Proefbehandeling haartransplantatie

Haartransplantatie kosten Turkije

De haartransplantatie kosten in Turkije kunnen aanzienlijk lager zijn dan in Nederland. Voor sommige mensen zijn de kosten van een haartransplantatie procedure moeilijk te rechtvaardigen. Vooral als het gaat om procedures die in Nederland, waar de tarieven redelijk hoog blijven, worden aangeboden. De afgelopen jaren zijn de prijzen van haarimplantaties in Nederland gestabiliseerd. Met name Turkse haarklinieken bieden goedkope behandelingen aan. Turkije is een van de toonaangevende bestemmingen voor cosmetisch en medisch toerisme. Maar zijn de haartransplantatie kosten Turkije echt zoveel goedkoper en hoe verhoudt de prijs zich tegenover de kwaliteit die wordt geleverd?

Goedkope haartransplantatie, lage haartransplantatie kosten Turkije

De kosten van een haartransplantatie in Turkije zijn soms aanmerkelijk voordeliger dan in andere landen, waaronder Nederland. Uiteraard klinkt dat aantrekkelijk, maar de goedkope behandelmogelijkheid heeft in praktijk vaak een keerzijde. Je kunt jezelf de vraag stellen waarom de ingreep in Turkije zoveel goedkoper is. Het antwoord hierop is zowel eenvoudig als logisch. Turkse haarklinieken hebben lagere vaste maandlasten. Ook de lonen die betaald worden aan specialisten, assistenten en andere kliniek medewerkers zijn lager dan in Nederland. Lagere maandlasten betekent dat ingrepen goedkoper aangeboden en uitgevoerd kunnen worden. Met het ontbreken van vergoedingsmogelijkheden bij Nederlandse zorgverzekeraars, is een lagere kostprijs voor veel mensen een aantrekkelijk alternatief.

De verschillen bedragen gemiddeld 25% tot 50%. Dat het behandeltarief vaak bijkomende reis- en verblijfkosten kent, wordt vaak over het hoofd gezien. Als je een blijvende oplossing zoekt voor Alopecia androgenetica, en je ziet een betaalbare behandelmogelijkheid kijk dan verder dan alleen de prijs. Zorg dat je vooraf weet wat er precies bij het tarief is inbegrepen en hoeveel de bijkomende kosten bedragen. Tel dan alle kosten bij elkaar op en maak de vergelijking met een ingreep die in Nederland wordt toegepast.

De kosten van een haartransplantatie in Turkije

Haarimplantatie kosten in Turkije worden, net zoals in andere landen, berekend op basis van het aantal grafts dat nodig is om een natuurlijk resultaat te behalen. De meeste Turkse haarklinieken en specialisten geven de voorkeur aan de FUE procedure. Deze techniek is minder invasief dan de verouderde FUT methode. Bij een FUE haartransplantatie worden de grafts meestal uit de haarkans of achter je oor weggehaald. Dit is afhankelijk van je hoofdhuid en de kwaliteit van het donormateriaal. De geoogste grafts worden vervolgens geïmplanteerd in het gebied waar het haar is uitgevallen.

De kosten van een FUE haartransplantatie zijn doorgaans een relatief betaalbare optie. Turkse haarklinieken staan bekend om de snelheid en efficiënte waarin de ingreep wordt toegepast. Het merendeel van de Turkse klinieken, die actief zijn op de Nederlandse markt, levert redelijke kwaliteit. Dit is, ook voor het eindresultaat, van belang. Specialisten streven ernaar dat je het traject op comfortabele manier beleeft. Toch is het van belang om de kliniek van je keuze vooraf goed te leren kennen.

Heeft een ingreep in Turkije je voorkeur? Dan is het niet altijd vanzelfsprekend om vooraf een kijkje te nemen bij de kliniek. Moet je vervolgens meerdere keren naar Turkije heen en weer vliegen? De bijkomende reis- en verblijfkosten lopen sneller op dan vaak wordt gedacht. En wat te denken van de taal? Het gebeurt regelmatig dat iemand een illusie armer terugkomt, omdat communicatieproblemen een normale conversatie met de behandelend specialist onmogelijk hebben gemaakt. Heeft een goedkope haartransplantatie in Turkije je voorkeur? Zorg dat je voor vertrek goed op de hoogte bent van het behandeltraject en dat je kunt communiceren met de artsen en medewerkers van de haarkliniek.

