Skip to content Skip to footer
Kennisbank

Haartransplantatie kosten vrouwen

Delen op Social Media:

Oorzaken van dunner wordend haar bij vrouwen

Steeds meer vrouwen kiezen voor een haartransplantatie. Steeds dunner wordend haar kan allerlei oorzaken hebben. De artsen van Hair Science Institute zijn gespecialiseerd in het behandelen van haarproblemen bij vrouwen. Een teruggetrokken haarlijn of dunner wordend haar kunnen we zeer succesvol behandelen met de HST-methode.

Onzichtbare behandeling voor vrouwen

Voor een HST-behandeling hoeft je haar niet kort te worden geschoren. Het is dus voor niemand zichtbaar dat je een behandeling hebt ondergaan. Alleen aan de achterkant van het hoofd scheren we een klein gedeelte kort. Omdat veel vrouwen lang haar hebben, valt het haar hier simpelweg overheen. De enige voorwaarde is dat het donorgebied voldoende (lang) haar moet hebben.

Van onze arts krijg je tijdens een gratis, vrijblijvend adviesgesprek alle informatie over de mogelijkheden en kosten van haartransplantatie bij vrouwen.

Kosten van een haartransplantatie bij vrouwen

Een indicatie van de kosten van haartransplantatie bij vrouwen kunnen we helaas niet meteen geven. Dat komt omdat het verloop van kaalheid bij vrouwen minder duidelijk te herkennen is dan bij mannen. Vrouwen krijgen namelijk te maken met dun haar en kaalheid verdeeld over de gehele bovenzijde van het hoofd.

Maak een afspraak voor meer informatie

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Heb je last van een haarprobleem en zoek je een definitieve oplossing? En wil je weten hoe we de kosten van haartransplantatie bij vrouwen bepalen? Maak dan eens een afspraak voor een persoonlijk consult, helemaal gratis en vrijblijvend. Daarna weet je precies wat jouw mogelijkheden zijn en wat een behandeling kost.

Bekijk de resultaten van een aantal vrouwen die je voorgingen. Lees ook onze blog over de proefbehandeling.

Veelgestelde vragen over de kosten van een haartransplantatie bij vrouwen

Hair Science Clinic is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Overweeg jij een behandeling tegen haaruitval of heb je bijvoorbeeld een vraag over de kosten van een haartransplantatie bij vrouwen? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

1. Is een haartransplantatie bij vrouwen duurder dan bij mannen?

Er wordt meestal geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen bij het bepalen van de kostprijs. Toch kunnen de tarieven van elkaar afwijken, wegens de grootte of complexheid van een ingreep. Ook worden bij vrouwen meestal minder haarzakjes getransplanteerd dan bij mannen.

2. Hoe worden de kosten van de haartransplantatie bij vrouwen bepaald?

Een ervaren specialist kijkt naar de mate waarin het haar is uitgevallen. Het patroon van haarverlies bij vrouwen uit zich verspreid over hoofdhuid en minder in echt kale plekken. Op basis hiervan wordt gekeken hoeveel grafts er nodig zijn voor een natuurlijk resultaat. Dit plus persoonlijke wensen zijn het uitgangspunt voor de kostprijs.

3. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De meeste vrouwen die een haartransplantatie laten toepassen doen dit uit cosmetisch oogpunt. Het haarverlies is een gevolg van Alopecia androgenetica en er is geen sprake van een medische noodzaak. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten vrijwel nooit. Ook aanvullende zorgverzekeringen bieden nauwelijks vergoedingsmogelijkheden. Uiteraard kunt u e.e.a. navragen bij uw zorgverzekeraar.

4. Is volledige narcose tegen bijbetaling mogelijk?

Nee, de haartransplantatie wordt niet onder narcose toegepast. Als u angstig bent of op ziet tegen de ingreep, dan kunt u dat tegen de specialist zeggen. Vaak is het mogelijk om een kalmerend middel te krijgen, zodat u toch ontspannen aan de ingreep begint.

5. Hoeveel behandelingen heb ik in totaal nodig?

De meeste vrouwen bereiken met een enkele behandeling al het gewenste resultaat. Sommige vrouwen kiezen er later voor om de haardos verder te laten verdichten. Dit gebeurt alleen wanneer uw gezondheid dat toe laat en er voldoende donorhaar beschikbaar is.

6. Wat zijn de kosten van het consult?

U hoeft niet te betalen voor het vrijblijvende adviesgesprek in de kliniek. Het consult is erop gericht u te informeren over de mogelijkheden, kosten en resultaten van de haartransplantatie. Een specialist beoordeelt uw situatie en geeft een behandeladvies op maat.

7. Krijg ik korting als ik een flexibele afspraak maak?

Kortingsmogelijkheden en behandeldagen worden tijdens het consult besproken. Bent u niet gebonden aan een voorkeursdatum, dan kunt u een last minute behandeling overwegen. U wordt dan op een lijst gezet en gebeld zodra de eerst volgende behandelmogelijkheid zich voordoet. In ruil voor uw flexibiliteit krijgt u een korting op het tarief aangeboden.

