatie natuurlijk goed voor. Zo weet je wat je kunt verwachten en wat de kosten van de ingreep zijn. Als je de voorwaarden van je zorgverzekering en aanvullende zorgpolis doorneemt, kunnen daar vergoedingsmogelijkheden in worden vermeld. Een haartransplantatie vergoeding in Turkije is niet vanuit de basisverzekering mogelijk. Welke vergoedingsmogelijkheden er wel beschikbaar zijn, kan een specialist je vertellen.

Kosten FUE haartransplantatie Turkije

Haartransplantatiekosten in Turkije variëren tussen € 1.750 en € 6.000. De meeste klinieken werken op basis van all-in haartransplantatie tarieven waarbij naast de ingreep ook een aantal hotelovernachtingen, transfers ter plaatse en medicatie zijn inbegrepen. Afhankelijk van de werkwijze van een haarkliniek kan ook een tolk of vertaler beschikbaar stellen. Turkse artsen spreken meestal geen Nederlands en beperkt Engels. In de kliniek wordt met u meestal Engels of Duits gesproken. Niet iedereen voelt zich zeker genoeg om in een andere taal te praten over een ingrijpende cosmetische behandeling bij haaruitval.

Dit is bij een haartransplantatie in Turkije onvermijdbaar. Communicatieproblemen worden vaak genoemd als reden om toch niet voor de ingreep naar het buitenland te gaan. Wanneer je jezelf niet voldoende verstaanbaar kan maken, is dat van invloed op het vertrouwen dat je hebt om de ingreep te ondergaan. Kies voor een haartransplantatie kliniek waar je welkom bent en waar je een klik voelt met de specialist. Je zit immers 6 tot 9 uur in de behandelstoel.

Goedkope haartransplantatie Turkije

Wanneer je een oplossing zoekt voor erfelijke haaruitval is een haartransplantatie de enige ingreep met permanent resultaat. Het verplaatsen van de gezonde haarzakjes uit de haarkrans naar de kale plaatsen, gebeurt onder plaatselijke verdoving. De haarzakjes die getransplanteerd worden, zijn ongevoelig voor het DHT-hormoon dat alopecia androgenetica veroorzaakt. De ingreep wordt niet door de basisverzekering vergoed. Zorgverzekeraars bestempelen een haartransplantatie als cosmetische ingreep, waar geen medische noodzaak voor is. De kosten zijn relatief hoog en goedkope aanbiedingen van buitenlandse klinieken lijken al snel een aantrekkelijk alternatief. Wees voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, dit is helaas ook vaak het geval. Let op een aantal punten:

  • Naamsbekendheid, locatie en reputatie van de haarkliniek.
  • Toegepaste haartransplantatie technieken.
  • Kennis en ervaring behandelend specialisten en/of artsen.
  • Hoe zijn consult, nazorg en controles geregeld.
  • Reviews en ervaringen van anderen.

Haartransplantatie Turkije vergoeding reiskosten

Het grootste nadeel van een haartransplantatie in Turkije is dat je naar de kliniek moet reizen. Hiervoor ben je aangewezen op een vliegreis. Afhankelijk van de voorkeur die je hebt voor een luchtvaartmaatschappij en een luchthaven van vertrek zijn de kosten voor een retourvlucht variabel. Heeft de kliniek geen samenwerkingsverband met een haarkliniek in Nederland? Je reist dan vaak minimaal 3 keer naar Turkije. De retourvlucht kan niet altijd op dezelfde dag plaatsvinden, waardoor je een of meerdere nachten ter plaatse verblijft. Ook deze kosten zijn bijkomend. Reis- en verblijfkosten komen niet voor een vergoeding in aanmerking. Het wijst je wel op het feit dat een laag geprijsde haartransplantatie in Turkije als gevolg van de bijkomende kosten vaak minder goedkoop is dan aanvankelijk veronderstelt.

Haartransplantaties vergelijken

Dat een haartransplantatie een ingrijpende behandeling is, is bekend. Je bereidt je langdurig voor en hebt hoge verwachtingen van de behandeling die je weer nieuwe haargroei geeft. Onderzoek je de verschillen tussen een haartransplantatie in binnen- en buitenland? Vergelijk je haartransplantatie tarieven met elkaar? Besteed aandacht aan bepaalde punten en factoren die van invloed zijn op zowel de prijs als het resultaat:

  • Haartransplantatie techniek die wordt voorgesteld.
  • Aantoonbaar bereikte resultaten van een specialist.
  • Aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd.
  • Eventuele kosten voor het consult en nazorg.
  • Kosten voor medicatie.

De verouderde FUT-techniek zal goedkoper worden aangeboden dan de minder ingrijpende FUE-techniek. De manier waarop de haarzakjes worden geëxtraheerd, is van invloed op de duur van de herstelperiode en het risico op bijwerkingen en complicaties. Zoek ook naar reviews waarin anderen vertellen hoe ze de haartransplantatie bij een bepaalde haarkliniek ervaren hebben.