Haartransplantatie kosten Turkije vs. Nederland

Is de prijs de enige reden waarom je de ingreep in Turkije wilt laten toepassen? Nadat je alle kosten overzichtelijk hebt gekregen en de vergelijking hebt gemaakt met hetgeen Nederlandse klinieken je te bieden hebben, is een ingreep dichterbij huis vaak niet eens een verkeerde gedachte. Je kunt in je eigen taal met de haartransplantatie specialist overleggen. Na afloop van het gesprek en/of de ingreep kun je gewoon naar huis en je kunt in je vertrouwde omgeving herstellen. Waar je in Turkije meerdere nachten ter plaatse verblijft is dat in Nederland niet van toepassing. Je betaalt in Nederland mogelijk iets meer voor de ingreep, maar je kunt rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De zorgverlening stopt niet nadat de haartransplantatie is toegepast en je de kliniek hebt verlaten.

Herstelbehandeling na haartransplantatie in Turkije

De specialisten van Hair Science Institute hebben zich onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van herstelbehandelingen na eerdere, mislukte haartransplantaties. Jaarlijks komt een relatief groot aantal mannen en vrouwen naar de kliniek met de vraag om een eerder bereikt resultaat te verbeteren of de haargrens te corrigeren. Zo wordt regelmatig een typisch ‘Turkse haarlijn’ verbeterd en aangepast op de persoonlijke en natuurlijke haargrens die iemand heeft.

Niet iedere Turkse haarkliniek of specialist heeft voldoende ervaring om een mooi resultaat te bereiken. Helaas komt het nog altijd voor dat mensen op basis van het tarief een keuze voor een buitenlandse kliniek maken, en vervolgens met een onnatuurlijk uitziende haardracht eindigen. Als je dan vervolgens een herstelbehandeling in Nederland toe laat passen, betaal je veel meer dan in eerste instantie gedacht. Overtuig jezelf van de prijs-kwaliteit en probeer om te zoeken naar aantoonbaar bereikte resultaten. Ervaren specialisten zullen je graag foto’s laten zien van haartransplantaties die ter plaatse zijn uitgevoerd.

Haartransplantatie kosten Turkije FAQ

Hair Science Institute is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Overweeg jij een HaarStamcel Transplantatie en ben je benieuwd naar de haartransplantatie kosten in Turkije? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

De kosten voor een haartransplantatie in Turkije zijn, net zoals in Nederland, variabel. Je betaalt gemiddeld een bedrag tussen € 2.500 en € 5.500. De omvang van de ingreep, het aantal grafts, en de haartransplantatie techniek zijn van invloed op de prijs die je betaalt.

Naast de ingreep zelf zijn doorgaans ook het consult, controles en nazorg bij de behandelprijs inbegrepen. Je kunt dit navragen bij de kliniek van je voorkeur.

Reis- en verblijfkosten zijn niet of niet volledig inbegrepen. Als je meerdere keren naar de kliniek moet dan kunnen deze kosten snel oplopen, waardoor het prijsverschil al snel gereduceerd wordt. Niet elke Turkse haarkliniek heeft een vertegenwoordiging in Nederland. Je moet in dat geval ook voor het adviesgesprek, nazorg en  controles naar Turkije reizen.

Lagere personeelskosten en lagere kosten voor vaste (woon)lasten, zorgen er voor dat medische en cosmetische behandelingen in Turkije goedkoper aangeboden kunnen worden.

Turkse haarklinieken zijn populair en worden vanuit alle windstreken bezocht door mannen en vrouwen die een haartransplantatie laten toepassen. De kwaliteit van de klinieken verschilt, waarbij de meeste behandelaars voldoen aan de wetten en regels zoals opgelegd door de Turkse overheid. Over het algemeen is de kwaliteit goed en wordt de haartransplantatie op veilige manier toegepast.

Nee, zorgverzekeraars vergoeden cosmetische behandelingen niet vanuit de basisverzekering. Ook een eventueel aanvullende verzekering biedt vrijwel geen vergoedingsmogelijkheden.

De lage prijs is één van de meest genoemde redenen om een haartransplantatie in Turkije toe te laten passen. Een andere mogelijkheid is de combinatie van een stedenreis of een zonvakantie met een haartransplantatie.

Resultaten zijn blijvend. Niet iedereen die een haartransplantatie in Turkije heeft laten toepassen, is achteraf blij of tevreden met het resultaat. Het komt regelmatig voor dat er sprake is van een onnatuurlijke haarlijn en dat een correctie behandeling gewenst is. Je bent dan extra kosten kwijt voor een tweede haartransplantatie. Vergelijk de behandelmogelijkheden en haarklinieken vooraf goed met elkaar. Vraag of je voor en na foto’s kunt zien en zoek online naar ervaringsverhalen. Een goede voorbereiding is mede bepalend voor het eindresultaat.

Haarklinieken maken zelden tot nooit onderscheid tussen mannen en vrouwen. Prijsverschillen worden veroorzaakt door de toegepaste techniek en het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd.

