Skip to content Skip to footer

Dr. Coen Gho

De wetenschappelijke HST-techniek werd oorspronkelijk ontwikkeld als therapie voor brandwondenpatiënten. Arts en onderzoeker dr. Coen Gho, grondlegger van de internationale Hair Science Clinics, is een internationale autoriteit op het gebied van haarherstel bij brandwonden en littekens. Al meer dan dertig jaar houdt hij zich bezig met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van haar, stamcellen en tissue engineering.

Uit deze studies werd Partial Longitudinal Unit Transplantation (PL-FUT) ontwikkeld, kortweg: HaarStamcel Transplantatie (HST), dat sinds 2006 ook voor cosmetische doeleinden wordt ingezet.

Gho werkt nauw samen met onder meer het Brandwondencentrum Beverwijk, de International Society of Burn Injuries en de European Tissue Repair Society. De slachtoffers van de cafébrand in Volendam (in 2001) waren een van de eerste patiënten bij wie HST werd toegepast.

In bovenstaande video legt Coen Gho precies uit hoe de gepatenteerde en geavanceerde haarstamceltransplantatie werkt.

Hoe werkt HST?

Drijvende kracht achter Hair Science Clinic is dr. Coen Gho. Zijn bezieling om het leven van patiënten te verbeteren en diepgewortelde passie voor wetenschap vormden het fundament voor de HST-techniek.

Gedreven door passie en wetenschap

Als specialist in haarrestauratie bij brandwondenpatiënten ontwikkelde Coen Gho, in samenwerking met universiteiten en academische ziekenhuizen over de hele wereld, diverse nieuwe therapieën voor haarziekten en brandwonden. Vanuit deze wetenschappelijke achtergrond bedacht en ontwikkelde hij Partial Longitudinal Follicular Unit Transplantation (PL-FUT), kortweg: HaarStamcel Transplantatie (HST).

HST is een gepatenteerde, verfijnde vorm van haartransplantatie, ontwikkeld op basis van jarenlang haarstamcelonderzoek. Gho ontdekte dat slechts een deel van de haarfollikel (en niet de hele haarfollikel) volstaat om één of meerdere haren te vormen. Hierdoor is het mogelijk om in zowel het donor- als in het ontvangstgebied van een patiënt nieuw haar te laten groeien.

De revolutionaire HST-techniek vormt de basis van Hair Science Institute, het onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut met Hair Science Clinics over de hele wereld, een in-house R & D-afdeling en een eigen Hair Science Academy. 

Haarstamcellen

Bij HST worden haarstamcellen uit het donorgebied geëxtraheerd voor transplantatie en tegelijkertijd haarstamcellen achtergelaten voor hergroei in het donorgebied. Op beide plekken produceren de haarstamcellen nieuw haar. De geoogste grafts (haarfollikels) zijn bij HST veel kleiner dan bij conventionele haartransplantatietechnieken: de minuscule naaldjes hebben een diameter van <0,5 millimeter. Hierdoor bereiken we een hoge haardichtheid, vrijwel zonder littekens.

Partial Longitudinal Follicular Unit Transplantation

Zijn ‘signature technique’ heet voluit Partial Longitudinal Follicular Unit Transplantation (PL-FUT). Een hele mond vol, daarom is een korte omschrijving in gebruik: HaarStamcel Transplantatie, afgekort: HST. Een techniek die gebaseerd is op de kracht van haarstamcellen. Haarstamcellen van haarzakjes op behaarde plekken wordt op kale plekken ‘ingeplant’. Een ingenieuze techniek, uniek in de wereld.

Achtergebleven én verplaatst haar groeit

Het bijzondere is dat HST niet de hele haarfollikel verwijdert, maar haarstamcellen achterlaat in het donorgebied. Hierdoor vindt ook daar hergroei plaats. Door maar een deel van het haarzakje weg te nemen vormen achtergebleven én verplaatste haarstamcellen binnen enkele weken nieuw haar. Van dezelfde kwaliteit als de overige haren. Na de volledige haargroeicyclus van negen maanden is het resultaat zichtbaar.

