Haartransplantatie mannen Hair Science Clinic

DE BEHANDELDAG: “ALS EEN WARE KONING BEN IK BEHANDELD”

Stel mijn diagnose

De behandeldag

Jouw behandeldag willen wij natuurlijk zo soepel mogelijk laten verlopen. Wij nemen je alle zorgen uit handen. In aanloop naar de behandeldag ontvang je van ons uitgebreide instructies, over de do’s & dont’s in de dagen voorafgaand aan de haartransplantatie.

 

Alle aandacht voor jou als cliënt

Ook ontvang je alle informatie over het verloop van de behandeldag en is er ruimte om vragen te stellen. Mocht je bijvoorbeeld willen overnachten in een hotel in de buurt van de kliniek, gezien de reisafstand? Wij regelen het graag voor je!

Voorbereiding

een leven lang plezier

Geen koffie

Vanaf een week voor de behandeling start je met de voorbereiding op de ingreep. Om een verhoogde bloedingsneiging te voorkomen dien je te stoppen met bloedverdunnende medicatie en alcohol. Je ontvangt nauwkeurige instructies wat wel en niet mag. Op de dag van de behandeling mag je een normaal ontbijt (zonder koffie) gebruiken.

Aanvang behandeling

Een HST behandeling vindt meestal in één behandeldag plaats. Eerst maken we foto’s voor het behandeldossier en verdoven we het afgesproken donorgebied plaatselijk. Daarna begint het oogsten van de grafts. Je voelt vrijwel niets, van jou verwachten we alleen geduld.

In de ochtend

Scheren donorgebied

Bij het herstellen van de haardos wordt veelal gevraagd het haar kort te scheren. Dit gebeurt in de ochtend voor aanvang van de behandeling. Het donorgebied dient geschoren te worden om de grafts te kunnen oogsten, het ontvangstgebied dient vaak ook geschoren te worden. De arts heeft zo goed zicht op het te behandelen gebied en kan zo een optimale behandeling uitvoeren.

Onzichtbaar

Bij een HST-behandeling hoeft niet altijd ál het haar gemillimeterd te worden. Er bestaat soms een mogelijkheid om alleen een gedeelte op het achterhoofd te scheren, bijvoorbeeld om esthetische redenen of bij de behandeling van vrouwen. We zorgen er dan voor dat het geschoren gebied te bedekken is met de rest van het haar.

Bij mannen kan het haar opgeschoren worden om wel het maximale donorgebied te kunnen gebruiken. Door de rest van het haar lang te laten zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn.

Haar lang laten

Lang laten van een deel van het haar is alleen mogelijk als er voldoende ruimte is om tussen de haren te transplanteren, zonder dat het risico bestaat om omliggende haren te beschadigen. Ook de richting van de haren, bijvoorbeeld in de kruin, speelt hierbij een rol. Of dit ook in jouw geval mogelijk is, kan door een van onze artsen worden beoordeeld tijdens een vrijblijvend consult.

Weinig hersteltijd

Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het donorgebied snel geneest.

Extractie van de grafts

Plaatselijke verdoving

Nadat het donorgebied kort geschoren is, brengen we een verdoving aan. Gedurende de ochtend lig je op je buik en worden de grafts door de technician uit het donorgebied gehaald. 

Geen ongemakken

De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Je blijft de hele dag mobiel en bent niet onder invloed van sederende medicatie. Even bellen of de benen strekken is gewoon mogelijk.

Precisie-instrumenten

Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten. De geoogste grafts zijn superklein, waardoor HST praktisch geen littekens of kale plekken achterlaat in het donorgebied. Dit in tegenstelling tot gangbare haartransplantatietechnieken als FUT en FUE. Hierdoor blijven eventuele vervolgbehandelingen mogelijk.

Lunch

Daarna markeert de arts samen met jou het ontvangstgebied en bieden wij jou een overheerlijke – door jou gekozen – lunch aan.

Terugplaatsen van de grafts

Gaatjes maken

’s Middags bereidt de arts, na verdoving, het ontvangstgebied voor. Nu begint het tweede deel van de behandeling; het ‘maken van de gaatjes’. Omdat we het belangrijk vinden dat we de grafts helemaal naar jouw wens worden geplaatst, mag je in de spiegel meekijken.

Ontspannen

Nadat de gaatjes gemaakt zijn, wassen we de hele hoofdhuid. Daarna worden de grafts door twee technicians of door de arts en een technician op hun nieuwe plek plaatst. Tijdens de hele behandeling heb je in de gelegenheid om muziek te luisteren, films te kijken en pauzes in te lassen.

Controle

Als de behandeling klaar is, doet de arts een volledige controle en maken we nog eens foto’s. Je krijgt instructies en benodigdheden voor de nazorg mee. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.

