Proefbehandeling haartransplantatie

Haartransplantatie methoden

Bestaan er verschillende haartransplantatie methoden en welke methode is de beste? Een volle, gezonde haardos is helaas niet vanzelfsprekend. Je kapsel past bij je uitstraling en laat zien wie je bent. Alles gaat goed, je bent gezond en kijkt met zelfvertrouwen naar je spiegelbeeld. Tot je plotseling een toename van dagelijks haarverlies ziet. Het kijken in de spiegel laat je vaker voor wat het is en gezellig met vrienden op stap is door een dunne haardos of opvallende kale plekken niet langer iets waar je zin in hebt. Als je last hebt van haarverlies kan een haartransplantatie een geschikte behandeling zijn. Bespreek eerst de haartransplantatie methoden en de technieken die beschikbaar zijn met een specialist.

Haaruitval bij mannen

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij mannen is erfelijke alopecia androgenetica. Mannelijke kaalheid kan worden geërfd van beide kanten van de familie en kan zich al vanaf de puberteit ontwikkelen. De invloed van dihydrotestosteron, DHT, is verantwoordelijk voor het optreden van haaruitval. Er is geen medicijn dat voor iedereen goed werkt. Er bestaan veel mythes over haaruitval en kaalheid, maar het is zeker geen gevolg van het dragen van hoofddeksels of het gebruik van een verkeerde shampoo. Stress, hormonale schommelingen en forse gewichtsschommelingen kunnen wel haaruitval veroorzaken. Je huisarts kan de oorzaak van haarverlies vaststellen.

Haarverlies bij vrouwen

Er zijn verschillende oorzaken van haarverlies bij vrouwen. Minder bekend is dat vrouwelijke haaruitval een gevolg kan zijn van het mannelijke DHT-hormoon. Deze vorm van haaruitval, alopecia androgenetica, verzwakt de haarzakjes en veroorzaakt een diffuus patroon van haarverlies. Andere, minder vaak voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen zijn schildklieraandoeningen, ijzertekort, hoge koorts, stress, bepaalde medicijnen en crashdiëten. Dermatologische hoofdhuidaandoeningen die tijdelijk of blijvende haaruitval veroorzaken zijn lichen planopilaris, alopecia areata en trichotillomanie. Een haartransplantatie is geschikt voor de behandeling van erfelijk haarverlies.

Haaruitval en haartransplantatie methoden

Bij haartransplantatie chirurgie draait het soms om compromissen. Het creëren van een volle haardos, een natuurlijke haarlijn en de optimale dichtheid. De chirurg haalt uit het donorgebied grafts en transplanteert deze naar de kale transplantatie gebieden. Donorhaar dat afkomstig is uit de haarkrans is niet gevoelig voor het DHT-hormoon. Dit haar blijft ook na de transplantatie haar produceren. Er zijn verschillende haartransplantatie methoden die door specialisten gebruikt worden.

FUT haartransplantatie methode

Follikel Unit Transplantatie is een chirurgische ingreep om haar te transplanteren naar kale of kalende delen van de hoofdhuid. Om dit te doen, snijdt de specialist een reepje huid uit het donorgebied aan de achterkant van je hoofd. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. De huid wordt tot losse haarzakjes versneden. De operatiewond wordt gehecht en laat een litteken achter dat later zichtbaar is. Haartransplantatie assistenten bereiden de grafts voor, zodat het kan worden geplaatst in de ontvangstgebieden. Hiervoor boort de arts eerst kanaaltjes in de hoofdhuid. Een van de belangrijkste nadelen van een FUT haartransplantatie is het litteken. De herstelperiode duurt langer en door de wond is er een vergroot risico op infecties, nabloedingen en slechte wondgenezing. De FUT techniek is verouderd en niet veel haartransplantatie specialisten maken er nog gebruik van. Andere, modernere technieken hebben daarom de voorkeur.

Haartransplantatie methoden

FUE haartransplantatie methode

Follikel Unit Extractie (FUE) is wereldwijd de meest gebruikte haartransplantatie techniek. In tegenstelling tot de FUT methode is er van het maken van een incisie en het hechten van de operatiewond geen sprake. Ervaren specialisten extraheren de losse haarzakjes met een holle naald uit het donorgebied. Het extraheren en terugplaatsen van de grafts gebeurt onder plaatselijke verdoving. Zowel de wondjes in het donor- en ontvangstgebied genezen volledig, zonder dat er grote zichtbare littekens over blijven. De herstelperiode duurt 7 tot 10 dagen.

DHI haartransplantatie methode

De Direct Hair Implantation methode is een verfijning van de FUE techniek. Het grootste verschil zit in de manier waarop de specialist de geoogste haarzakjes in het ontvangstgebied plaats. Bij de DHI haartransplantatie maakt de arts gebruik van een Choi pen. Hier worden de grafts in geplaatst en direct in het ontvangstgebied geïmplanteerd. Specialisten bereiken met de DHI methode vaak een grotere haardichtheid. Het is mogelijk om meer grafts op een vierkante centimeter te implanteren.

