Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

Haartransplantatie kosten inhammen

De kosten van een haartransplantatie om de inhammen te behandelen, kunnen per persoon sterk verschillen. Het zichtbaar dieper worden van de inhammen is vaak één van eerste tekenen van erfelijke haaruitval. Je inhammen worden goed zichtbaar, omdat het haar van de haargrens zich naar steeds verder terugtrekt. Het gebeurt regelmatig dat het haarverlies aan de zijkant van je hoofd, ter hoogte van de slapen begint. De leeftijd waarop de inhammen dieper worden is bij de ene persoon 20 jaar en bij de andere persoon 45 jaar of zelfs nog later. Vrijwel altijd is de oorzaak van het haarverlies Alopecia androgenetica. Met een haartransplantatie kunnen de inhammen doorgaans goed behandeld worden. Je kunt haartransplantatie kosten van de inhammen vergelijken op diverse manieren.

 

Haartransplantatie kosten inhammen

Nieuwe haargroei met haartransplantatie

Een ruime meerderheid van de Nederlandse mannen wordt op een bepaald moment in het leven geconfronteerd met haaruitval. Het haarverlies valt meestal niet direct op, maar wordt na een tijdje zichtbaar. De inhammen worden dieper en je kruin begint kaler te worden. Niet iedereen kan hier op een even makkelijke of positieve manier mee omgaan. Waar het begint met het niet graag in de spiegel kijken, komt het voor dat mensen als gevolg van schaamtegevoelens in een sociaal isolement terecht komen. Wanneer een haargroeimiddel niet het gewenste effect heeft en/of wanneer je het langdurige gebruik van zo’n middel niet ziet zitten, kun je op zoek gaan naar een andere oplossing. Heb je te maken met Alopecia androgenetica? Je kunt je haardos blijvend verbeteren met een haartransplantatie.

Een haartransplantatie is de enige cosmetische ingreep die nieuwe haargroei mogelijk maakt en waarbij de resultaten blijvend zijn. De ingreep wordt uitgevoerd met je eigen donorhaar. Dit haar wordt uit de haarkrans, aan de achterzijde van het hoofd, geëxtraheerd en naar de inhammen getransplanteerd. Met de huidige behandeltechnieken hoef je je geen zorgen te maken over opvallende littekens. De hoogte van de haartransplantatie kosten inhammen is afhankelijk van de omvang van de ingreep die wordt toegepast. Een gemiddelde haartransplantatie die als doel heeft de inhammen op te vullen bestaat uit gemiddeld 600 tot ca. 2.000 grafts. Niet worden alleen je inhammen hersteld, de ingreep doet ook iets met je uitstraling. Door het verbeteren van de haarlijn, krijg je onder andere een jeugdiger uiterlijk.

 

https://www.youtube.com/watch?v=13PkbrT3lGU

Verschillen haartransplantatie kosten inhammen

De prijs van een haarimplantatie wordt door een aantal factoren beïnvloed. Tijdens een adviesgesprek bij een haartransplantatie specialist wordt gekeken en beoordeeld hoeveel grafts je kunt laten transplanteren in jouw situatie. Bij een relatief klein aantal haarzakjes liggen de kosten van de ingreep lager dan wanneer je een uitgebreide haartransplantatie met meer dan 2.000 grafts ondergaat. Je kunt online haartransplantatie kosten voor de inhammen vergelijken. Haarklinieken plaatsen tarieven op de website en door gebruik te maken van vergelijkingssites krijg je op overzichtelijke wijze inzicht in de tarieven. Hoeveel je in jouw situatie betaalt voor een haartransplantatie inhammen wordt verteld tijdens een consult bij een haarkliniek. Factoren die daarbij van invloed zijn:

 • De gebruikte haartransplantatie techniek.
 • De omvang van de ingreep.
 • De ervaring van de behandelend specialist.
 • Naamsbekendheid en locatie van de haarkliniek.
 • Wijze waarop de nazorg en controles zijn geregeld.

Wil je haartransplantatie kosten inhammen objectief vergelijken? Dat kan, maar let dan wel op dat de basis van de ingreep gelijkwaardig is. Je kunt geen FUT-haartransplantatie met een FUE-methode of HaarStamcel Transplantatie methode vergelijken en het geeft een scheef beeld als er in de ene prijsopgave gesproken wordt over 1.200 haarzakjes en in de andere over 1.800.

Voor- en nadelen haartransplantatie inhammen en haarlijn

Als je een haartransplantatie overweegt om de gevolgen van erfelijke haaruitval op te lossen, dan bereid je jezelf natuurlijk degelijk voor op de ingreep. De cosmetische behandeling is populair en wordt dagelijks in haarklinieken verspreid over de wereld toegepast. Een haartransplantatie heeft voor- en nadelen die je ter overweging mee kunt nemen.