Bekijk de behandeldag van Lidwien

https://www.youtube.com/watch?v=Sk5TV4P0ddo

 

Bekijk de behandeldag-vlog van Rob Goossens

https://www.youtube.com/watch?v=gDJhcKLjMoM

Nazorginstructies

Haartransplantatie mannen bij Hair Science Clinic

Advies

Als alle grafts zijn teruggeplaatst maken we nog een keer foto’s voor het dossier. Ook krijg je instructies met betrekking tot de nazorg. Bijvoorbeeld over medicijngebruik en het wassen van het haar. De behandeling en de medicijnen hebben geen invloed op de rijvaardigheid. Na de behandeling mag je dus zelfstandig naar huis rijden. Als je dat wilt, ontvang je jouw foto’s digitaal. 

Snel herstel

Je huid herstelt snel in de dagen na de ingreep. De getransplanteerde grafts hechten binnen 24 uur na de behandeling. Ook de doorbloeding is binnen één dag hersteld. Hierdoor gaat de wondgenezing snel en is de ‘downtime’ minimaal.

Daags na de behandeling

Je zult merken dat je daags na de behandeling in principe zou kunnen werken of functioneren als van ouds. Lichamelijk zware inspanningen en zweten dien je in dat geval te beperken. De geïmplanteerde huid kan in de eerste uren na de ingreep ietwat gezwollen zijn en rood kleuren. Je krijgt hiervoor uitgebreide tips en adviezen om de zwelling en eventuele jeuk te voorkomen voor een optimaal herstel en eindresultaat.

Instructies

Wij geven je tips en adviezen voor een optimaal herstel en eindresultaat. Als je toch twijfelt over je herstel of je krijgt te maken met bijwerkingen, dan is het goed om te weten dat je altijd terecht kunt bij de specialisten van Hair Science Clinic. Als je ons nodig hebt, zijn we er voor je.

Levenslang resultaat

Het resultaat van een HST haartransplantatie is definitief. Getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren. De geoogste grafts zijn superklein, daardoor ontstaat een fijnmazige, zeer natuurlijke inplant. Het resultaat is niet direct na de behandeling zichtbaar, maar ontwikkelt zich over een periode van negen maanden; de duur van een hele haargroeicyclus.

Eindcontrole

Een dag, een week en 4 maanden na de behandeling doen we telefonische check-ups om te kijken hoe je herstel verloopt. Na 9 maanden volgt de laatste – fysieke – eindcontrole door de arts in onze kliniek.

Bekijk voor-/na-foto's

Onze services

Natuurlijk willen we je behandeldag zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom nemen we je graag wat organisatie uit handen. Wil je bijvoorbeeld overnachten in een hotel in de buurt, omdat de afstand van je woonplaats tot de dichtstbijzijnde kliniek (Amsterdam of Maastricht) meer is dan 150 kilometer?

Wij regelen het graag en bieden je een gratis overnachting voorafgaand aan je behandeling aan, in een uitstekend hotel. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden.

 

Parkeren

Naast een goede lunch en hotelovernachting bij verre reisafstand, verzorgen wij ook de parkeervergoeding. Zodat je op Amsterdam Zuidas in de naastgelegen parkeergarage kan parkeren. In Maastricht parkeer je het best op het eigen terrein van onze kliniek.

Zo doen we er alles aan wat nodig is om jouw behandeldag prettig te laten verlopen, en je na jouw behandeling tevreden en happy onze kliniek verlaat.

“CLIËNTEN KRIJGEN ALTIJD EEN PROFESSIONEEL EN EERLIJK ADVIES” Arts Hair Science Clinic

Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Behandeldag HaarStamcel Transplantatie FAQ

Hair Science Clinic is specialist op het gebied van HaarStamcel Transplantatie en voerde al meer dan tienduizend haartransplantaties uit met deze methode. Overweeg je een behandeling en heb je vragen hierover? Zie hieronder de meestgestelde vragen.

 

De behandeldag start altijd vroeg in de ochtend, meestal zo tussen 07:00 en 07:30 uur. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Het is beter om een half uur vroeger aan te komen dan later. Wanneer je van ver komt, boeken wij voor jou gratis een hotel in de nabijheid van de kliniek. Je hoeft je dan niet te haasten. Daardoor kun je beter ontspannen en ga je op een relaxte manier de behandeling in.

De ingreep wordt met plaatselijke verdoving toegepast. Dat betekent dat je ’s ochtends gewoon een licht ontbijt kunt gebruiken. Vermijd wel koffie of andere cafeïne- of alcoholhoudende dranken.

Als je medicatie gebruikt, dan kan de specialist je een aangepast doseerschema hebben gegeven. Dit aangepaste schema gaat vaak al enkele dagen voor de geplande ingreep in. Volg het schema zoals met de specialist besproken. Een aantal dagen na de haartransplantatie mag je meestal weer overschakelen op je vertrouwde doseringen.

De ingreep wordt nogmaals kort met je doorgenomen en de technicians maken foto’s die in je medisch dossier geplaatst worden. Daarna beginnen de voorbereidingen op de daadwerkelijke ingreep en wordt het donorgebied geschoren en met een aantal injecties plaatselijk verdoofd. Deze injecties kunnen ongemakkelijk aanvoelen, daarna voel je echter geen pijn of ongemakken meer.

