Haartransplantatie mannen Hair Science Clinic

DE BEHANDELDAG: “ALS EENWARE KONING BEN IK BEHANDELD”

Stel mijn diagnose

De behandeldag

Jouw behandeldag willen wij natuurlijk zo soepel mogelijk laten verlopen. Wij nemen je alle zorgen uit handen. In aanloop naar de behandeldag ontvang je van ons uitgebreide instructies, over de do’s & dont’s in de dagen voorafgaand aan de haartransplantatie.

 

Alle aandacht voor jou als cliënt

Ook ontvang je alle informatie over het verloop van de behandeldag en is er ruimte om vragen te stellen. Mocht je bijvoorbeeld willen overnachten in een hotel in de buurt, of heb je vervoer nodig naar de kliniek? Wij regelen het graag voor je. 

Voorbereiding

een leven lang plezier

Geen koffie

Vanaf een week voor de behandeling start je met de voorbereiding op de ingreep. Om een verhoogde bloedingsneiging te voorkomen dien je te stoppen met bloedverdunnende medicatie en alcohol. Je ontvangt nauwkeurige instructies wat wel en niet mag. Op de dag van de behandeling mag je een normaal ontbijt (zonder koffie) gebruiken.

Aanvang behandeling

Een HST behandeling vindt meestal in één behandeldag plaats. Eerst maken we foto’s voor het behandeldossier en verdoven we het afgesproken donorgebied plaatselijk. Daarna begint het oogsten van de grafts. Je voelt vrijwel niets, van jou verwachten we alleen geduld.

In de ochtend

Scheren donorgebied

Bij het herstellen van de haardos wordt veelal gevraagd het haar kort te scheren. Dit gebeurt voor aanvang van de behandeling. De arts heeft zo goed zicht op het donor- en ontvangstgebied en kan zo een optimale behandeling toepassen.

Onzichtbaar

Bij een HST-behandeling hoeft niet al het haar gemillimeterd te worden. Er bestaat een mogelijkheid om alleen een klein stukje op het achterhoofd te scheren, bijvoorbeeld om esthetische redenen en bij vrouwen. Dit is afhankelijk van het aantal te extraheren grafts. Na afloop van de behandeling valt het omliggende haar hier overheen. Hierdoor zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn.

Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het donorgebied snel geneest.

Extractie van de grafts

Plaatselijke verdoving

Nadat het donorgebied kort geschoren is, brengen we een verdoving aan. Gedurende de ochtend lig je op je buik en worden de grafts door de technician uit het donorgebied gehaald. 

Geen ongemakken

De behandeling wordt met plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je voelt hierdoor niets tijdens de ingreep. Je blijft de hele dag mobiel en bent niet onder invloed van sederende medicatie. Even bellen of de benen strekken is gewoon mogelijk.

Precisie-instrumenten

Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten. De geoogste grafts zijn superklein, waardoor HST praktisch geen littekens of kale plekken achterlaat in het donorgebied. Dit in tegenstelling tot gangbare haartransplantatietechnieken als FUT en FUE. Hierdoor blijven eventuele vervolgbehandelingen mogelijk.

Lunch

Daarna markeert de arts samen met jou het ontvangstgebied en bieden wij jou een overheerlijke – door jou gekozen – lunch aan.

Terugplaatsen van de grafts

Gaatjes maken

’s Middags bereidt de arts, na verdoving, het ontvangstgebied voor. Nu begint het tweede deel van de behandeling; het ‘maken van de gaatjes’. Omdat we het belangrijk vinden dat we de grafts helemaal naar jouw wens worden geplaatst, mag je in de spiegel meekijken.

Ontspannen

Nadat de gaatjes gemaakt zijn, wassen we de hele hoofdhuid. Daarna worden de grafts door twee technicians of door de arts en een technician op hun nieuwe plek plaatst. Tijdens de hele behandeling heb je in de gelegenheid om muziek te luisteren, films te kijken en pauzes in te lassen. 

Controle

Als de behandeling klaar is, doet de arts een volledige controle en maken we nog eens foto’s. Je krijgt instructies en benodigdheden voor de nazorg mee. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen.

Bekijk de behandeldag van Rob Goossens

Nazorginstructies

Haartransplantatie mannen bij Hair Science Clinic

Advies

Als alle grafts zijn teruggeplaatst maken we nog een keer foto’s voor het dossier. Ook krijg je instructies met betrekking tot de nazorg. Bijvoorbeeld over medicijngebruik en het wassen van het haar. De behandeling en de medicijnen hebben geen invloed op de rijvaardigheid. Na de behandeling mag je dus zelfstandig naar huis rijden. Als je dat wilt, ontvang je jouw foto’s digitaal. 