Voordelen haartransplantatie van de inhammen:

 • Moderne behandeltechnieken laten geen zichtbare littekens achter.
 • Permanente haargroei wordt gecreëerd.
 • Je kunt het haar naar wens verzorgen en stylen.
 • Breed aanbod van behandelmogelijkheden.

Nadelen haarimplantatie inhammen:

 • Een haartransplantatie is een kostbare ingreep. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten vrijwel nooit.
 • De ingreep kan niet bij iedereen worden toegepast. Voor een goed resultaat is het van belang dat je genoeg donormateriaal hebt.
 • De behandelduur is lang. Gemiddeld zit je zo’n 6 tot 9 uur in de behandelstoel.

Betaalbare haartransplantatie kosten inhammen

Het is begrijpelijk dat je niet te veel wilt betalen voor een haarimplantatie en dat je zoekt naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bij het opvragen en bekijken van behandeltarieven zie je uiteenlopende kosten voorbij komen. Met name buitenlandse haarklinieken bieden vaak opvallend lage tarieven. Het verschil in kostprijs wordt veel genoemd door mensen die besluiten de ingreep in het buitenland toe te laten passen. Je kunt jezelf tegelijkertijd de vraag stellen of het verstandig is om voor een ingrijpende behandeling als een haartransplantatie naar het buitenland te gaan. Kun je communiceren met de artsen ter plaatse? Ben je zeker van de kwaliteit van de zorg? Welke techniek wordt toegepast? Hebben de behandelend specialisten ervaring? Met hoeveel bijkomende kosten moet je rekening houden? Wat is de kostprijs van een ‘goedkope haartransplantatie’ in het buitenland als je alle reis- en verblijfkosten bij het behandeltarief optelt? Het gebeurt vaak dat de kostprijs van een goedkope haartransplantatie, nadat alle bijkomende kosten zijn opgeteld, alsnog erg duur blijkt te zijn.

Haartransplantatie kosten inhammen FAQ

Afhankelijk van de verwachting die je hebt en de wijze waarop het haar is uitgevallen, wordt bepaald hoeveel grafts je kunt laten transplanteren. De kostprijs is hier mede van afhankelijk, ook de techniek is van invloed op de prijs van de haartransplantatie.

Dit is persoonlijk en afhankelijk van de mate waarin je haar is uitgevallen. Bij een gemiddelde inhammen haartransplantatie worden 500 tot ca. 1.900 haarzakjes getransplanteerd. Het exacte aantal wordt bepaald door een ervaren specialist.

Haartransplantatie tarieven zijn variabel. Als je prijsbewust bent, loont het de moeite om het aanbod te vergelijken en op de kosten te besparen.

Het gebeurt soms dat voor cosmetische behandelingen een beroep wordt gedaan op buitenlandse klinieken. Een van de voornaamste redenen hiervoor is de lagere prijs die wordt gehanteerd. Zo is Turkije één van de populairste haartransplantatie ‘bestemmingen’ naast klinieken in Nederland.

Een goedkoop tarief betekent niet automatisch dat je te maken hebt met inferieure kwaliteit. Om meer inzicht te krijgen in de tariefstructuur, is het belangrijk om te beseffen dat buitenlandse klinieken vaak lagere maand- en personeelskosten hebben dan in Nederland.

Als je een haarkliniek kiest die voldoet aan de wet- en regelgeving zoals een overheid deze voorschrijft en je hebt een vertrouwd gevoel bij een aanbieder, kun je een goed resultaat verwachten. Lees reviews zodat je een idee krijgt hoe anderen een haartransplantatie hebben ervaren.

Dieper wordende inhammen hebben meestal geen medische noodzaak, maar worden veroorzaakt als gevolg van Alopecia androgenetica. De keuze voor een haartransplantatie is cosmetisch. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische behandelingen uit de basisverzekering niet en ook aanvullende zorgverzekeringen bieden nauwelijks vergoedingsmogelijkheden. Je bent meestal zelf verantwoordelijk voor de kosten van de ingreep.

Zelf betaalde kosten voor medische behandelingen kunnen beperkt afgetrokken worden van de jaarlijkse belastingaangifte. De belastingdienst hanteert hiervoor bepaalde voorwaarden. In plaats van de kosten zomaar als aftrekpost op te voeren, kun je jezelf eerst laten adviseren door een belastingconsulent. Hiermee voorkom je mogelijke naheffingen.

Haartransplantatie kosten zijn niet aan een bepaalde leeftijd gebonden. Ervaren specialisten adviseren bovendien om een haartransplantatie niet voor het 25e levensjaar te ondergaan. Mensen die op jonge leeftijd een haarimplantatie ondergaan, hebben vaak enkele jaren later behoefte aan een nabehandeling. Dit omdat het patroon van het haarverlies niet of moeilijk voorspelbaar is.

