Haartransplantatie Turkije beste kliniek

Zoek je naar de beste haartransplantatie kliniek in Turkije? Met een locatie die precies op het kruispunt van Europa en Azië ligt, bevindt zich Turkije. Het land is een van de meest bezochte bestemmingen voor zowel cosmetisch, medisch als tandheelkundig toerisme. Turkije is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar cosmetische behandelingen voor een laag tarief. Het aantal klinieken neemt jaarlijks toe. Het vinden van de haartransplantatie Turkije beste kliniek is persoonlijk en niet altijd even vanzelfsprekend.

Zoek en vind de beste haartransplantatie van Turkije

Turkije heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zeer populaire bestemming voor medisch en cosmetisch toerisme. Het Turkse aanbod van cosmetische chirurgie, esthetische geneeskunde en haartransplantaties aan buitenlandse patiënten is explosief gestegen. De sector kent jaarlijks een miljarden omzet. Het is een vertrouwd gezicht op de internationale luchthaven van Istanbul: mensen die speciale postoperatieve hoofdbedekking dragen. Een gedeelte van de particuliere ziekenhuizen en privéklinieken zijn goedgekeurd door het Turkse ministerie van Volksgezondheid en voldoen aan de strikte wet- en regelgeving. De specialisten die bij deze klinieken werkzaam zijn, beschikken vaak over jarenlange ervaring met het toepassen van de haartransplantatie techniek.

Deze specialisten zijn werkzaam in luxueuze en goed uitgeruste werkruimtes, waar ze worden bijgestaan door haartransplantatie specialisten. Het samenwerken in teams heeft als bijkomend voordeel dat bij een haartransplantatie in Turkije grotere aantallen, soms zelfs tot wel 4.500 haarzakjes op een dag getransplanteerd kunnen worden. Je kunt vaak een beroep doen op een all-inclusief behandeling, waarbij je bij aankomst op de luchthaven wordt verwelkomd en naar het hotel of de kliniek wordt gebracht. Transfers zijn bij de behandeling inbegrepen. Dit net zoals een aantal hotelovernachtingen. De prijzen kunnen relatief laag gehouden worden, omdat de lonen en huisvestingskosten lager zijn dan in Nederland.

Aandachtspunten haartransplantatie beste kliniek Turkije

Wanneer je een haartransplantatie in Turkije overweegt, is het raadzaam om rekening te houden met een aantal voorzorgsmaatregelen:

 

  • Vermijd té goedkope haarklinieken. Het aanbod van haartransplantaties is groot en in sommige gevallen ongecontroleerd. Regelmatig worden zogenaamde ‘haartransplantatie fabrieken’ aangeklaagd voor excessen; tientallen patiënten per dag, artsen die vervangen worden door assistenten en/of gevaarlijke hygiënische omstandigheden. Dit soort klinieken biedt de behandeling aan voor een fractie van de kosten in Nederland. Laat je vooraf adviseren over de behandeling en lees online reviews van anderen die bij een bepaalde haarkliniek zijn geweest.
  • Alarmerend aantal mislukte haartransplantaties. Helaas komt het geregeld voor dat het resultaat van een goedkope haartransplantatie tegenvalt. Dit veroorzaakt niet alleen teleurstellingen, maar ook het donorgebied kan onomkeerbaar beschadigd worden, zodat verdere haartransplantaties onmogelijk zijn.

 

Het gebeurt steeds vaker dat de ervaren artsen van Hair Science Clinic gevraagd worden om de schade ontstaan door een haartransplantatie in Turkije te herstellen. In veel gevallen is dit mogelijk, al is het herstel niet altijd even gemakkelijk of vanzelfsprekend. Met andere woorden, voordat je beslist voor een haartransplantatie in Turkije te gaan, is het erg belangrijk om te controleren of een arts en de kliniek een goede reputatie en voldoende ervaring hebben.

Voor- en nadelen haartransplantatie Turkije beste haarkliniek

Als je een haartransplantatie overweegt, dan wil je graag dat de behandeling de beste mogelijke resultaten heeft. Je kunt een voorkeur hebben voor een bepaalde kliniek. Haartransplantaties die in het buitenland worden toegepast, hebben zowel voor- als nadelen. Dat is bij Turkse haarklinieken niet anders. De grootste voordelen van een haartransplantatie in Turkije zijn de lagere kosten en het grote aantal behandelmogelijkheden. Verspreid over Turkije zijn honderden haarklinieken actief. Zo kun je een haartransplantatie combineren met een stedenreis of een strandvakantie. Omdat externe factoren van invloed zijn op je huid en de haargroei wordt meestal geadviseerd om het ‘vakantie’ gedeelte van je reis naar Turkije aan de haartransplantatie vooraf te laten gaan. Zo kun je optimaal genieten van je vakantie en heeft een duik in zee geen invloed op het eindresultaat van een haartransplantatie. Toch heeft een haartransplantatie ook factoren die als nadelig beschouwd kunnen worden. Veel mensen gaan ervan uit dat ze in Turkije met de behandelend arts en assistenten kunnen communiceren.