Je ligt tijdens het extraheren van de grafts in een comfortabele behandelstoel. Heb je tussendoor de behoefte om op te staan en/of het toilet te bezoeken, dan kun je dit gewoon aangeven. Het oogsten kan eventueel gedurende korte tijd worden gestaakt. Het oogsten van de grafts duurt ongeveer een halve dag. Direct na het oogsten krijg je een lunch aangeboden.

Het donorgebied wordt oppervlakkig verdoofd. Je voelt niets van het verwijderen van de haarzakjes. Heb je toch pijn en/of voel je je oncomfortabel, maak dit dan kenbaar aan de technician die met het oogsten bezig is.

De haarzakjes die afkomstig zijn uit het donorgebied worden individueel gecontroleerd en voorbereid op plaatsing in de  ontvangstgebieden. HST gebruikt het gegeven dat slechts een deel van een haarfollikel nodig is om nieuw haar te doen groeien.

Extra boost

De bedenker van de HST-techniek, dr. Coen Gho, ontwikkelde daarbij nog een speciale preservatievloeistof. Hierin worden de grafts bewaard tot het implanteren start. Dit garandeert de levensvatbaarheid van de grafts en stimuleert de haarstamcel extra om te groeien. Overigens wordt de ingreep tussen het oogsten en terugplaatsen kort onderbroken voor een lunchpauze.

De huid wordt gedesinfecteerd en vervolgens oppervlakkig verdoofd. Om de grafts te kunnen plaatsen maakt de arts kleine openingen in de huid, ook wel haarkanaaltjes genoemd. Dit gebeurt met een uiterst minuscule naald, zodat er van littekens geen sprake is. De geoogste grafts worden in de openingen geplaatst, waarna het 24-48 uur duurt voordat ze zijn vastgegroeid.

Het maken van de gaatsjes en terugplaatsen van de grafts wordt gedaan door een arts in samenwerking met één of twee ervaren technicians. De feilloze samenwerking tussen deze personen zorgt ervoor dat het plaatsen op vlotte, efficiënte wijze plaatsvindt.

Voordat je de kliniek verlaat worden nogmaals foto’s van het donorgebied en de transplantatiegebieden gemaakt. Je krijgt uitgebreide nazorginstructies met een bijbehorend nazorgpakket en de gelegenheid om vragen te stellen.

De geïmplanteerde huid kan in de eerste uren na de ingreep ietwat gezwollen zijn en rood kleuren. Je ontvangt instructies om de zwelling en eventuele jeuk te voorkomen of verlichten. Je huid heeft ongeveer 7 – 10 dagen nodig om volledig te herstellen van de ingreep.

Snel weer aan het werk

Je zult merken dat je in principe daags na de behandeling alweer kunt werken of functioneren als vanouds. Wanneer je twijfelt over het verloop van het herstel en/of als je te maken krijgt met bewerkingen, neem dan altijd contact op met de haarkliniek.

Een medische ingreep bevat altijd een zeker risico op bijvoorbeeld infectie. Naast allergische reacties kun je na een haartransplantatie te maken hebben met nabloedingen, zwellingen, moeizame wondgenezing, infecties en littekenvorming. De kans op complicaties is echter klein en als je je  houdt aan de verzorgingsinstructies, heeft dat een positieve invloed op het herstel.

Vanaf drie tot vier weken na de ingreep valt het getransplanteerde haar uit en komt het haargroeiproces in de rustfase. De nieuwe haargroei wordt na drie tot vier maanden zichtbaar. De snelheid waarin dit gebeurt, verschilt echter per persoon. Als het haar begint te groeien kun je het naar wens behandelen en verzorgen. Uiteraard kun je dan ook een afspraak maken bij de kapper.

De haarzakjes op het achterhoofd, de haarkrans, hebben unieke eigenschappen. Deze haren zijn ongevoelig voor het mannelijke dihydrotestosteron hormoon dat verantwoordelijk is voor erfelijke haaruitval. Ook na de transplantatie blijven deze genetische eigenschappen behouden. Haarzakjes die met succes getransplanteerd worden, blijven haren produceren.

Haartransplantatie ervaringen vind je online op deze website, op Google en op ons Youtube-kanaal. Ook op Kliniekervaringen.nl vind je reviews en ervaringsverhalen.

De haarzakjes worden in dezelfde natuurlijke groeirichting geplaatst als de omringende haren. De ervaren specialisten van het Hair Science Clinic weten hoe ze de haarzakjes op de juiste wijze moeten terugplaatsen.

Wanneer je je niet goed voelt en/of als je ziek bent, is het belangrijk om hiervan zo snel mogelijk melding te maken. De arts bespreekt de mogelijkheden en kan eventueel een nieuwe afspraak plannen. Aan het te laat afzeggen van een afspraak kunnen annuleringskosten verbonden zijn. De voorwaarden en mogelijkheden staan vermeld in de algemene voorwaarden.

Normaliter is het toegestaan om iemand die je kent en vertrouwt mee te nemen naar kliniek. In tijden van corona kan hiervan afgeweken worden. Informeer daarom voortijdig bij een van onze specialisten. Houd er ook rekening mee dat de behandeling 8 tot 10 uur kan duren.