Hair Science Institute bied je de mogelijkheid om voor een ‘last minute haartransplantatie’ te kiezen. Als je niet aan een bepaalde datum bent gebonden en je flexibel bent in het verzetten van je dagelijkse verplichtingen, kun je daar gebruik van maken. Je weet pas kort op voorhand wanneer de ingreep plaatsvindt, maar krijgt wel korting.

Ja, tijdens het consult bespreekt een haartransplantatie specialist je verwachtingen en krijg je een behandeladvies. Zo is het mogelijk om alleen de inhammen te laten behandelen, maar als je elders ook last hebt van haaruitval kan de ingreep eventueel uitgebreid worden.

Vrouwen hebben doorgaans diffuus haarverlies, waarbij de haardos in zijn totaliteit uitdunt. Het gebeurt zelden dat vrouwen te maken hebben met dieper wordende inhammen. De prijs die je betaalt voor een haartransplantatie is niet gebaseerd op het man of vrouw zijn, maar op het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd en de techniek die wordt toegepast.

Een haartransplantatie is meestal een éénmalige behandeling. De grafts die vanuit het donorgebied naar de inhammen getransplanteerd worden, hebben een andere structuur dan de uitgevallen haren. De ongevoeligheid voor het DHT-hormoon blijft ongewijzigd. De getransplanteerde grafts blijven nieuwe haren produceren.

Het eerste adviesgesprek is gratis en bovendien ook vrijblijvend. De specialist bekijkt het haarverlies en beoordeelt het beschikbare donormateriaal. Je krijgt een persoonlijk behandeladvies met een prijsopgave.

Hair Science Institute geeft je groeigarantie op de getransplanteerde haren. De voorwaarden worden met je besproken tijdens het consult.

Een haartransplantatie is een cosmetische ingreep die met zorg en precisie wordt toegepast. Tarieven worden samengesteld op basis van de ervaring van behandelend specialisten, locatie en naamsbekendheid van de kliniek en de techniek die wordt toegepast. Ook de maandelijkse lasten voor personeel en het in bedrijf blijven zijn verwerkt in de kostprijs van een haartransplantatie.

Haartransplantaties hebben zelden een medische noodzaak. Je laat een haartransplantatie eerder toepassen, omdat je ontevreden bent met je uitgedunde haardos, dan dat je haar verloren is gegaan door een ongeval en/of brandwonden. Zorgverzekeraars zien de ingreep als een cosmetische behandeling en daar zijn nu eenmaal zeer beperkte vergoedingsmogelijkheden voor beschikbaar.

De haartransplantatie is een relatief veilige ingreep. Heb je in de dagen na de ingreep last van aanhoudende pijn, nabloedingen en/of koorts? Neem dan altijd contact op met de kliniek. De specialist kan eventueel antibiotica voorschrijven om een mogelijke infectie tegen te gaan. Kosten voor nazorg zijn bij de haartransplantatie inbegrepen.

De uiteindelijke prijs van de haarimplantatie behandeling wordt voornamelijk bepaald door het aantal grafts. Zo betaal je voor een haartransplantatie van 600 haarzakjes minder dan voor een uitgebreide ingreep waarbij 2.000 of meer grafts behandeld worden. Kijk je terug naar de prijs per graft, dan zal een complexe haartransplantatie iets voordeliger zijn.

Elke haartransplantatie is een unieke, op zichzelf staande behandeling. Je kunt altijd vragen naar de beschikbare kortingsmogelijkheden. Krijg je korting? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de eventuele voorwaarden.

Moderne behandeltechniek haartransplantatie inhammen

Hair Science Institute is de enige haarkliniek waar de unieke HaarStamcel Transplantie haartransplantatie techniek wordt toegepast. In plaats van de haarzakjes volledig uit het donorgebied te verwijderen, worden ze door de specialist op een innovatieve manier verwijderd. Je haarkrans blijft hierdoor beter intact, terwijl op de transplantatiegebieden nieuwe haargroei wordt gecreëerd. In vergelijking met andere technieken, is de HaarStamcel Transplantatie methode iets kostbaarder. De resultaten zijn echter blijvend. Voordeel van een haartransplantatie bij Hair Science Institute is dat je in je eigen taal wordt aangesproken en je niet met het vliegtuig moet reizen om bij de kliniek te komen. Wil je weten wat de haartransplantatie kosten inhammen zijn in jouw geval? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek in een van de klinieken. Je vindt ons in Amsterdam en Maastricht. Direct een afspraak maken? Hair Science Institute is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101, je kunt ook een e-mail sturen of het contactformulier invullen.