Op 27 augustus 2019 verleende het United States Patent and Trademark Office aan Hair Science Institute patent US,391,200 B2
Hair Science Institute had al diverse patenten op haar unieke HaarStamcel Transplantatie (HST)-methode. Onlangs is daar een Amerikaans patent ‘Method for in vivo Hair Multiplication’ bijgekomen. Opnieuw erkenning dus, waarmee het verschil met andere haartransplantatie-methodes nogmaals wordt benadrukt.
Wat is een patent of octrooi precies?
Een patent (of octrooi) is het exclusieve recht om een uitvinding te exploiteren en geldt voor één land. Het geeft de octrooihouder het recht om anderen te verbieden de uitvinding bedrijfsmatig toe te passen. Net als in Europa dient dit patent om HSI duidelijk te onderscheiden van gebrekkige en/of misleidende navolging door derden. Dat laatste is helaas een actueel probleem in de haartransplantatie-industrie.
Waar heeft Hair Science Institute een patent op?
In alle patenten die aan HSI zijn toegekend wordt dr. Coen Gho officieel erkend als bedenker van de Partial Longitudinal Follicular Unit Transplantation (PL-FUT) techniek, met als eenvoudigere naam HaarStamcel Transplantatie (HST).
In de verklaring wordt de HST-methode omschreven als een
‘cosmetische methode die een significante verbetering ten opzichte van bestaande haartransplantatiemethodes biedt, waarbij een grotere haardichtheid per implantaat wordt bereikt door het proces van hoogwaardige in vivo haarvermeerdering (in de hoofdhuid van het subject). Deze cosmetische methode biedt betere esthetische resultaten, in het bijzonder meer realistisch en natuurlijker uitziende resultaten in vergelijking met resultaten uit traditionele methodes. De cosmetische methode is bijzonder geschikt voor haartransplantaties in ontvangstgebieden van subjects die kaalheid of haarvermindering ervaren vanwege Androgenic Alopecia, brandwonden, chemotherapie bij kanker, littekenweefsel of overige genetische- of omgevingsfactoren.’
Naast diverse Nederlandse en Europese patenten had HSI al één eerder Amerikaans patent op naam. Gho legt uit wat dit tweede Amerikaanse patent betekent: “ Het grootste verschil is dat het eerste patent beschrijft dat we van één haar twee haren kunnen maken. Het tweede, nieuwe patent beschrijft dat we van één haarfollikel ook méér dan twee haren kunnen laten groeien, tot wel tien haren.”
Hier een overzicht van de patenten die HSI toegekend zijn naast de US patenten:
Hair Science Insitute wordt gedreven door innovatie en wetenschap
Het behoud van het donorgebied is de core van de HST-methode, het wonder waarbij dankzij het regenererend vermogen van de menselijke stamcel uit één haarfollikel meerdere haren kunnen ontstaan. Gho is de eerste wetenschapper ter wereld die aantoonde dat hiervoor maar een deel van de haarfollikel (en niet het hele haarzakje) nodig is.
Het patent onderstreept nog eens de enorme wetenschappelijke basis van HSI. Arts en onderzoeker dr. Coen Gho is betrokken bij onderzoek van universiteiten, brandwondencentra en academische ziekenhuizen over de hele wereld en verbonden aan het International Society of Burn Injuries (ISBI), het Brandwondencentrum Beverwijk en de European Tissue Repair Society.
Gho ontwikkelde diverse nieuwe therapieën en behandelmethoden voor haarziekten en brandwonden. Met een nooit aflatende drive en zijn enorme expertise op het gebied van haar, stamcellen en tissue engineering werkt hij onophoudelijk aan verfijning van de HST-techniek en het nóg patiëntvriendelijker maken van behandelingen.