Medisch-cosmetische klinieken in Nederland hebben het drukker dan ooit met haartransplantaties en andere cosmetische ingrepen. Bij Hair Science Clinic Maastricht en Amsterdam van dr. Coen Gho staat de telefoon sinds het begin van de coronacrisis roodgloeiend.
“Vooral acteurs, artiesten, (top)sporters en zakenlui die noodgedwongen thuiszitten of werken, willen hun tijd efficiënt gebruiken. Wij helpen met een professionele haartransplantatie deze mannen en vrouwen weer aan een mooie, natuurlijke haardos.”
Thuiswerken maakt ingreep makkelijker
Niet alleen storen we ons door al dat videobellen meer aan ons eigen spiegelbeeld, ook trekken onze – soms kalende – wenkbrauwen en haardos nu de volle aandacht bij het dragen van een mondkapje. En dat kan veel onzekerheid veroorzaken, weet dr. Coen Gho.
NOS Journaal en NPO Radio 1 op bezoek bij Hair Science Clinic Amsterdam
Definitieve oplossing
“Mensen raken door de lockdown toch meer naar binnen gekeerd en bedenken dat ze iets aan hun haar willen doen. De teams van Gho zijn gespecialiseerd in het behandelen van vele vormen van kaalheid. “Of het nu gaat om dun haar, wenkbrauwen of (bij mannen) diepe inhammen, een kalende kruin of kale plekken in je baard. Een haartransplantatie volgens de gepatenteerde HaarStamcel Transplantatie methode biedt hiervoor een definitieve oplossing”.
NOS Journaal
Bekijk de reportage die het NOS Journaal maakte bij Hair Science Clinic, over de toename van aantal haartransplantaties door Corona.
Uitgebreide oriëntatie
“Door het thuiswerken is de behandeling makkelijker in te plannen en hoeven cliënten er amper vrije dagen voor op te nemen”, stelt dr. Gho. Want hoewel de ingreep binnen één dag uitgevoerd wordt, is het ondergaan van een haartransplantatie een veel uitgebreider proces.
Gedegen keuze
“De meeste cliënten beslissen niet van de ene op de andere dag dat ze een haartransplantatie willen ondergaan. Hier gaat een periode van oriënteren, adviseren en voorbereiden aan vooraf. Al met al moet je rekenen op een periode van 1,5 tot 2 jaar. Iedere cliënt heeft zo zijn eigen verhaal en motivatie voor het aanpakken van het haarverlies. Daar hoort een vertrouwt of begrepen gevoel van de haarkliniek naar keuze op aan te sluiten”.
Deskundig advies
Daarom is bij de keuze voor een haartransplantatie een goede diagnose vooraf heel belangrijk. “Laat je deskundig adviseren tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen. Samen gaan we uitgebreid in op jouw persoonlijke situatie en wensen. Ook wanneer je verschillende klinieken bezoekt, is het zaak je goed te laten informeren zodat je ‘appels met appels’ kunt vergelijken”.
Verschillen
Hoewel haartransplantatietechnieken altijd gebaseerd zijn op hetzelfde principe; ze extraheren haarzakjes – ook ‘grafts’ genoemd – uit behaard gebied en implanteren ze in het gewenste gebied, bestaan er essentiële verschillen in het verplaatsen van die haarzakjes.
Ga voor een natuurlijk resultaat
Zo bevestigd ook dr. Coen Gho: “Geen enkele andere haartransplantatietechniek evenaart HST. Hair Science Clinic is dus anders dan alle andere haarklinieken. HST gebruikt het regenererend vermogen van de menselijke stamcel. Bijzonder aan deze techniek is dat slechts een klein deel van de haarfollikel (graft) – en niet het hele haarzakje – wordt geoogst uit het donorgebied.
Stamcellen
Dat minuscule stukje weefsel bevat voldoende stamcellen om in het ontvangstgebied nieuw haar te doen groeien. Oók in het donorgebied groeit het haar vrijwel volledig terug. Zo blijven er praktisch geen kale plekken of littekens achter”.
Voor en na foto’s
Om een goede gedegen keuze te kunnen maken vergelijk je het best de verschillende ervaringen met elkaar aan de hand van de toegepaste haartransplantatie techniek, de kennis en ervaring van de specialisten en uiteraard de resultaten.
“Blijvende, natuurlijke resultaten in het ontvangst- en donorgebied zijn belangrijke graadmeters voor een succesvolle haartransplantatie. Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, tonen wij op onze website en tijdens een vrijblijvend adviesgesprek resultaten van een HST-behandeling”, sluit dr. Coen Gho af. Oordeel zelf!