De kracht van de natuur

HST gebruikt de kracht van de natuur, het regenererend vermogen van de menselijke stamcel. Een klein wonder want zo ontstaan meerdere haren uit één graft. Een speciale preservatievloeistof (ook door Gho ontwikkeld) verhoogt de levensvatbaarheid van grafts en geeft hun groei een extra boost. Die integrale aanpak is – in a nutshell – de basis van deze uiterst succesvolle techniek.

Hair Science Institute

Hair Science Academy + R&D-department + Hair Science Clinics = Hair Science Institute

Hair Science Institute is het internationale kenniscentrum waar wetenschappelijke expertise op het gebied van haar, haarstamcellen en tissue engineering wordt samengebracht. Samen met de eigen Hair Science Academy en R & D-afdeling vormen de wereldwijde klinieken het Hair Science Institute. De unieke HST-techniek, gekoppeld aan een zeer ervaren medische staff en de hoogste medische standaards, hebben ervoor gezorgd dat Hair Science Clinic een begrip is geworden in binnen- en buitenland. Al meer dan tienduizend patiënten werden succesvol met de HST-methode behandeld.

Rich & famous

De ultieme proof in the pudding zijn natuurlijk de vele duizenden tevreden klanten die werden behandeld in Hair Science Clinics over de hele wereld. Binnen deze klantenkring vind je heel wat celebs waaronder internationaal bekende voetballers, acteurs en leden van koninklijke families. Veruit de meeste sterren willen in alle discretie behandeld worden en uiteraard respecteren we dit. Er zijn echter ook celebs die open zijn over hun HST-behandeling en als ware ambassadeurs voor Hair Science Clinic optreden.

Ria Valk Coen Gho Hans Klok haartransplantatie

Van één haar honderd maken

Haar klonen is mogelijk de volgende stap. Met HST is het al mogelijk om haren te dupliceren en hergroei te realiseren in zowel het ontvangst- als het donorgebied. Een volgende stap zou zijn dat uit één haar meerdere haren kunnen groeien met behulp van de HST-techniek. Coen Gho en Hair Science Institute zijn betrokken bij wereldwijd wetenschappelijk onderzoek op het gebied van haarstamcellen en tissue engineering.

Haarstamcelonderzoek

Haarstamcelexpert Gho promoveerde op het onderwerp ‘Haarstamcellen en hun mogelijke toepassingen’. Nog altijd is hij volop bezig met wetenschappelijk onderzoek naar groeifactoren die haarstamcellen beïnvloeden. Daarnaast werkt hij onophoudelijk aan verfijning van de HST-techniek en het patiëntvriendelijker maken van behandelingen.

Gho: “Vergelijk het met iemand die je de woestijn instuurt met een rugzakje met items die hem helpen de extreme omstandigheden te doorstaan. Wat moet dan in dat rugzakje zitten om hem te laten overleven? Daar zijn we als onderzoekers vooral mee bezig: met de inhoud van dat rugzakje. Wat zijn de condities waaronder een haarstamcel zich zo goed mogelijk ontwikkelt?”

Organisaties

Als autoriteit op het gebied van haar, stamcellen en tissue engineering is dr. Coen Gho/Hair Science Institute verbonden aan:

Hoge bomen vangen veel wind

Sinds de ontdekking van HST duiken regelmatig (online) artikelen op die de kwaliteit, resultaten en wetenschappelijke onderbouwing van de HST-techniek in twijfel trekken. Ook hebben wij helaas frequent te maken met malafide reviews die de betrouwbaarheid van onze techniek en de expertise van onze specialisten op een oneigenlijke manier proberen te ondergraven. Jammer genoeg zijn deze lastercampagnes op platforms als Google amper aan te vechten. Als professionele haartransplantatiekliniek die gebruik maakt van een wetenschappelijk bewezen, gepatenteerde techniek zijn wij uiteraard 100% transparant over onze methode en resultaten. Om die reden hebben wij alle relevante documenten die de werkzaamheid van onze HST-techniek bevestigen, gepubliceerd.