Cliënt tijdens haartransplantatie behandeldag

DE BEHANDELDAG: ALLE AANDACHT VOOR JOU

Graag een vrijblijvend consult

De behandeldag

Je behandeldag willen we natuurlijk zo soepel mogelijk laten verlopen. We nemen je alle zorgen uit handen. Heb je bijvoorbeeld vervoer nodig of wil je overnachten in een hotel in de buurt? We regelen het graag voor je. 

 

Extractie van de grafts

Behandeldag HST extractie grafts

De voorbereiding 
Voorafgaand aan de behandeling maken we foto’s voor het behandeldossier. Vervolgens wordt het donorgebied afgeplakt en geschoren. Het beste resultaat wordt verkregen als we het hele gebied scheren. Om esthetische redenen doen wij dit niet bij iedereen en maar zelden bij vrouwen.

 

Extractie van de grafts
Nadat het donorgebied kort geschoren is, brengen we een oppervlakkige verdoving aan. Daarna begint de technician met de extractie van de grafts. Je voelt hier niets van. Als je even pauze wilt, dan kan dat natuurlijk. Dit mag je zelf aangeven. Halverwege de behandeldag, nadat de grafts geëxtraheerd zijn, vindt de lunchpauze plaats. Die wordt verzorgd door Hair Science Institute.

 

Terugplaatsen van de grafts

Verdoving aan de oppervlakte
Na de pauze begint het tweede deel van de behandeldag: we maken opnieuw foto’s en behandelen het donorgebied met desinfecterende crème. Nadat je nogmaals met de arts het ontvangstgebied hebt bepaald, markeren we dit gebied en verdoven we het.

 

Je mag meekijken
Na de verdoving begint de arts met het ‘maken van de gaatjes’. Omdat we het belangrijk vinden dat we de grafts helemaal naar jouw wens worden geplaatst, mag je in de spiegel meekijken. Nadat de gaatjes gemaakt zijn, wassen we de hele hoofdhuid. Het terugplaatsen van de grafts gebeurt door twee technicians of door een arts en een technician. Vanwege de tijdswinst plaatsen we de grafts met twee personen terug, tenzij het
 ontvangstgebied dit niet toelaat.

 

Terugplaatsen van grafts in behandelgebied

Evaluatie en advies

Als alle grafts zijn teruggeplaatst maken we nog een keer foto’s voor het dossier. Ook krijg je instructies met betrekking tot de nazorg. Bijvoorbeeld over medicijngebruik en het wassen van het haar. De behandeling en de medicijnen hebben geen invloed op de rijvaardigheid. Na de behandeling mag je dus zelfstandig naar huis rijden. Als je dat wilt, ontvang je je foto’s digitaal. 

 

Je huid herstelt in de dagen na de ingreep. Wij geven je tips en adviezen voor een optimaal herstel en eindresultaat. Als je toch twijfelt over je herstel of je krijgt te maken met bijwerkingen, dan is het goed om te weten dat je altijd terecht kunt bij de specialisten van Hair Science Institute. Als je ons nodig hebt, zijn we er voor je.

 

Het resultaat van een HST is definitief. Getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren. HST is de meest effectieve ingreep om haar te verdichten en volume te creëren. De geoogste grafts zijn superklein, daardoor ontstaat een fijnmazige, zeer natuurlijke inplant. Het resultaat is niet meteen zichtbaar, maar ontwikkelt zich over een periode van negen maanden.

Arts Stefanie Stana Hair Science Institute

Stefania Stana, arts Hair Science Institute: “ALS ARTSEN GEVEN WIJ ONZE CLIËNTEN ALLE AANDACHT ENPERSOONLIJK ADVIES.”      

Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Onze extra services

Naast de behandeling helpen we je ook met het geregel eromheen. Mocht je bijvoorbeeld vervoer nodig hebben of een overnachting wensen dan kunnen wij dat voor je regelen. Is de afstand van je woonplaats tot de dichtstbijzijnde kliniek (Amsterdam of Maastricht) minimaal 150 km? Dan bieden wij je een overnachting voorafgaand aan je behandeling inclusief ontbijt aan in een uitstekend hotel. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden.  

 

We helpen je met alles 

Om de behandeldag zo aangenaam mogelijk voor je te maken gaan wij net een stapje verder dan anderen. Je ontvangt fijne tips over de stad zelf, restauranttips en andere leuke plekken.  Voor meer informatie over onze extra services kun je  contact opnemen met onze kliniek in Amsterdam of Maastricht. Onze medewerkers helpen je graag en kunnen meteen reserveringen voor je vastleggen.

Behandeldag HaarStamcel Transplantatie FAQ

Hair Science Clinic is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. De HaarStamcel Transplantatie is een veelvuldig uitgevoerde behandeling. Overweegt u deze ingreep en heeft u hier een vraag over? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

De behandeldag start altijd vroeg in de ochtend, meestal zo tussen 07:00 en 07:30 uur. Zorg er voor dat u op tijd aanwezig bent. Het is beter om een half uur vroeger aan te komen dan later. Wanneer u van ver komt, boeken wij voor u gratis een hotel in de nabijheid van de kliniek. U hoeft zich dan niet te haasten en u heeft geen opgejaagd gevoel. Wanneer u op tijd bent, kunt u zich bovendien beter ontspannen en gaat u op een meer ontspannen manier de behandeling in.

De ingreep wordt met plaatselijke verdovingen toegepast. Dat betekent dat u ’s ochtends gewoon een licht ontbijt kunt gebruiken. Wél zonder koffie of overige cafeïne of alcoholhoudende dranken.

Indien u medicatie gebruikt, kan de specialist u een aangepast doseerschema hebben gegeven. Dit aangepaste schema gaat vaak al enkele dagen voor de geplande ingreep in. Volg het schema zoals met de specialist besproken. Een aantal dagen na de haartransplantatie kunt u normalerwijze weer overschakelen op de vertrouwde doseringen.

De ingreep wordt nogmaals kort met u doorgenomen en de technicians maken foto’s die in uw medisch dossier geplaatst worden. Daarna beginnen de voorbereidingen op de daadwerkelijke ingreep en wordt het donorgebied geschoren en met een aantal injecties plaatselijk verdoofd. Deze injecties kunnen ongemakkelijk aanvoelen, daarna voelt u echter geen pijn of ongemakken meer.

U ligt tijdens het extraheren van de grafts in een comfortabele behandelstoel. Heeft u tussendoor de behoefte om op te staan en/of het toilet te bezoeken, dan kunt u dit aangeven. Het oogsten kan eventueel gedurende korte tijd worden gestaakt. Het oogsten van de grafts duurt ongeveer een halve dag. Direct na het oogsten wordt u een lunch aangeboden.

Het donorgebied wordt oppervlakkig verdoofd. U voelt niets van het verwijderen van de haarzakjes. Heeft u toch pijn en/of voelt u zich oncomfortabel, maak dit dan kenbaar aan de technician die met het oogsten bezig is.

De haarzakjes die afkomstig zijn uit het donorgebied worden individueel gecontroleerd en voorbereid op plaatsing in de transplantatie ontvangstgebieden. HST gebruikt het gegeven dat slechts een deel van een haarfollikel nodig is om nieuw haar te doen groeien. De bedenker van de HST-techniek, dr. Coen Gho, ontwikkelde daarbij nog een speciale preservatievloeistof. Hier worden de grafts totdat het implanteren start in bewaard. Deze garandeert de levensvatbaarheid van de grafts en stimuleert de haarstamcel extra om te groeien. Overigens wordt de ingreep tussen het oogsten en terugplaatsen kort onderbroken voor een lunchpauze.

