Hair Science Institute Maastricht
Haartransplantatieklinieken klaar om weer open te gaan

Vanaf dinsdag 28 april weer welkom voor een haartransplantatie

De klinieken van Hair Science Institute in Amsterdam en Maastricht zijn klaar om vanaf volgende week de behandelingen voor een haartransplantatie weer te hervatten. Wel onder aangepaste omstandigheden, zodat dit op een veilige en verantwoorde wijze kan gebeuren.

 

Vanaf dinsdag 28 april zijn cliënten weer welkom voor een haar-, baard- of wenkbrauwtransplantatie in Amsterdam en Maastricht. Hair Science Instituut volgt daarmee de nieuwe maatregelen op, die dinsdagavond tijdens de langverwachte persconferentie van premier Rutte en RIVM directeur Jaap van Dissel openbaar zijn gemaakt. Zo mogen uitdrukkelijke contactberoepen, zoals tandartsen en mondhygiënisten, weer open. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico voor de volksgezondheid beheersbaar in het geval van beroepsgroepen die normaliter gebruik maken van beschermingsmaterialen. Haartransplantatieklinieken vallen hier ook onder.

 

De wereldwijde autoriteit op het gebied van haartransplantaties heeft naast de gebruikelijke uitrusting extra beschermingsmaatregelen getroffen, om een ‘coronaproof’ behandel- en werkomgeving te creëren. “In onze klinieken gelden strikte richtlijnen” vertelt Tamara Bosch, Algemeen Manager bij Hair Science Institute. “Zo moeten medewerkers zich goed beschermen door een mondkapje, volledig afsluitende spatbril, handschoenen en volledig beschermende kleding te dragen. We behandelen enkel in kleinschalige teams van 2-3 personen en vermijden waar mogelijk directe cliëntcontacten, door het naleven van de 1,5 meter afstand en plaatsen van plexiglazen schermen”. Hair Science Institute doelt bij de laatstgenoemde maatregel vooral op de vrijblijvende adviesgesprekken, welke ter diagnose voorafgaand aan een behandeling plaatsvinden.

 

“Cliënten informeren we vooraf persoonlijk over de geldende maatregelen, omdat de omstandigheden per locatie kunnen verschillen. In de regel vragen we cliënten om alléén te komen en de inmiddels ‘welbekende regels’ te respecteren. Na binnenkomst in de kliniek krijgen zij de beschikking over een eigen en gedesinfecteerde ruimte, waar een thermometer en ontsmettende en beschermende middelen klaarliggen voor gebruik”, aldus Tamara Bosch.

 

Hair Science Institute verwelkomt alléén COVID-19 vrije cliënten en medewerkers in haar klinieken. Mensen die symptomen hebben die wijzen op het virus wordt gevraagd thuis te blijven. Dit geldt ook voor 65-plussers of mensen met een kwetsbare gezondheid, hen wordt geadviseerd het bezoek of de behandeling voorlopig uit te stellen tot betere tijden.

 

Vorige week al maakte Hair Science Institute bekend dat ze medewerkers en cliënten gaat testen op corona. De COVID-19 Rapid-test geven een valide momentopname weer en kunnen de immuniteitsstatus van personen snel en accuraat bepalen. Hiermee kan worden aangetoond of men aan het virus is blootgesteld. Naast het wekelijks testen van medewerkers, ondergaan nu ook cliënten vóór aanvang van de behandeling de ‘Rapid-test’ door middel van een vingerprik. Alhoewel deze test zijn beperkingen heeft (zie het OMT-advies d.d. 21 april 2020), is het op dit moment de meest praktische en professionele test om de immuniteitsstatus te meten. Belangrijk hierbij te weten is, dat je bij een positieve uitslag alleen kan zien of iemand COVID-19 besmettelijk is of het virus heeft  doorgemaakt.