nieuws Hair Stem Cell Clinic

Shampoo tegen haaruitval

Welke shampoo tegen haaruitval is het meest effectief? Ben je op zoek naar een behandeling om haaruitval te voorkomen en zelfs wat haar terug te laten groeien? Jaarlijks zoeken honderdduizenden mannen en vrouwen een geschikte oplossing voor haarverlies. Je bent zeker niet de enige die zoekt naar een oplossing voor dunner wordend haar of kaalheid. Erfelijke kaalheid of alopecia androgenetica wordt veroorzaakt door dihydrotestosteron, een hormoon dat de haarzakjes laat verzwakken. Als je het haarverlies wilt stoppen, moet de invloed van dit hormoon gestopt worden. Een effectieve shampoo tegen haaruitval moet dan ook eigenlijk DHT-remmende stoffen bevatten, anders heeft het doorgaans geen effect op het haarverlies.

Wat is een shampoo tegen haaruitval?

Er zijn tegenwoordig tal van shampoos en conditioners die beloven haaruitval te verminderen en de haargroei te stimuleren. Een ruime meerderheid van deze producten beloven helaas meer dan dat ze kunnen waarmaken. Wetenschappelijk onderzoek vindt niet altijd voldoende plaats en de shampoos zijn over het algemeen niet goedkoop. Verschillende dermatologen zeggen dat het succes van een shampoo tegen haaruitval afhangt van het soort haarverlies dat je probeert te behandelen.

Een haaruitval shampoo is het meest effectief als je een hoofdhuidaandoening hebt, zoals roos of psoriasis, die haaruitval kan veroorzaken. Deze aandoeningen veroorzaken ontstekingen met haaruitval tot gevolg. Het gebruik van een speciale shampoo remt de ontstekingen en vermindert de haaruitval. Dat geldt alleen voor shampoos die actief zijn tegen ontstekingen. Shampoos die vrij verkrijgbaar zijn en die je koopt in de supermarkt of drogist missen vrijwel allemaal het ingrediënt dat hoofdhuidproblemen behandelt: ketoconazol.

Ketoconazol shampoo tegen haaruitval

Ketoconazol heeft een bewezen effect op dihydrotestosteron. Het is een shampoo dat kan helpen bij het behandelen van Alopecia androgenetica. De shampoo werkt als een hoofdhuidbehandeling, het doodt de gist, de ontstekingen nemen af en het haarverlies neemt af. Ketoconazol heeft een positief effect op de haarzakjes. Ketoconazol shampoo is op recept verkrijgbaar. Langdurig gebruik is doorgaans geen probleem.

Naast ketoconazol kun je overwegen om een shampoo bij haaruitval te gebruiken met bestanddelen als cafeïne, zinkpyrithion en/of seleensulfide. Gebruik een shampoo altijd volgens de instructies en zorg ervoor dat je de zeepresten goed uitspoelt. Deze ingrediënten hebben een zeker risico op bijwerkingen en complicaties. Laat je daarom altijd goed adviseren voordat je besluit een product te gebruiken. Let op dat veel ingrediënten van shampoos niet kunnen doordringen in de haarwortels, omdat ze tijdens een wasbeurt hiervoor niet lang genoeg de tijd krijgen.