Minimale haartransplantatie Turkije vergoeding

Worden de kosten van een haartransplantatie niet vergoed, maar wil je de behandeling ondergaan zonder direct het volledige behandelbedrag te moeten missen? Een aantal kredietmaatschappijen heeft zich gespecialiseerd in het financieren van cosmetische behandelingen. Je kunt op basis van je maandelijkse inkomsten en uitgaven en persoonlijke situatie een doorlopend krediet of lening aanvragen. Om een kredietvoorstel te ontvangen vraagt een financieringsmaatschappij inzicht in je financiële verplichtingen. Je krediet verleden wordt nagekeken en gevraagd wordt naar onder andere je familie omstandigheden en woonsituatie. Wordt je aanvraag goedgekeurd? Je kunt daarna vlot over het geleende bedrag beschikken en de haartransplantatie laten toepassen. In de krediet overeenkomst wordt het aantal termijnen opgenomen waarin je het bedrag aflost. Bij het afsluiten van een krediet of lening ben je een kredietverstrekker onder meer rentekosten verschuldigd. Geld lenen kost geld.

Correctie behandeling vergoeding

Helaas gebeurt het ook dat mensen na een haartransplantatie teleurgesteld zijn in het resultaat. Veel gehoorde klachten zijn een typisch Turkse haarlijn en een overbelast donorgebied. Afhankelijk van de omstandigheden kan je een correctie behandeling laten toepassen om zo het resultaat te verbeteren. Ook bij een correctie haartransplantatie zal een zorgverzekeraar de behandeling niet als medische noodzaak beoordelen. De kans op een kostenvergoeding is zeer klein. Laat je de correctie toepassen door een andere kliniek? Vergelijk de behandelmogelijkheden met elkaar. Vraag tijdens het consult naar de mate waarin een specialist ervaring heeft met het corrigeren van eerder bereikte haartransplantatie resultaten.

Haartransplantatie Turkije vergoeding – FAQ

In de meeste gevallen niet. De basisverzekering dekt medische behandelingen. Haartransplantaties worden als een cosmetische ingreep gezien, de medische noodzaak ontbreekt. Ben je als gevolg van brandwonden of een ongeval je haar verloren? Dan kan mogelijk een uitzondering gemaakt worden.

Nee, ook voor het reizen naar de buitenlandse kliniek zijn geen vergoedingsmogelijkheden.

Een medische indicatie voor een haartransplantatie is zeldzaam. Wanneer een zorgverzekeraar toch een gedeeltelijke of volledige vergoeding toezegt, is het belangrijk om zoveel mogelijk medische documentatie en facturen te bewaren. Uw verzekeraar kan om bewijsmateriaal vragen. Een andere voorwaarde die gesteld kan worden, is dat de haartransplantatie wordt gedaan door een door de verzekeraar gecontracteerde haarkliniek.

Bepaalde medische kosten die u zelf heeft betaald, kunnen als aftrekpost worden aangegeven bij de belastingdienst. Deze mogelijkheid is aan strikte en wisselende voorwaarden verbonden. Bewijsmateriaal in de vorm van rekeningen, behandelverslagen en medische rapportages kunnen opgevraagd worden. Tegen kosten die ten onrechte als aftrekpost zijn opgevoerd kunnen naheffingen of boetebedragen tot gevolg hebben.

De prijzen van een FUE haartransplantatie liggen in Turkije tot 50% lager dan in Nederland. Goed vergelijken en voorbereiden kan interessante (prijs)voordelen opleveren.

Sommige klinieken bieden u handige maandtermijnen aan. De rentekosten die in rekening gebracht worden, zijn relatief hoog. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten. Nederland kent enkele gespecialiseerde kredietverstrekkers die zich onder andere toeleggen op het financieren van cosmetische ingrepen.

Kredietverstrekkers willen inzage in uw persoonlijke, gezins- en financiële situatie. Dat betekent dat u gegevens verstrekt over uw maandelijkse inkomsten en uitgaven, uw woonsituatie en het arbeidsverband dat u heeft. Uw gegevens bij het BKR in Tiel worden opgevraagd. Als na onderzoek blijkt dat u in aanmerking komt voor een lening of krediet ontvangt u een voorstel. Over het geleende bedrag betaalt u rentekosten.

Ja, enkele Turkse haarklinieken hebben overeenkomsten met Nederlandse kredietverstrekkers. De voorwaarden en leenbedragen verschillen.

Niet iedereen heeft het behandelbedrag direct beschikbaar. In dat geval kan het een voordeel zijn om een lening af te sluiten. Bedenk dat je een paar jaar lang iedere maand wordt geconfronteerd met de ingreep die je hebt laten toepassen. Je kunt ook proberen om het bedrag bij elkaar te sparen. Op die manier hoef je geen extra kosten te betalen. Na het beoordelen van het eindresultaat kun je de behandeling afsluiten.

Enkele aanvullende zorgpakketten hebben beperkte vergoedingsmogelijkheden voor cosmetische behandelingen. In polisvoorwaarden aan het aanvullende zorgpakket staan de vergoedingsbedragen en mogelijkheden vermeld.

Meer weten over haartransplantatie kosten en vergoedingen

Zoek je aanvullende informatie over de kosten van een haartransplantatie? Wil je weten of de kosten voor een correctie behandeling al dan niet door je zorgverzekeraar vergoed worden? Vraag de informatiebrochure van Hair Science Clinic aan of maak een afspraak voor een persoonlijk consult in de kliniek. De specialisten beantwoorden je vragen en laten je voorbeelden zien van haartransplantaties en de resultaten die bereikt worden. Tijdens het consult wordt de HaarStamcel Transplantatie toegelicht en besteed de specialist tijd aan het bespreken van risico’s en bijwerkingen die zich voor kunnen doen. Neem eventuele informatie over je gezondheid of eerdere operaties mee naar het gesprek. Een afspraak maak je door telefonisch contact op te nemen met Hair Science Clinic via +31 (0)43 601 8101.