De huid wordt gedesinfecteerd en vervolgens oppervlakkig verdoofd. Om de grafts te kunnen plaatsen maakt de arts kleine openingen in de huid, ook wel haarkanaaltjes genoemd. Dit gebeurt met een uiterst minuscule naald, zodat er van littekens geen sprake is. De geoogste grafts worden in de openingen geplaatst, waarna het 24-48 uur duurt voordat ze zijn vastgegroeid.

Het maken van de gaatsjes en terugplaatsen van de grafts wordt gedaan door een arts in samenwerking met één of twee ervaren technicians. De feilloze samenwerking tussen deze personen zorgt ervoor dat het plaatsen op vlotte, efficiënte wijze plaatsvindt.

Voordat u de kliniek verlaat worden er nogmaals foto’s van het donorgebied en de transplantatie gebieden gemaakt. U krijgt uitgebreide nazorginstructies met een bijbehorend nazorgpakket en heeft gelegenheid om vragen te stellen.

De geïmplanteerde huid kan in de eerste uren na de ingreep ietwat gezwollen zijn en rood kleuren. U ontvangt hiervoor instructies om de zwelling en eventuele jeuk te voorkomen of verlichten. Uw huid heeft ongeveer 7 tot 10 dagen nodig om volledig te herstellen van de ingreep. U zult merken dat u in principe daags na de behandeling alweer kunt werken of functioneren als van ouds. Wanneer u twijfelt over het verloop van het herstel en/of als u te maken krijgt met bewerkingen, neem dan altijd contact op met de haarkliniek.

Een medische ingreep bevat altijd een zeker risico op bijvoorbeeld een infectie. Naast allergische reacties kunt u na een haartransplantatie te maken hebben met nabloedingen, zwellingen, moeizame wondgenezing, infecties en littekenvorming. De kans op complicaties is echter klein en als u zich houdt aan de verzorgingsinstructies, heeft u een positieve invloed op het herstel.

Vanaf drie tot vier weken na de ingreep valt het getransplanteerde haar uit en het haargroeiproces komt in de rustfase terecht. De nieuwe haargroei wordt na drie tot vier maanden zichtbaar. De snelheid waarin dit gebeurt, verschilt echter per persoon. Als het haar begint te groeien kunt u het naar wens behandelen en verzorgen. Uiteraard kunt u dan ook een afspraak maken bij de kapper.

De haarzakjes op het achterhoofd, de haarkrans, hebben unieke eigenschappen. Deze haren zijn ongevoelig voor het mannelijke dihydrotestosteron hormoon dat verantwoordelijk is voor erfelijke haaruitval. Ook na de transplantatie blijven deze genetische eigenschappen behouden. Haarzakjes die met succes getransplanteerd worden, blijven haren produceren.

Haartransplantatie ervaringen vindt u online op de website van onze kliniek, maar ook op een druk bezocht Youtube of Kliniekervaringen.nl vindt u een groot aantal reviews en ervaringsverhalen.

De haarzakjes worden in dezelfde natuurlijke groeirichting geplaatst als de omringende haren. De ervaren specialisten van het Hair Science Institute weten hoe ze het terugplaatsen op een goede manier kunnen toepassen.

Wanneer u zich niet goed voelt en/of als u ziek bent, is het belangrijk om hiervan zo snel mogelijk melding te maken. De arts bespreekt de mogelijkheden en kan eventueel een nieuwe afspraak plannen. Aan het te laat afzeggen van een afspraak kunnen annuleringskosten verbonden zijn. De voorwaarden en mogelijkheden staan vermeld in de algemene voorwaarden.

Normaliter is het toegestaan om iemand die u kent en vertrouwt mee te nemen naar kliniek. In tijden van corona, kan hiervan afgeweken worden. Informeer daarom voortijdig bij een van onze specialisten. Houd er ook rekening mee dat de behandeling 8 tot 10 uur kan duren.