Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

FUE methode

Haarimplantaties worden al jaren succesvol toegepast. De populariteit van de ingreep is de laatste jaren explosief gestegen. Niet alleen is het aantal binnen- en buitenlandse haarklinieken toegenomen, ook zijn bestaande behandeltechnieken verder ontwikkeld en verfijnd. De FUE methode is voor veel haartransplantatie specialisten standaard.

FUT of FUE methode?

Follikel Unit Extractie, FUE, haartransplantaties worden gedaan door het gehele haarwortelzakje uit de huid van het donorgebied te halen en deze elders op het hoofd te implanteren. De FUE techniek wordt wereldwijd toegepast en wordt gezien als opvolger van de verouderde FUT haartransplantatie methode. Deze procedure werd gedaan door een reepje uit de hoofdhuid te verwijderen. Vervolgens werd de huid tot losse grafts versneden, waarna de haarzakjes in de transplantatie gebieden geplaatst konden worden. Het grote nadeel van de FUT techniek is het litteken dat in het donorgebied achterblijft. Zijn opvolger de FUE techniek laat minder grote littekens achter dan FUT.

FUT FUE haartransplantatie

FUE methode of HaarStamcel Transplantatie?

De HaarStamcel Transplantatie methode heeft diverse voordelen ten opzichte van de standaard FUE haartransplantatie behandelingen. HST gebruikt slechts een deel van de haarfolikkel (met stamcellen) en niet het hele haarzakje. Hierdoor groeit nieuw haar in zowel het donor als ontvangst gebied. HST kent vrijwel geen ongemakken door de minuscule instrumenten, waardoor ook de hersteltijd vele malen korter is. Bovendien wordt het donorgebied minder beschadigd en zijn de resultaten vaak nog natuurlijker van deze innovatieve haartransplantatie behandeling. HST wordt alleen door in klinieken van Hair Science Clinic uitgevoerd.

 

FUE methode – FAQ

Voorafgaand aan de ingreep vindt altijd een consult plaats met de behandelend arts. Tijdens dit consult onderzoekt de specialist je haaruitval en het donormateriaal. Op basis daarvan krijg je een behandeladvies. Heb je geen donormateriaal of is de oorzaak van het haarverlies tijdelijk, dan krijg je een alternatieve behandeling voorgesteld.

Nee, haartransplantaties hebben geen volledige narcose nodig. De behandelduur is daarvoor te lang en onderzoek heeft aangetoond dat plaatselijke verdovingen de beste manier zijn om de ingreep toe te passen. Tussen het oogsten en terugplaatsen is er de mogelijkheid om rond te lopen en/of te lunchen.

Haarzakjes groeien binnen een aantal dagen vast op de transplantatie gebieden. De eerste nachten slaap je beter met een extra kussen, zodat je het hoofd minimaal belast.

De behandeltijd is afhankelijk van de omvang van de ingreep. Kleinere transplantaties met een beperkt aantal haarzakjes duren minder lang dan ingrepen waarbij 2.000 grafts getransplanteerd worden. De behandeltijd ligt tussen de 6 en 9 uur.

Een haartransplantatie is op poliklinische basis. Je hoeft niet in de haarkliniek te blijven. Na het afronden van de ingreep controleert de specialist het behandelde gebied en geeft toestemming om naar huis te gaan.

Een meerderheid van de mannen en vrouwen die een FUE haartransplantatie ondergaan, zijn tevreden met de bereikte resultaten. De haargroei past bij de verwachting.

Soms is iemand niet tevreden met het eindresultaat. Dat wil niet altijd zeggen dat de ingreep mislukt is. Meestal is de verwachting te hoog gespannen, waardoor een teleurstellend gevoel ontstaat. Ervaren specialisten nemen de mogelijke resultaten met je door en temperen verkeerde verwachtingen. Je haardos zal niet zo vol zijn als tijdens je jongere jaren.

De kosten voor een FUE haartransplantatie variëren. Niet alleen het aantal haarzakjes is van invloed op de prijs, ook de techniek telt mee. Gemiddeld betaal je voor een haartransplantatie in Nederland bedragen tussen € 2.000 en € 10.000. Een exacte opgave krijg je tijdens of na een consult bij een haarkliniek.

De basisverzekering heeft geen vergoedingsmogelijkheden voor een haartransplantatie. Ook van aanvullende zorgverzekeringen valt weinig te verwachten. Zorgverzekeraars zien een haartransplantatie als cosmetische ingreep en niet als medische noodzaak.

Haarklinieken in binnen- en buitenland passen de FUE techniek toe. Online zijn mogelijkheden om het aanbod met elkaar te vergelijken. Kies je voor een kliniek in het buitenland, houd dan rekening met de extra kosten voor reis en verblijf.

Een haartransplantatie is de enige oplossing bij Alopecia androgenetica die nieuwe haargroei creëert, op plaatsen die voorheen kaal waren. Getransplanteerde haarzakjes produceren levenslang haren. Lichamelijke veroudering kan de haardos over de jaren heen wat dunner maken.

Behandelmogelijkheden FUE haartransplantatie

De standaard FUE haartransplantatie wordt in binnen- en buitenlandse haarklinieken toegepast. Als je kijkt naar de behandeltarieven dan zie je grote verschillen. Buitenlandse klinieken en dan met name de klinieken gevestigd in Turkije, bieden de behandeling aan voor prijzen die soms 50% lager zijn dan in Nederland. Wanneer je al voor een FUE zou kiezen, is het raadzaam goed te vergelijken tussen de verschillende aanbieders. Zo kom je meer te weten over de ervaring en kwaliteit van de zorg.