Snel herstel

Je huid herstelt snel in de dagen na de ingreep. De getransplanteerde grafts hechten binnen 24 uur na de behandeling. Ook de doorbloeding is binnen één dag hersteld. Hierdoor gaat de wondgenezing snel en is de ‘downtime’ minimaal.

Daags na de behandeling

Je zult merken dat je daags na de behandeling in principe zou kunnen werken of functioneren als van ouds. Lichamelijk zware inspanningen en zweten dien je in dat geval te beperken. De geïmplanteerde huid kan in de eerste uren na de ingreep ietwat gezwollen zijn en rood kleuren. Je krijgt hiervoor uitgebreide tips en adviezen om de zwelling en eventuele jeuk te voorkomen voor een optimaal herstel en eindresultaat.

Instructies

Wij geven je tips en adviezen voor een optimaal herstel en eindresultaat. Als je toch twijfelt over je herstel of je krijgt te maken met bijwerkingen, dan is het goed om te weten dat je altijd terecht kunt bij de specialisten van Hair Science Clinic. Als je ons nodig hebt, zijn we er voor je.

Levenslang resultaat

Het resultaat van een HST haartransplantatie is definitief. Getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren. De geoogste grafts zijn superklein, daardoor ontstaat een fijnmazige, zeer natuurlijke inplant. Het resultaat is niet direct na de behandeling zichtbaar, maar ontwikkelt zich over een periode van negen maanden; de duur van een hele haargroeicyclus. 

Eindcontrole

Een dag, een week en 4 maanden na de behandeling doen we telefonische check-ups om te kijken hoe je herstel verloopt. Na 9 maanden volgt de laatste – fysieke – eindcontrole door de arts in onze kliniek.

Bekijk voor-/na-foto's

Onze services

Natuurlijk willen we je behandeldag zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom nemen we je graag wat organisatie uit handen. Heb je bijvoorbeeld vervoer nodig of wil je overnachten in een hotel in de buurt? We regelen het graag voor je. 

Is de afstand van je woonplaats tot de dichtstbijzijnde kliniek (Amsterdam of Maastricht) meer dan 150 km? Dan bieden wij je een overnachting voorafgaand aan je behandeling aan in een uitstekend hotel. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden.  

 

Wij gaan nét een stapje verder

Je ontvangt fijne tips over de stad zelf, restauranttips en andere leuke plekken. Voor meer informatie over onze extra services kun je contact opnemen met onze kliniek in Amsterdam of Maastricht. Onze medewerkers helpen je graag en kunnen meteen reserveringen voor je vastleggen.

Vacature arts Hair Science Clinic

“CLIËNTEN KRIJGEN ALTIJDEEN PROFESSIONEEL ENEERLIJK ADVIES” Wing Yuen, Arts Hair Science Clinic

Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Behandeldag HaarStamcel Transplantatie FAQ

Hair Science Clinic is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. De HaarStamcel Transplantatie is een veelvuldig uitgevoerde behandeling. Overweegt u deze ingreep en heeft u hier een vraag over? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

De behandeldag start altijd vroeg in de ochtend, meestal zo tussen 07:00 en 07:30 uur. Zorg er voor dat u op tijd aanwezig bent. Het is beter om een half uur vroeger aan te komen dan later. Wanneer u van ver komt, boeken wij voor u gratis een hotel in de nabijheid van de kliniek. U hoeft zich dan niet te haasten en u heeft geen opgejaagd gevoel. Wanneer u op tijd bent, kunt u zich bovendien beter ontspannen en gaat u op een meer ontspannen manier de behandeling in.

De ingreep wordt met plaatselijke verdovingen toegepast. Dat betekent dat u ’s ochtends gewoon een licht ontbijt kunt gebruiken. Wél zonder koffie of overige cafeïne of alcoholhoudende dranken.

Indien u medicatie gebruikt, kan de specialist u een aangepast doseerschema hebben gegeven. Dit aangepaste schema gaat vaak al enkele dagen voor de geplande ingreep in. Volg het schema zoals met de specialist besproken. Een aantal dagen na de haartransplantatie kunt u normalerwijze weer overschakelen op de vertrouwde doseringen.

De ingreep wordt nogmaals kort met u doorgenomen en de technicians maken foto’s die in uw medisch dossier geplaatst worden. Daarna beginnen de voorbereidingen op de daadwerkelijke ingreep en wordt het donorgebied geschoren en met een aantal injecties plaatselijk verdoofd. Deze injecties kunnen ongemakkelijk aanvoelen, daarna voelt u echter geen pijn of ongemakken meer.

U ligt tijdens het extraheren van de grafts in een comfortabele behandelstoel. Heeft u tussendoor de behoefte om op te staan en/of het toilet te bezoeken, dan kunt u dit aangeven. Het oogsten kan eventueel gedurende korte tijd worden gestaakt. Het oogsten van de grafts duurt ongeveer een halve dag. Direct na het oogsten wordt u een lunch aangeboden.

