man na een reconstructieve haartransplantatie

Plan uw vrijblijvend consult

Maak nu een afspraak

Haartransplantatie aantal grafts

Zoek je informatie over haartransplantatie aantal grafts? Hoeveel grafts iemand nodig heeft voor een haartransplantatie, is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden. Het aantal zal afhankelijk zijn van je individuele wensen en de mate waarin je haar is uitgevallen. Hier lees je meer over de belangrijkste factoren die bepalen hoeveel grafts er doorgaans nodig zijn voor elk gebied.

 

Haartransplantatie aantal grafts

Behaald resultaat met 1605 grafts, 9 maanden na de HST-behandeling

 

Haarverlies en individuele wensen

Haarverlies treft een groot percentage mannen. Naarmate mannen ouder worden, neemt de kans op haarverlies alleen maar toe. Na de leeftijd van 65 jaar zal meer dan 50% van de mannen kaal worden. Het zijn echter niet alleen mannen die kaal worden, ook vrouwen zijn gevoelig voor erfelijke kaalheid. Hoewel het aantal vrouwen dat te maken krijgt met haarverlies veel lager is dan bij mannen, blijft haaruitval vervelend. Meer dan 40% van de mensen die last hebben van haaruitval, hebben een verminderd zelfvertrouwen en zijn gevoelig voor het ontwikkelen van angst en depressies. Het goede nieuws is dat je met een innovatieve chirurgische ingreep de haargroei kan laten herstellen.

Haartransplantaties bieden doorgaans uitstekende resultaten en creëren haargroei op kalende plaatsen. Voordat de ingreep wordt toegepast, worden je behoeften beoordeeld. Deze beoordeling is essentieel om je geschiktheid en het aantal grafts dat behandeld wordt te bepalen. Tijdens de beoordeling van het haarverlies worden het haar en de hoofdhuid bekeken, zodat een arts een inschatting van de ingreep kan maken. Het haarverlies kan worden gemeten aan de hand van de Norwood-schaal. Het aantal grafts dat je nodig hebt, wordt mede bepaald door de omvang van het haarverlies en de dikte van je haar.

 

Vragen over haartransplantatie aantal grafts

Verschillende vragen over deze behandeling komen veel voor. Hoeveel sessies heb je nodig? Hoeveel grafts kunnen er behandeld worden? Hoeveel haartransplantaties zijn er nodig? Hoeveel haartransplantaties kan ik in mijn leven ondergaan? Over het algemeen is de ingreep eenmalig en geniet je de rest van je leven van een gezonde haardos. In bepaalde unieke gevallen is het wenselijk om de bereikte resultaten te corrigeren of de haardos verder te verdichten. De daadwerkelijke vraagstelling zou moeten zijn hoeveel grafts je in jouw situatie kunt laten transplanteren. Uit een gezond en vol donorgebied kunnen maximaal 5.000 grafts geëxtraheerd worden. Een haartransplantatie specialist houdt rekening met eventueel toekomstige ingrepen. Laat je op relatief jonge leeftijd, voor 25 jaar, een haartransplantatie toepassen, dan is het mogelijk dat je na de ingreep nog haar verliest op een ander deel van het hoofd en een aanvullende haartransplantatie wenselijk is. Bekwame, ervaren specialisten houden hier zoveel mogelijk rekening mee, al kan het patroon van toekomstig haarverlies niet nauwkeurig en met zekerheid voorspeld worden.

 

Verdeling grafts

De manier waarop de grafts verdeeld worden, is van invloed op het resultaat van de haartransplantatie. Ervaren specialisten hebben ervaring met het terugplaatsen van de geëxtraheerde grafts in de natuurlijke groeirichting. Niet alle delen van het hoofd hebben dezelfde behoefte aan grafts. Op de ene plaats zijn meer grafts nodig voor een mooi resultaat dan op de andere plaatsen. De grafts worden zo verdeeld dat je haardos er natuurlijk en gezond uitziet. Het doel van de haartransplantatie is het creëren van nieuwe haargroei op dun behaarde of kale gebieden. Tijdens een consult heb je met de specialist gesproken over de verwachtingen die je hebt. De arts geeft aan of je verwachting realistisch is of dat je beeld van de ingreep te rooskleurig is. Om je een goed idee te geven van de mogelijke resultaten, laat de arts foto’s zien van eerder toegepaste haartransplantaties.

Techniek en aantal grafts haartransplantatie

Haartransplantaties worden op meerdere manieren uitgevoerd. Waar het plaatsen van de grafts in de transplantatie gebieden bij de verschillende technieken globaal op dezelfde manier gaat, zit er onderscheid in de wijze waarop de haarzakjes uit het donorgebied geëxtraheerd worden. De meest bekende haartransplantatie methode is de FUE techniek, waarbij de haarzakjes met een holle naald en stuk voor stuk uit het donorgebied verwijderd worden. FUE haartransplantaties worden door binnen- en buitenlandse haarklinieken aangeboden. De tarieven voor de ingreep variëren. Vergelijken kan als je weet hoeveel haarzakjes in jouw geval het beste resultaat geven. Wil je een haartransplantatie laten toepassen, maar ben je bang dat het donorgebied uitgeput raakt? Hair Science Institute heeft de unieke en innovatieve HaarStamcel Transplantatie ontwikkeld. Het donorgebied wordt, in vergelijking met andere haartransplantatie technieken, minder belast en blijft beter intact. De geëxtraheerde haarzakjes worden vervolgens in de uitgedunde, kale gebieden geplaatst. Er blijven hierdoor geen zichtbare littekens achter en je ziet na een aantal maanden hoe de nieuwe haargroei langzaam tot ontwikkeling komt.