Turkse haarklinieken transplanteren tot ongeveer 4.500 grafts op een dag. Dat is meer dan in Nederland. Uiteraard moet je wel over voldoende donormateriaal beschikken. Het donorgebied is niet onuitputtelijk, de geoogste grafts vormen in het donorgebied niet langer haargroei. Let op dat je donorgebied geen kale plekken krijgt door een te groot aantal geoogste grafts.

Jaarlijks reizen tienduizenden mensen vanuit alle wereldstreken naar Turkije voor een haartransplantatie. Met name de haarklinieken in Istanbul zijn populair. Klinieken die voldoen aan de plaatselijke wet- en regelgeving op het gebied van hygiëne en Volksgezondheid staan bekend om de vele haartransplantaties die worden toegepast. Zolang je bij een geaccrediteerde kliniek bent, kun je ervan uitgaan dat de ingreep veilig is. Let op dat door de Coronacrisis het reizen lastiger is geworden en dat er problemen kunnen ontstaan indien er in Turkije plaatselijke zorg nodig is.

Turkse haartransplantatie specialisten beoordelen je situatie tijdens een consult. Hierbij wordt gekeken naar je haarverlies en het beschikbare donormateriaal. Op basis daarvan wordt een behandelplan voorgesteld. De meeste specialisten in Turkije passen de FUE techniek toe.

De FUT-techniek is meestal de goedkoopste haartransplantatie methode, ook in Turkije. Deze methode wordt echter nauwelijks nog toegepast. De FUE-techniek is veiliger, vriendelijker voor uw hoofdhuid en bovendien is de herstelperiode korter. De HaarStamcel Transplantatie heeft op zijn beurt ook weer diverse voordelen ten opzichte van de standaard FUE haartransplantatie behandeling.

Nee, het ligt niet in de lijn der verwachting dat de prijzen verder zullen dalen. Bestaande technieken worden verder verfijnd en kosten van de zorg zullen eerder stijgen dan dalen. Het aandachtig vergelijken van de behandelkosten levert ook in de toekomst voordelen op.

Enkele Turkse klinieken zijn ook in Nederland vertegenwoordigd. Vaak kun je hier terecht voor het adviesgesprek en de nazorg. Heeft een kliniek geen vertegenwoordiging, dan zul je minimaal 3 keer naar Turkije moeten reizen. In dat geval verblijf je meestal een aantal dagen ter plaatse en ben je extra kosten kwijt aan de reis en het verblijf.

Nee, ook in Turkije wordt een haarimplantatie niet bij minderjarigen toegepast.

Dat is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je financiële situatie. Het is mogelijk om een doorlopend krediet en/of persoonlijke lening aan te vragen bij een Nederlandse kredietmaatschappij. De uiteindelijke prijs die je betaalt, is in geval van een krediet hoger. Je hebt onder meer te maken met rentekosten.

Je kunt de voorwaarden opvragen en/of inzien als je bij de kliniek bent voor een consult.

De nazorg is vaak een moeizame kwestie. Zeker als de kliniek alleen in Turkije is gevestigd en geen vertegenwoordiging in Nederland heeft, is het niet vanzelfsprekend om aanspraak te maken op nazorg.

In geval van bijwerkingen of complicaties ben je dan aangewezen op een specialist in Nederland, maar dan ontbreekt je medische dossier dat betrekking heeft op de ingreep die je hebt ondergaan. Zorg dat je vooraf weet waar je terecht kunt voor nazorg en hoe e.e.a. op financieel vlak is geregeld.

Het gebeurt regelmatig dat een vakantie of stedentrip in Turkije wordt gecombineerd met een haartransplantatie. Een haartransplantatie specialist kan je uitleggen hoe de combinatie toegepast kan worden.

Voorkom extra haartransplantatie kosten in Turkije

Wil je zeker zijn van een behandeling die door ervaren specialisten wordt uitgevoerd? Wil je behandeld worden in een moderne kliniek waar je jezelf begrepen voelt? De klinieken van Hair Science Institute in Maastricht en Amsterdam zijn van alle gemakken voorzien. Onze specialisten passen de unieke HaarStamcel Transplantatie methode toe en lichten je graag uitgebreid voor over de mogelijkheden die bij jou passen. Bovendien is het mogelijk, indien je dat zou willen, om de haartransplantatie in termijnen te betalen. We laten je graag voorbeelden zien van haartransplantaties die door onze specialisten zijn toegepast.

Meer weten? Je bent welkom voor een gratis consult. Een afspraak maak je door telefonisch contact op te nemen met onze medewerkers via +31 (0)43 601 8101. Wil je eerst wat meer informatie? Vraag onze brochure aan. Je kunt ook een ‘bel mij terug’ verzoek doen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.