Het donorgebied wordt oppervlakkig verdoofd. U voelt niets van het verwijderen van de haarzakjes. Heeft u toch pijn en/of voelt u zich oncomfortabel, maak dit dan kenbaar aan de technician die met het oogsten bezig is.

De haarzakjes die afkomstig zijn uit het donorgebied worden individueel gecontroleerd en voorbereid op plaatsing in de transplantatie ontvangstgebieden. HST gebruikt het gegeven dat slechts een deel van een haarfollikel nodig is om nieuw haar te doen groeien. De bedenker van de HST-techniek, dr. Coen Gho, ontwikkelde daarbij nog een speciale preservatievloeistof. Hier worden de grafts totdat het implanteren start in bewaard. Deze garandeert de levensvatbaarheid van de grafts en stimuleert de haarstamcel extra om te groeien. Overigens wordt de ingreep tussen het oogsten en terugplaatsen kort onderbroken voor een lunchpauze.

De huid wordt gedesinfecteerd en vervolgens oppervlakkig verdoofd. Om de grafts te kunnen plaatsen maakt de arts kleine openingen in de huid, ook wel haarkanaaltjes genoemd. Dit gebeurt met een uiterst minuscule naald, zodat er van littekens geen sprake is. De geoogste grafts worden in de openingen geplaatst, waarna het 24-48 uur duurt voordat ze zijn vastgegroeid.

Het maken van de gaatsjes en terugplaatsen van de grafts wordt gedaan door een arts in samenwerking met één of twee ervaren technicians. De feilloze samenwerking tussen deze personen zorgt ervoor dat het plaatsen op vlotte, efficiënte wijze plaatsvindt.

Voordat u de kliniek verlaat worden er nogmaals foto’s van het donorgebied en de transplantatie gebieden gemaakt. U krijgt uitgebreide nazorginstructies met een bijbehorend nazorgpakket en heeft gelegenheid om vragen te stellen.

De geïmplanteerde huid kan in de eerste uren na de ingreep ietwat gezwollen zijn en rood kleuren. U ontvangt hiervoor instructies om de zwelling en eventuele jeuk te voorkomen of verlichten. Uw huid heeft ongeveer 7 tot 10 dagen nodig om volledig te herstellen van de ingreep. U zult merken dat u in principe daags na de behandeling alweer kunt werken of functioneren als van ouds. Wanneer u twijfelt over het verloop van het herstel en/of als u te maken krijgt met bewerkingen, neem dan altijd contact op met de haarkliniek.

Een medische ingreep bevat altijd een zeker risico op bijvoorbeeld een infectie. Naast allergische reacties kunt u na een haartransplantatie te maken hebben met nabloedingen, zwellingen, moeizame wondgenezing, infecties en littekenvorming. De kans op complicaties is echter klein en als u zich houdt aan de verzorgingsinstructies, heeft u een positieve invloed op het herstel.

Vanaf drie tot vier weken na de ingreep valt het getransplanteerde haar uit en het haargroeiproces komt in de rustfase terecht. De nieuwe haargroei wordt na drie tot vier maanden zichtbaar. De snelheid waarin dit gebeurt, verschilt echter per persoon. Als het haar begint te groeien kunt u het naar wens behandelen en verzorgen. Uiteraard kunt u dan ook een afspraak maken bij de kapper.

De haarzakjes op het achterhoofd, de haarkrans, hebben unieke eigenschappen. Deze haren zijn ongevoelig voor het mannelijke dihydrotestosteron hormoon dat verantwoordelijk is voor erfelijke haaruitval. Ook na de transplantatie blijven deze genetische eigenschappen behouden. Haarzakjes die met succes getransplanteerd worden, blijven haren produceren.

Haartransplantatie ervaringen vindt u online op de website van onze kliniek, maar ook op een druk bezocht Youtube of Kliniekervaringen.nl vindt u een groot aantal reviews en ervaringsverhalen.

De haarzakjes worden in dezelfde natuurlijke groeirichting geplaatst als de omringende haren. De ervaren specialisten van het Hair Science Institute weten hoe ze het terugplaatsen op een goede manier kunnen toepassen.

Wanneer u zich niet goed voelt en/of als u ziek bent, is het belangrijk om hiervan zo snel mogelijk melding te maken. De arts bespreekt de mogelijkheden en kan eventueel een nieuwe afspraak plannen. Aan het te laat afzeggen van een afspraak kunnen annuleringskosten verbonden zijn. De voorwaarden en mogelijkheden staan vermeld in de algemene voorwaarden.

Normaliter is het toegestaan om iemand die u kent en vertrouwt mee te nemen naar kliniek. In tijden van corona, kan hiervan afgeweken worden. Informeer daarom voortijdig bij een van onze specialisten. Houd er ook rekening mee dat de behandeling 8 tot 10 uur kan duren.