 

Haartransplantatie grafts

Haaruitval corrigeren

Om te bepalen hoeveel grafts er nodig zijn om het haarverlies te corrigeren, maken specialisten gebruik van de Norwood Hamilton-schaal die de verschillende stadia van haaruitval opsomt. Door gebruik te maken van deze schaal kan de arts het aantal grafts schatten dat nodig is voor de haartransplantatie. In een enkele sessie kunnen tot ongeveer 2.000 haarzakjes getransplanteerd worden. Wanneer er meer grafts getransplanteerd worden, kan de hoofdhuid in het donorgebied zichtbaar worden en dat is iets wat niet wenselijk is. Succesvol getransplanteerde grafts gaan levenslang mee. De getransplanteerde haarzakjes zijn meestal afkomstig uit de haarkrans. Deze haren hebben een unieke structuur en zijn niet gevoelig voor het dihydrotestosteron hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. Bijzonder is dat deze structuur ook na een transplantatie behouden blijft.

Haartransplantatie aantal grafts – FAQ

Een specialist beoordeelt hiervoor je situatie. Daarbij gaat de aandacht uit naar de omvang van de kale of uitgedunde plekken en het donormateriaal. Iedere haartransplantatie is een behandeling op maat.

Twee tot vier weken na de ingreep vallen de getransplanteerde haren uit. Dit is een normaal verschijnsel. Na een rustperiode gaan de grafts nieuwe haren produceren.

Wetenschappelijke studies en onderzoeken hebben aangetoond dat de overlevingskans van grafts bij goede klinieken 90% tot 100% bedraagt. Ingrepen die onder ideale omstandigheden plaatsvinden, hebben gemiddeld een hoger succespercentage. In andere gevallen kan het slagingspercentage achterblijven.

Zeer zelden gaan grafts verloren door het kammen. De eerste dagen na de behandeling is voorzichtigheid geboden. Het is niet erg om een aantal grafts te verliezen. Naarmate het getransplanteerde haar begint te groeien, worden de verloren grafts afgedekt door nieuwe haren.

De hersteltijd duurt een aantal dagen. Probeer de eerste nachten met een extra kussen te slapen. Dit ontlast de druk op je hoofd. Volg het advies van de specialist en neem de hersteltijd serieus. Denk je te licht over het herstel en ga je direct druk aan het werk? Je verhoogt het risico op nabloedingen, slechte wondgenezing, infecties, littekens en gevoelloosheid van de hoofdhuid.

Een graft kan 1, 2, 3 of 4 haren bevatten. Gemiddeld heeft iedereen 2 haren in een graft.

Vanaf 2 tot 3 dagen na de operatie kun je de grafts voorzichtig met je vingertoppen aanraken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het wassen. Voorkom dat je de grafts met je vingernagels aanraakt. Was je haar in eerste instantie met lauw water.

De kosten zijn afhankelijk van de haarkliniek die je kiest. Kosten voor deze procedure liggen tussen € 2.000 en € 9.000.

Het aantal transplantaten dat je nodig hebt kan behoorlijk oplopen. Als je te maken hebt met ver gevorderde haaruitval heb je meer grafts nodig voor een mooi resultaat dan bij beginnend haarverlies. Bij een haarimplantatie ligt het aantal grafts tussen 500 en 4.500. Een specialist neemt van tevoren de ingreep met je door, waarbij het aantal grafts wordt bepaald.

Nee, helaas niet. De ingreep vindt alleen plaats als je voldoende donormateriaal hebt.

Het duurt ongeveer zes maanden voordat je verandering in de haargroei ziet. De volledige resultaten van de haartransplantatie zijn na een jaar zichtbaar. In de meeste gevallen zijn de resultaten blijvend en heb je levenslang plezier van de ingreep.

Meer haartransplantatie informatie

Online kun je op basis van de Norwood schaal ongeveer uitrekenen hoeveel grafts je moet laten transplanteren. Let daarbij wel op dat je online een globale indicatie krijgt. Het exacte aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt, wordt vastgesteld tijdens een consult bij een ervaren specialist. Je kunt een afspraak maken voor een gratis consult bij Hair Science Institute in Amsterdam of Maastricht. De specialist bekijkt het donorgebied aandachtig en maakt de combinatie met de mate waarin je haar is uitgevallen. Gekeken wordt of je verwachting realistisch is en welke resultaten je kunt verwachten. Gebruik je medicijnen of heb je kort geleden een andere operatie ondergaan? Bespreek dit met de specialist, omdat het van invloed kan zijn op de haartransplantatie en het resultaat dat wordt bereikt. Een afspraak maak je telefonisch of door het contactformulier in te vullen.