Combinatie behandelingen tegen haaruitval

Wanneer je voor het eerst met haarverlies geconfronteerd wordt, ga je waarschijnlijk op zoek naar een behandeling die het haarverlies stopt. Niet iedereen richt zich direct op een ingrijpende en kostbare ingreep zoals een haartransplantatie. Haargroeimiddelen en shampoos worden in eerste instantie aangewend en uitgeprobeerd. Wanneer resultaat uitblijft en je na een aantal maanden geen zichtbare verbetering ziet, wordt de blik op andere oplossingen gericht. Veel mensen hebben de vraag of het gebruik van een shampoo tegen haaruitval gecombineerd kan worden met het dragen van een haarwerk. Ook combinaties met micro haar pigmentatie en een haartransplantatie worden regelmatig overwogen. Behandelaars en specialisten raden combinaties niet af, maar ook niet in alle gevallen aan. Een behandeling tegen haarverlies is persoonlijk en wordt volledig op jouw situatie afgestemd. Wat voor de ene persoon een uitstekende combinatie met een prima resultaat is, is dat voor een ander helaas niet. Je huisarts of dermatoloog is vaak het eerste aanspreekpunt. Na het vaststellen van de oorzaak van het haarverlies kan de huisarts je een aantal behandelingen voorstellen. Je kunt de combinatie van verschillende behandelingen bespreken. Niet iedereen komt in aanmerking voor dezelfde behandeling.

Effect shampoo op haaruitval

Gebruik je een shampoo met een DHT-remmer? Verwacht dan niet direct zichtbaar resultaat. Masseer de shampoo in het haar in en masseer met je vingertoppen de hoofdhuid. Hierdoor worden de ingrediënten door de huid opgenomen en stimuleer je bovendien de doorbloeding, waardoor de haarzakjes beter van voedingsstoffen worden voorzien. Na verloop van tijd zie je mogelijk dat het haarverlies afneemt. Blijft verbetering uit en zie je na drie tot zes maanden geen verbetering? Overweeg dan om over te stappen op een andere behandeling, de shampoo heeft waarschijnlijk niet het gewenste effect. Heb je wel baat bij de shampoo en vermindert het haarverlies daadwerkelijk? Houd er rekening mee dat je de shampoo moet blijven gebruiken om het bereikte effect te behouden en de haargroei blijvend te stimuleren. Shampoos tegen haaruitval bieden geen blijvende oplossing bij erfelijke kaalheid. Ook als je al langer met haaruitval te maken hebt en een groot gedeelte van het haar al is uitgevallen, is het effect van een haaruitval shampoo vaak beperkt.

Shampoo of haartransplantatie tegen haaruitval?

Behandel je haaruitval met shampoo of heb je meer baat bij een haartransplantatie? Een geschikte oplossing vinden voor haaruitval is niet altijd even makkelijk. Zo merk je haarverlies ook niet direct op. Vaak is de haaruitval al een tijdje aan de gang en zie je plotseling hoe je haardos is uitgedund of hoe de inhammen dieper zijn geworden. Misschien gebruik je al een shampoo tegen haaruitval of lees je jezelf in, in alternatieve behandelingen. Zoek je een blijvende oplossing tegen haaruitval? Een shampoo is dan niet direct de meest voor de hand liggende oplossing. Alleen met een haartransplantatie wordt blijvend nieuwe haargroei gecreëerd. Haartransplantaties worden in binnen- en buitenland met succes toegepast. Online worden klinieken, specialisten en behandelmethoden toegelicht en met elkaar vergeleken. Veel vragen over haarproblemen en beschikbare oplossingen worden op het populaire forum Haarweb.nl of op de website www.haarstichting.nl, gesteld en beantwoord. Je leest hier meer over het gebruik van speciale shampoos, maar ook de resultaten in combinatie met een haartransplantatie worden gedeeld.

Meer weten over een behandeling tegen haaruitval

Gebruik je een haargroeishampoo, maar blijft het gewenste resultaat uit? Laat jezelf adviseren over een haartransplantatie. De behandeling wordt al jaren succesvol toegepast bij mannen en vrouwen met Alopecia androgenetica. De ingreep, die met eigen donormateriaal wordt gedaan, kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Kosten van de ingreep lopen uiteen en hangen onder meer af van de complexiteit van de haartransplantatie. De specialisten van Hair Science Clinic hebben de HaarStamcel Transplantatie ontwikkeld. Een innovatieve methode die het donorgebied minder belast en beter intact laat. Ben je benieuwd of deze techniek een oplossing is voor jou haarverlies? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult. Je kunt de kliniek telefonisch bereiken op +31 (0)43 601 8101.