man tevreden en relaxed na behandeling

Een gratis advies, daar heb je écht iets aan!

Maak een afspraak

Haartransplantatie advies

Zoek je persoonlijk haartransplantatie advies op maat? Haartransplantaties worden gedaan om haargroei te creëren op plaatsen op je hoofd, waar het haar dunner is geworden. De ingreep wordt gedaan door het extraheren van haar uit je haarkrans en deze vervolgens in de uitgedunde gebieden te plaatsen. Wereldwijd hebben miljoenen mannen en vrouwen te maken met een vorm van haaruitval. Om dit aan te pakken, gebruiken mensen eerst vrij verkrijgbare producten zoals een haargroeimiddel. Ondertussen kun je jezelf laten informeren over andere behandelingen en oplossingen. Haartransplantatie advies op maat krijg je tijdens een consult bij een haarkliniek.

Effectiviteit haartransplantatie

Haartransplantaties zijn bewezen effectief. De ingreep is succesvoller dan vrij verkrijgbare haarherstelproducten. Er zijn enkele factoren waar je rekening mee moet houden:

• Over het algemeen groeit ruim 80% tot 90% van de getransplanteerde haren na 9 tot 12 maanden.
• Net zoals bij normaal haar kan het getransplanteerde haar dunner worden naarmate je ouder wordt.
• Niet iedereen met erfelijke haaruitval is geschikt voor een haartransplantatie.
• Resultaten laten enige tijd op zich wachten. Pas 9 tot 12 maanden na de ingreep wordt het eindresultaat beoordeelt.
• De ingreep is kostbaar en zorgverzekeraars vergoeden de kosten vrijwel nooit.

Haartransplantaties werken niet voor of bij iedereen. De ingreep wordt voornamelijk gebruikt om de haargroei te herstellen als gevolg van natuurlijke haaruitval of wanneer je een ongeval hebt gehad, waardoor je haar verloren is gegaan. Een haartransplantatie wordt gedaan met je eigen bestaande haar en is niet zo effectief voor mensen die vergaand haarverlies hebben.

Haartransplantatie advies over de toegepaste techniek

Bij een haartransplantatie wordt gebruik gemaakt van haar dat uit de haarkans afkomstig is. In sommige gevallen kan ook andere lichaamsbeharing gebruikt worden. Voordat de ingreep begint, worden het behandelgebied en de transplantatiegebieden ontsmet en plaatselijk verdoofd. Ben je erg nerveus of zie je enorm tegen de behandeling op? Eventueel kan medicatie worden gegeven, zodat je minder merkt van de ingreep. De techniek die wordt toegepast, is tijdens het consult met je besproken:

• FUT haartransplantatie. De specialist verwijdert een stukje hoofdhuid uit het donorgebied. De grootte van de strip is 15 tot 20 cm. De wond wordt gehecht en de strip wordt in kleinere stukjes, grafts, gesplitst. Met een fijne naald worden kleine gaatjes in de hoofdhuid gemaakt, waar de grafts in getransplanteerd worden. De FUT techniek laat een groot litteken op je achterhoofd na.
• FUE haartransplantatie. Met verfijnde apparatuur worden de haarzakjes één voor één uit het donorgebied geoogst. Net zoals bij FUT techniek worden in de transplantatie gebieden gaatjes gemaakt, waar de grafts in geplaatst worden. Hechtingen zijn overbodig, van littekenvorming is minder sprake.
• HaarStamcel Transplantatie. De techniek die werd ontworpen door de specialisten van Hair Science Institute belast het donorgebied minimaal, waardoor je haardos beter intact blijft. Het implanteren van de haarzakjes gaat op dezelfde manier als bij de FUT en FUE methodes.

Herstel en risico’s haartransplantatie

Een haartransplantatie duurt een aantal uren. Dit hangt gedeeltelijk af van de hoeveelheid werk die de specialist verricht. Je gaat dezelfde dag terug naar huis. Zodra de haartransplantatie is voltooid, geeft de arts je tips en adviezen voor een vlot herstel. Na het uitwerken van de verdoving kun je lichte napijn of een irriterend gevoel ervaren. De hoofdhuid kan licht gezwollen zijn. Afhankelijk van de behandelend specialist kun je medicatie voorgeschreven krijgen:

• Pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen.
• Antibiotica om infecties te voorkomen.
• Ontstekingsremmers zoals orale steroïden om zwellingen tegen te gaan.

Enkele tips en adviezen waar je na de ingreep extra aandacht aan kunt besteden:

• Wacht een aantal dagen met het wassen van je haar. Gebruik de eerste tijd een milde shampoo die de specialist adviseert.
• Overleg met de specialist wanneer je je werkzaamheden veilig kunt hervatten.
• Wees voorzichtig met het kammen of borstelen van je haar.
• Draag de eerste weken geen hoofdbedekking.
• Doe het zes weken rustig aan en vermijd contactsporten en activiteiten waarbij je veel zweet.

Maak jezelf geen zorgen als je getransplanteerde haren eerst uit ziet vallen. Dit is onderdeel van het proces wat zich gebruikelijk na drie tot vier weken voordoet. Pas na drie tot vier maanden wordt nieuwe haargroei zichtbaar. Over het algemeen is een haartransplantatie een veilige ingreep, met een relatief kleine kans op complicaties. De meeste voorkomende bewerkingen zijn:

• Infecties al dan niet met pusvorming.
• Hoofdpijn, roodheid en zwellingen.
• Ontsteking van de haarzakjes.
• Nabloedingen en jeuk.

Meestal zijn de bijwerkingen tijdelijk en nemen ze vanzelf af. Heb je andere of aanhoudende klachten? Neem dan altijd contact op met de haarkliniek en/of de behandelend specialist.

Advies over een haartransplantatie op maat

Iedere haartransplantatie is een unieke behandeling. De ingreep wordt volledig op maat samengesteld en toegepast. Je bespreekt met de specialist de mogelijkheden en verwachtingen die je van de ingreep hebt. De voorbereiding die je doet is van invloed op het resultaat. Naast het haartransplantatie advies dat je bij een haarkliniek krijgt, kun je online reviews lezen en haartransplantatie foto’s en video’s bekijken. Je kunt een haartransplantatie laten toepassen om je uitgedunde haardos op te laten vullen, diepe inhammen te laten corrigeren en/of je kruin te laten behandelen. De ingreep kan met een beperkt aantal grafts worden toegepast, maar het is ook mogelijk om een uitgebreide ingreep te ondergaan waarbij je een hele dag onder behandeling bent.

Gratis haartransplantatie advies

Overweeg je een haartransplantatie en wil je meer weten over de unieke HaarStamcel Transplantatie? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij Hair Science Institute. Je kunt ook eerst de informatiebrochure aanvragen en jezelf inlezen in de haartransplantatie. Stel de vragen die hebt over de techniek aan de ervaren specialisten. Het consult is bedoeld om je geschiktheid te beoordelen en vast te stellen hoeveel grafts je nodig hebt voor een mooi resultaat. Heb je recent een andere medische ingreep ondergaan of gebruik je medicatie? Neem hiervan een verslag of overzicht mee naar het consult. Het kan van invloed zijn op de haartransplantatie. Het consult kan zowel in Amsterdam als in Maastricht plaatsvinden. Hair Science Institute is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101, maar je kunt ook een e-mail sturen of het contactformulier invullen.