man na een reconstructieve haartransplantatie

Plan uw vrijblijvend consult

Maak nu een afspraak

Haartransplantatie aantal grafts

Zoek je informatie over haartransplantatie aantal grafts? Hoeveel grafts iemand nodig heeft voor een haartransplantatie, is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden. Het aantal zal afhankelijk zijn van je individuele wensen en de mate waarin je haar is uitgevallen. Hier lees je meer over de belangrijkste factoren die bepalen hoeveel grafts er doorgaans nodig zijn voor elk gebied.

Haarverlies en individuele wensen

Haarverlies treft een groot percentage mannen. Naarmate mannen ouder worden, neemt de kans op haarverlies alleen maar toe. Na de leeftijd van 65 jaar zal meer dan 50% van de mannen kaal worden. Het zijn echter niet alleen mannen die kaal worden, ook vrouwen zijn gevoelig voor erfelijke kaalheid. Hoewel het aantal vrouwen dat te maken krijgt met haarverlies veel lager is dan bij mannen, blijft haaruitval vervelend. Meer dan 40% van de mensen die last hebben van haaruitval, hebben een verminderd zelfvertrouwen en zijn gevoelig voor het ontwikkelen van angst en depressies. Het goede nieuws is dat je met een innovatieve chirurgische ingreep de haargroei kan laten herstellen. Haartransplantaties bieden doorgaans uitstekende resultaten en creëren haargroei op kalende plaatsen. Voordat de ingreep wordt toegepast, worden je behoeften beoordeeld. Deze beoordeling is essentieel om je geschiktheid en het aantal grafts dat behandeld wordt te bepalen. Tijdens de beoordeling van het haarverlies worden het haar en de hoofdhuid bekeken, zodat een arts een inschatting van de ingreep kan maken. Het haarverlies kan worden gemeten aan de hand van de Norwood-schaal. Het aantal grafts dat je nodig hebt, wordt mede bepaald door de omvang van het haarverlies en de dikte van je haar.

Vragen over haartransplantatie aantal grafts

Verschillende vragen over deze behandeling komen veel voor. Hoeveel sessies heb je nodig? Hoeveel grafts kunnen er behandeld worden? Hoeveel haartransplantaties zijn er nodig? Hoeveel haartransplantaties kan ik in mijn leven ondergaan? Over het algemeen is de ingreep eenmalig en geniet je de rest van je leven van een gezonde haardos. In bepaalde unieke gevallen is het wenselijk om de bereikte resultaten te corrigeren of de haardos verder te verdichten. De daadwerkelijke vraagstelling zou moeten zijn hoeveel grafts je in jouw situatie kunt laten transplanteren. Uit een gezond en vol donorgebied kunnen maximaal 5.000 grafts geëxtraheerd worden. Een haartransplantatie specialist houdt rekening met eventueel toekomstige ingrepen. Laat je op relatief jonge leeftijd, voor 25 jaar, een haartransplantatie toepassen, dan is het mogelijk dat je na de ingreep nog haar verliest op een ander deel van het hoofd en een aanvullende haartransplantatie wenselijk is. Bekwame, ervaren specialisten houden hier zoveel mogelijk rekening mee, al kan het patroon van toekomstig haarverlies niet nauwkeurig en met zekerheid voorspeld worden.

Verdeling grafts

De manier waarop de grafts verdeeld worden, is van invloed op het resultaat van de haartransplantatie. Ervaren specialisten hebben ervaring met het terugplaatsen van de geëxtraheerde grafts in de natuurlijke groeirichting. Niet alle delen van het hoofd hebben dezelfde behoefte aan grafts. Op de ene plaats zijn meer grafts nodig voor een mooi resultaat dan op de andere plaatsen. De grafts worden zo verdeeld dat je haardos er natuurlijk en gezond uitziet. Het doel van de haartransplantatie is het creëren van nieuwe haargroei op dun behaarde of kale gebieden. Tijdens een consult heb je met de specialist gesproken over de verwachtingen die je hebt. De arts geeft aan of je verwachting realistisch is of dat je beeld van de ingreep te rooskleurig is. Om je een goed idee te geven van de mogelijke resultaten, laat de arts foto’s zien van eerder toegepaste haartransplantaties.

Haaruitval corrigeren

Om te bepalen hoeveel grafts er nodig zijn om het haarverlies te corrigeren, maken specialisten gebruik van de Norwood Hamilton-schaal die de verschillende stadia van haaruitval opsomt. Door gebruik te maken van deze schaal kan de arts het aantal grafts schatten dat nodig is voor de haartransplantatie. In een enkele sessie kunnen tot ongeveer 2.000 haarzakjes getransplanteerd worden. Wanneer er meer grafts getransplanteerd worden, kan de hoofdhuid in het donorgebied zichtbaar worden en dat is iets wat niet wenselijk is. Succesvol getransplanteerde grafts gaan levenslang mee. De getransplanteerde haarzakjes zijn meestal afkomstig uit de haarkrans. Deze haren hebben een unieke structuur en zijn niet gevoelig voor het dihydrotestosteron hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. Bijzonder is dat deze structuur ook na een transplantatie behouden blijft.

Toegepaste techniek en haartransplantatie aantal grafts

Haartransplantaties worden op meerdere manieren uitgevoerd. Waar het plaatsen van de grafts in de transplantatie gebieden bij de verschillende technieken globaal op dezelfde manier gaat, zit er onderscheid in de wijze waarop de haarzakjes uit het donorgebied geëxtraheerd worden. De meest bekende haartransplantatie methode is de FUE techniek, waarbij de haarzakjes met een holle naald en stuk voor stuk uit het donorgebied verwijderd worden. FUE haartransplantaties worden door binnen- en buitenlandse haarklinieken aangeboden. De tarieven voor de ingreep variëren. Vergelijken kan als je weet hoeveel haarzakjes in jouw geval het beste resultaat geven. Wil je een haartransplantatie laten toepassen, maar ben je bang dat het donorgebied uitgeput raakt? Hair Science Institute heeft de unieke en innovatieve HaarStamcel Transplantatie ontwikkeld. Het donorgebied wordt, in vergelijking met andere haartransplantatie technieken, minder belast en blijft beter intact. De geëxtraheerde haarzakjes worden vervolgens in de uitgedunde, kale gebieden geplaatst. Er blijven hierdoor geen zichtbare littekens achter en je ziet na een aantal maanden hoe de nieuwe haargroei langzaam tot ontwikkeling komt.

Meer haartransplantatie informatie

Online kun je op basis van de Norwood schaal ongeveer uitrekenen hoeveel grafts je moet laten transplanteren. Let daarbij wel op dat je online een globale indicatie krijgt. Het exacte aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt, wordt vastgesteld tijdens een consult bij een ervaren specialist. Je kunt een afspraak maken voor een gratis consult bij Hair Science Institute in Amsterdam of Maastricht. De specialist bekijkt het donorgebied aandachtig en maakt de combinatie met de mate waarin je haar is uitgevallen. Gekeken wordt of je verwachting realistisch is en welke resultaten je kunt verwachten. Gebruik je medicijnen of heb je kort geleden een andere operatie ondergaan? Bespreek dit met de specialist, omdat het van invloed kan zijn op de haartransplantatie en het resultaat dat wordt bereikt. Een afspraak maak je telefonisch of door het contactformulier in te vullen.