8. Waarom is een haartransplantatie voor vrouwen in het buitenland goedkoper?

Buitenlandse haarklinieken zijn over het algemeen goedkoper dan Nederlandse klinieken, omwille van meerdere factoren. Niet alleen kan er onderscheid zitten in de toegepaste haartransplantatie techniek, maar ook de kwaliteit, ervaring, veiligheids- en hygiëne-eisen en veelal lagere maandlasten om een praktijk open te houden. Zo verdienen artsen, verplegend personeel en overige kliniekmedewerkers in het buitenland maandelijks minder loon dan in Nederland. Vergis u echter niet bij het vergelijken van de haartransplantatie kosten. Wanneer u naar het buitenland gaat, wordt vaak vergeten om te kijken naar de reis- en verblijfkosten. Dit is een dure bijkomende post die de goedkope behandeling alsnog duurder maakt.

9. Zijn er goedkopere alternatieven beschikbaar?

In plaats van een haartransplantatie kunt u een micro haar pigmentatie behandeling overwegen om uw haardos optisch voller te laten maken. Vrouwen kiezen ook geregeld voor het dragen van haarwerken of pruiken om het haarverlies te camoufleren. Voor alle alternatieve behandelingen geldt dat de resultaten tijdelijk zijn en dat de kosten regelmatig terugkeren. De haartransplantatie is eenmalige ingreep, waar u levenslang plezier van heeft.

10. Klopt het dat ik mijn haar niet volledig hoef te scheren voor de haartransplantatie?

Ja, dat klopt. Bij een HST-behandeling hoeft niet al het haar gemillimeterd te worden. Er bestaat een mogelijkheid om alleen een klein stukje op het achterhoofd te scheren. Dit is afhankelijk van het aantal te extraheren grafts. Na afloop van de behandeling valt het omliggende haar hier overheen. Hierdoor zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.

11. Moet ik betalen voor nazorg?

Nee, nazorg is bij het behandeltarief inbegrepen. Heeft u na de haartransplantatie klachten of ervaart u bijwerkingen? Dan kunt u als vanzelfsprekend bij uw behandelend arts terecht. Vaak is het beter om een keer extra naar de huid te laten kijken dan wanneer u zichzelf niet meldt en uiteindelijk met een nare infectie te maken krijgt.

12. Kan ik de haartransplantatie in termijnen betalen?

Ja, niet iedereen is in de gelegenheid of wil de ingreep in één keer betalen. Hair Science Institute werkt samen met BSB Lening, een betrouwbare kredietverstrekker. Uiteraard dient u inzage te geven in uw financiële situatie en wordt uw kredietverleden nagekeken. U kunt vrijblijvend informatie opvragen om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten.

13. Verschilt de haartransplantatie techniek die wordt toegepast tussen mannen en vrouwen?

Nee, de technieken die gehanteerd worden zijn hetzelfde. Wel kan er een verschil zitten in de manier waarop het haar voor de ingreep wordt geschoren. Afhankelijk hiervan kunnen er bij de ene haartransplantatie meer grafts getransplanteerd worden dan bij de andere.

14. Worden mijn haartransplantatie voor en na foto’s gebruikt voor reclame doeleinden?

Hair Science Clinic respecteert uw privacy. Alleen na uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming worden foto’s met gezichtsherkenning op de website en in publicaties gebruikt. Wilt u niet dat uw foto’s gebruikt worden, dan respecteren wij dat als vanzelfsprekend.

15. Moet ik de ingreep in één keer betalen?

Het is mogelijk om, nadat u de behandeling heeft gepland en bevestigt, een aanbetaling te doen. Daarna kunt u het restant bedrag voor de behandeling per bank of in de kliniek met een betaalkaart betalen. De mogelijkheden worden toegelicht na het maken van de definitieve afspraak.

16. Kunnen de kosten van de belastingaangifte afgetrokken worden?

Jaarlijks kunt u bepaalde kosten die u zelf heeft betaald voor medische zorg aftrekken van de inkomstenbelasting. Deze kosten alsook de voorwaarden variëren. Als u bepaalde kosten in mindering brengt dan moet u deze kunnen bewijzen met de originele rekeningen. Net zoals zorgverzekeraars dat doen hanteert de Belastingdienst een strikt onderscheid tussen cosmetische en medische behandelingen. Voorwaarden kunt u navragen bij de Belastingdienst of laat u bijstaan door een belastingconsulent.

Meer over dit thema

Ontdek jouw mogelijkheden

Voor veel vormen van kaalheid biedt een HaarStamcel Transplantatie een oplossing, met een mooi, natuurlijk resultaat.

Wil jij weten of een HST iets voor jou is?

Voor veel vormen van kaalheid biedt een HaarStamcel Transplantatie (HST) een oplossing, met een mooi, natuurlijk resultaat. Tijdens een gratis, vrijblijvend consult gaat de arts uitgebreid in op jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Op basis hiervan krijg je een individueel behandelplan en een heldere prijsopgave.