HST-techniek voor haartransplantatie bij Hair Science Institute
Training on the Job; Marleen instrueert technicians over de hele wereld over HST!

Marleen instrueert technicians over de hele wereld over onze unieke HaarStamcel Transplantatie

Vernieuwing en verbetering drijft de Hair Stem Cell Clinic. In eigen huis worden artsen en technicians intensief getraind in de HaarStamcelTransplantatie (HST)-methode, in een uitgekiende mix van theorie en praktijk. Eén van de mensen die zich bezighouden met die  interne opleiding is Marleen. Als ervaren technician traint zij nieuwe medewerkers in klinieken over de hele wereld.

Het gaat dan om het non-clinical gedeelte, verduidelijkt Marleen. “Eigenlijk alles náást het medische deel: een stuk theorie, kennis over verdoving en over de instrumenten, het specifieke jargon en de procedures in de behandelkamer. We leren nieuwe technicians alles wat nodig is om een behandeling perfect te laten verlopen.”

Juiste mensen op de juiste plek

Opleidingen vallen onder Hair Science Academy. Samen met de klinieken en een eigen R&D-afdeling vormt dit het Hair Science Institute. Dat is best bijzonder, want dit is de enige haartransplantatie kliniek ter wereld met zo’n uitgebreide faciliteiten voor educatie. “Via de eigen educatieprogramma’s krijgen we competente mensen op de juiste plek. Tegelijkertijd werken we aan een professionele bedrijfscultuur en aan onze interne kwaliteitsstandaard.”

Direct profijt

“R&D werkt structureel aan het perfectioneren van de HST-techniek. De Instrumenten en efficiency van onze medische behandelingen verbeteren zo voortdurend. Daarnaast willen we natuurlijk zo klantvriendelijk en kostenefficiënt mogelijk werken. We zijn een actieve partner in wetenschappelijk onderzoek met universiteiten en academische ziekenhuizen over de hele wereld. Cliënten profiteren direct van de expertise uit deze partnerships.”

Prachtig product

Haartransplantatie kliniek Dubai team

Marleen vliegt voor het opleiden van nieuwe artsen en technicians de hele wereld over. Buiten de Nederlandse vestigingen zijn er Hair Stem Cell Clinics in Londen, Parijs, Dubai, Cap d’Antibes, Jakarta en Hong Kong. “Dat doe ik met veel plezier. Wij leveren een heel mooi product, dat wil ik gráág overbrengen. Het is ontzettend leuk om jonge mensen het vak te leren.”

 

Workshop in de behandelkamer

De rookies krijgen training on the job. “De behandelkamer is de workshop. Na de theoretische basis mogen junior technicians al snel in de praktijk aan de slag. Je leert de kneepjes van dit vak door het dóén. Onder toezicht van ervaren collega’s mogen de juniors al snel hun eerste extractie doen, het moeilijkste onderdeel van de behandeling om te leren. Het terugplaatsen leren ze vaak sneller.”

Skills

De complete opleiding duurt ongeveer negen maanden. Daarna ben je gecertificeerd technician. Om die functie te kunnen vervullen zijn er wel wat voorwaarden. Je moet een medische vooropleiding hebben en BIG-geregistreerd zijn. Daarnaast moet je over een aantal skills beschikken: een vaste hand, goede ogen, communicatief vaardig zijn. Vooral dat laatste is heel belangrijk, benadrukt Marleen. “Veel cliënten komen hier toch gespannen binnen. Ze moeten lang stil liggen en de hoofdhuid wordt verdoofd. Als technician moet je ervoor zorgen dat je cliënt ontspant. Dat doe je door duidelijke uitleg te geven en door te benadrukken dat hij of zij in goede handen is. Je moet klantvriendelijk en zelfverzekerd zijn.”

Menselijk vak

“Zeker, het is een medische ingreep en er komt heel wat techniek bij kijken, maar het is tegelijkertijd een heel menselijk vak. Al zijn de meeste cliënten nerveus voor hun behandeling, erna vinden ze het doorgaans ontzettend meevallen. Dan zijn ze vooral enorm blij met hun nieuwe haar. Het is bijzonder om bij dat persoonlijke proces betrokken te zijn. Het blijft een heerlijk gevoel als een cliënt dolblij de deur uitloopt na een behandeling. Daar doe je het voor.”

Hair Science Institute

Heeft u vragen over haartransplantaties? Of wilt u uw persoonlijke situatie eens bespreken met een van onze artsen? Tijdens een vrijblijvend consult is dat allemaal mogelijk. U kunt online zelf een datum en een tijd voor uw consult inplannen. Wij nemen het hele proces stap voor stap met u door en adviseren welke behandeling voor u het meest geschikt is.

U kunt telefonisch contact met ons opnemen voor het inplannen van een afspraak. Onze kliniek is bereikbaar op +31 (0)20 575 2330 (Amsterdam) en op +31 (0)43 601 8101 (Maastricht). Natuurlijk kunt u ook mailen naar besthair@hasci.com.