Cliënt tijdens haartransplantatie behandeldag

De behandeldag: alle aandacht voor jou

Graag een vrijblijvend consult

De behandeldag

De behandeldag is een belangrijke dag die we natuurlijk zo soepel mogelijk willen laten verlopen. We nemen je alle zorgen uit handen. Heb je bijvoorbeeld vervoer nodig of wil je overnachten in een hotel in de buurt? Dat regelen we graag voor je.

Extractie van de grafts

Behandeldag HST extractie grafts

De voorbereiding van de behandeling
Voorafgaand aan de behandeling maken we foto’s voor het behandeldossier. Vervolgens wordt het donorgebied afgeplakt en geschoren. Het beste resultaat wordt verkregen als we het hele scheren, maar om esthetische redenen doen wij dit niet bij iedereen en maar zelden bij vrouwen.

De extractie van de grafts
Nadat het donorgebied kort geschoren is, brengen we een oppervlakkige verdoving aan. Je voelt niets tijdens de ingreep. Na het verdoven begint de technician met de extractie van de grafts. Tussendoor kan een pauze genomen worden. Je mag zelf aangeven wanneer deze gewenst is. Halverwege de behandeldag, nadat de grafts geëxtraheerd zijn, vindt de lunchpauze plaats. Di wordt verzorgd door Hair Stem Cell Clinic.

 

Terugplaatsen van de grafts

Verdoving aan de oppervlakte
Na de pauze begint het tweede deel van de behandeldag: we maken opnieuw foto’s en behandelen het donorgebied met desinfecterende crème. Nadat je nogmaals met de arts het ontvangstgebied vastgesteld hebt, markeren we dit gebied en verdoven het.

Je mag meekijken
Na de verdoving begint de arts met het ‘maken van de gaatjes’. Omdat we het belangrijk vinden dat we de gaatjes in goed overleg plaatsen, mag je in de spiegel meekijken. Nadat de gaatjes gemaakt zijn, wassen we de hele hoofdhuid. Het terugplaatsen van de grafts gebeurt door twee technicians of door een arts en een technician. Vanwege de tijdswinst plaatsen we met twee personen de grafts terug, tenzij het
 ontvangstgebied dit niet toelaat.

 

Terugplaatsen van grafts in behandelgebied

Evaluatie en advies

Als alle grafts zijn teruggeplaatst worden nog een keer foto’s gemaakt voor het dossier. Ook krijg je instructies met betrekking tot de nazorg. Bijvoorbeeld over medicijngebruik en het wassen van het haar. De behandeling en de medicijnen hebben geen invloed op de rijvaardigheid. Na de behandeling mag je dus zelfstandig naar huis rijden. Als je dat wilt, ontvang je je foto’s digitaal. 

Je huid herstelt in de dagen na de ingreep. Wij geven je tips en adviezen voor een optimaal herstel en eindresultaat. Als je toch twijfelt over je herstel of je krijgt te maken met bijwerkingen, dan is het goed om te weten dat je altijd terecht kunt bij de specialisten van Hair Stem Cell Clinic.

Als je ons nodig hebt, zijn we er voor je.

Het resultaat van een HST is definitief. Getransplanteerde haarfollikels blijven een leven lang haar produceren. HST is de meest effectieve ingreep om haar te verdichten en meer volume te creëren. De geoogste grafts zijn superklein, daardoor ontstaat een fijnmazige, zeer natuurlijke inplant. Het resultaat is niet meteen zichtbaar, maar ontwikkelt zich over een periode van negen maanden.

Arts Stefanie Stana

“ALS ARTSEN GEVEN WIJ ONZE CLIËNTEN ALLE AANDACHT ENPERSOONLIJK ADVIES.” Stefania Stana, Arts Hair Stem Cell Clinic

Ik wil een vrijblijvend consult

Onze extra services

Naast de behandeling helpen we je ook met het geregel eromheen. Mocht je bijvoorbeeld vervoer nodig hebben of een overnachting wensen dan kunnen wij dat voor je regelen. Is de afstand van je woonplaats tot de dichtstbijzijnde kliniek (Amsterdam of Maastricht) minimaal 150 km? Dan bieden wij je een overnachting voorafgaand aan je behandeling inclusief ontbijt aan in een uitstekend hotel. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden.

We helpen je met alles

Om de behandeldag zo aangenaam mogelijk voor je te maken gaan wij net een stapje verder dan anderen. Je ontvangt fijne tips over de stad zelf, restauranttips en andere leuke plekken.  Voor meer informatie over onze extra services kun je contact opnemen met onze kliniek in Amsterdam of Maastricht. Onze medewerkers helpen je graag en kunnen meteen reserveringen voor je vastleggen.