HaarStamcel Transplantatie methode

Nieuw en uniek is de HaarStamcel Transplantatie die door artsen van Hair Science Clinic is ontwikkeld. De techniek wordt alleen door Hair Science Clinic toegepast. Door de haarzakjes op unieke manier te extraheren, blijft het donorgebied beter intact en zie je op de transplantatie plaatsen nieuwe haargroei ontstaan. Het herstel gaat vlot, de huid wordt minimaal belast. Op plaatsen waar sprake van korstvorming is, kan lichte jeuk optreden. Krab niet aan de korstjes en voorkom dat je de huid beschadigt met je nagels. Beschadigingen kunnen littekens tot gevolg hebben. Een paar maanden na de haartransplantatie zie je hoe nieuwe haargroei tot ontwikkeling komt.

 

HaarStamcel Transplantatie ervaring

Verschillen tussen de haartransplantatie methodes

De manier van extraheren en transplanteren verschilt bij de diverse haartransplantatie methodes. Iedere techniek heeft eigen unieke kenmerken en behandelmogelijkheden. Niet iedereen komt voor dezelfde techniek in aanmerking en niet alle klinieken bieden dezelfde technieken aan. Het onderzoeken en vergelijken van haartransplantatie technieken doe je grotendeels online. Veel informatie vind je op de websites van haarklinieken, online fora zoals Haarweb.nl en kliniekervaringen.nl. De manier waarop een haartransplantatie plaatsvindt, is van invloed op het uiteindelijke resultaat. Alleen ervaren specialisten bereiken de beste en mooiste resultaten. Laat je daarom door verschillende artsen voorlichten. Je ervaart dan zelf hoe je te woord wordt gestaan en hoe een specialist jouw situatie samenvat in een behandelplan.

Haartransplantatie methoden – FAQ

Een echte standaard techniek is er niet. De FUE-methode wordt wereldwijd door een groot aantal specialisten als standaard gebruikt. Het verschilt per haarkliniek welke techniek als standaard aangeboden wordt.

Jarenlang is de FUT-methode de standaard geweest. Het is de methode waarbij een arts een reepje huid uit het achterhoofd snijdt en dit tot losse grafts versnijdt. Deze techniek is bekend door het grote litteken dat door het verwijderen van de huid zichtbaar is. In uitzonderlijke gevallen gebruiken artsen de FUT-methode nog, maar dat is op kleine schaal.

De FUT-techniek is vaak de goedkoopste techniek. Het is aan de andere kant ook de methode met de grootste risico’s en de langste hersteltijd. Als je dit vergelijkt met modernere methodes valt het prijsverschil in het niet. Bovendien wordt de FUT-techniek door een beperkt aantal haarklinieken aangeboden.

In Turkije is de FUE-techniek de absolute standaard. Ervaren haarchirurgen passen de techniek efficiënt toe. Door samen te werken met assistenten worden grote aantallen haarzakjes, tot 4.000 getransplanteerd. Een aantal klinieken werkt met de DHI-techniek, waarbij de geoogste haarzakjes individueel in de ontvangstgebieden geplaatst worden. Artsen gebruiken hiervoor een Choi-pen.

Nee, de ingreep gebeurt globaal op dezelfde manier. Het verschil is dat vrouwen vaak de voorkeur hebben voor een haartransplantatie waarbij het haar niet geschoren wordt. Dit zorgt ervoor dat een kleiner aantal grafts getransplanteerd kan worden. Het oogsten en terugplaatsen gebeurt op dezelfde manier.

De HaarStamcel Transplantatie is zowel geavanceerd als uniek. Het donorgebied blijft beter intact, terwijl op de ontvangstgebieden nieuwe haargroei ontstaat. De techniek wordt alleen door Hair Science Clinic aangeboden.

Voor elke haartransplantatie geldt dat je over voldoende donorhaar moet beschikken en je in goede gezondheid verkeert. Mensen die medicatie gebruiken of die bekend zijn met onder andere hart- en vaataandoeningen of auto-immuunziekten overleggen dit eerst met een behandelend specialist. De techniek hangt af van de haarkliniek waar je de haartransplantatie laat doen.

Naast het feit dat je dat kunt vragen tijdens het consult, kun je online op diverse fora meer lezen over haarklinieken en specialisten. Ervaren artsen laten je graag voorbeelden zien van behandelingen die ze eerder toegepast hebben.

Nee, tijdens een haartransplantatie werkt een haarchirurg met een bepaalde techniek. Vooraf heb je met de arts gesproken over de methode en heb je alle vragen kunnen stellen. Je weet vooraf precies waar je aan toe bent en hoe de ingreep gaat.

Het resultaat hangt niet alleen af van de techniek, maar ook van de ervaring die de arts heeft. Een ervaren hand behaalt mooie, natuurlijke resultaten.

Advies HaarStamcel Transplantatie

Heb je interesse in een minimaal invasieve haartransplantatie met een natuurlijk resultaat? De HaarStamcel Transplantatie methode onderscheidt zich van de andere technieken. Je kunt de gratis informatiebrochure aanvragen en thuis op je gemak de informatie nalezen. Op onze website vind je verschillende haartransplantatie video’s en voor en na foto’s. In de video’s zie je hoe een behandeldag verloopt en wat je van een consult kunt verwachten. Jan de Hoop, Hans Klok, Gerard Joling en diverse andere BN’ers  hebben uitgebreid verslag gedaan van de haartransplantatie die ze bij Hair Science Clinic hebben laten doen. Je bent welkom voor een gratis haartransplantatie consult in Amsterdam of Maastricht. Stel je vragen aan onze specialisten en ontdek hoe een haarimplantatie je zelfvertrouwen een boost geeft. Direct een afspraak maken? Hair Science Clinicis telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101 of stuur een e-mail naar besthair@hasci.com.