In realiteit is het zo dat lang niet alle artsen Engels en/of Duits spreken en de communicatie zeer moeizaam verloopt, wat nogal eens tot misverstanden leidt. Als er geen tolk of vertaler aanwezig is, kun je je eenzaam en onbegrepen voelen. Je moet er ook rekening mee houden dat je meer dan eens naar de kliniek moet. Als je voor een consult en nazorg ook naar Turkije moet, ben je behoorlijk veel geld extra kwijt aan het reizen. Want hoewel de meeste Turkse haarklinieken een all-in tarief aanbieden, betaal je zelf de kosten voor de vliegreis en eventueel extra overnachtingen. Zo kan het zijn dat wanneer je alle kosten bij elkaar optelt, een haartransplantatie in Nederland niet eens veel kostbaarder is dan in Turkije. Dit geldt helemaal als er na een mislukte haartransplantatie in Turkije een herstelbehandeling in Nederland nodig is.

Haartransplantatie Turkije beste kliniek – FAQ

De meningen over de beste kliniek lopen overal uiteen. Zowel in Turkije als in Nederland zijn er mensen die een bepaalde kliniek verkiezen boven de andere. Het is een persoonlijke mening. Wat voor een ander persoon een goede kliniek is hoeft dat niet voor jou te zijn.

Online vind je veel informatie over haarklinieken, haartransplantatie technieken, behandelend specialisten, tarieven en ervaringen. Goed lezen geeft je een idee van de mogelijkheden. Als je wilt weten hoe anderen over een bepaalde kliniek denken, kun je zoeken naar reviews of ervaringsverhalen.

Tarieven verschillen per kliniek en zijn onder meer afhankelijk van de omvang van de ingreep. Prijzen beginnen bij € 2.000 en kunnen sterk oplopen. Je kunt bij diverse haarklinieken een prijs opvragen.

Erkende Turkse haarklinieken worden regelmatig gecontroleerd of de zorg in overeenstemming is met de wetten en regels voor de Volksgezondheid. Ook zijn er klinieken die zich aangesloten hebben bij (inter)nationale kwaliteitskeurmerken. Als je de ingreep in zo’n kliniek en door een geregistreerde haarchirurg laat toepassen, kun je ervan uitgaan dat het risico op bijwerkingen beperkt is.

De eerste kennismaking met een haarkliniek gebeurt vaak online. Je ziet een advertentie van een haarkliniek en bezoekt de website. Als de behandeling je aanspreekt, kun je zoeken naar reviews van eerdere ingrepen. Spreekt een bepaalde kliniek je aan dan kun je een afspraak maken voor een consult. Doe dit bij meerdere klinieken. De ervaringen die je zo op doet vergelijk je met elkaar.

Online vind je informatie over een groot aantal binnen- en buitenlandse haarklinieken. Als je op Google specifiek zoekt naar haarklinieken in Turkije, krijg je gerichte zoekresultaten.

De meest genoemde reden voor een ingreep in Turkije is het verschil in kostprijs. Nederlandse haarklinieken zijn duurder. De reden hiervoor is niet zozeer het verschil in kwaliteit maar wel de hoogte van de maandelijkse kosten en lasten waar een kliniek mee te maken heeft. Deze zijn in Turkije lager dan in Nederland, waardoor de haartransplantatie goedkoper aangeboden en uitgevoerd wordt.

Garantieregels, voorwaarden en bepalingen verschillen per kliniek. Garantie geldt in de meeste gevallen alleen voor de grafts die succesvol getransplanteerd worden. Je kunt vragen naar de garantie mogelijkheden tijdens een consult.

Alhoewel dat makkelijk is met het oog op het consult, nazorg en controles is het niet per se nodig om een vertegenwoordiging in Nederland te hebben. Je kunt hier naar kijken als je de behandelmogelijkheden onderzoekt. Een Nederlandse vestiging heeft als voordeel dat je meestal maar 1 keer naar Turkije reist en dat je met vragen of bijwerkingen altijd in Nederland terecht kunt.

Verantwoorde keuze maken

De keuze voor een behandelaar is moeilijk. Zeker als je vooraf geen voorkeur hebt, kun je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Kies je voor zekerheid en kies je voor een behandeling in eigen land of spreekt het voordelige tarief je aan en richt je je pijlen op een haartransplantatie in Turkije? Waar je ook voor kiest, een goede voorbereiding is onderdeel van het eindresultaat. Laat je door meerdere haarklinieken en specialisten voorlichten. Lees mee op een haartransplantatie forum en bekijk reviews en ervaringen van anderen. Probeer voor jezelf duidelijk te omschrijven welke verwachtingen je van een haartransplantatie hebt en waar de behandelaar van je keuze aan moet voldoen. Je kunt je ook voor laten lichten door de ervaren specialisten van Hair Science Clinic in Amsterdam en Maastricht. Binnen de kliniek wordt gewerkt met de unieke HaarStamcel Transplantatie. Bij toepassing van deze unieke haartransplantatie methode wordt het donorgebied minder belast en blijft de haargroei beter intact. Tijdens een adviesgesprek bij een van onze specialisten wordt de techniek toegelicht en wordt gekeken of en hoe de haartransplantatie bij jou kan worden toegepast. Je hebt de gelegenheid om vragen te stellen en onze specialisten laten je graag voorbeelden zien van eerder gedane behandeling. Je kunt ons bereiken op +31 (0)43 601 8101.