Haartransplantatie Turkije

Haartransplantatie Turkije beste

Zoek je informatie over ‘haartransplantatie Turkije beste’? Turkije heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire bestemming voor mensen die op zijn naar cosmetische en medische behandelingen. De procedures die bij de klinieken in het land worden uitgevoerd, worden door bekende mensen regelmatig onder de aandacht van het brede publiek gebracht. Haartransplantaties worden door Turkse klinieken vaak voor een relatief goedkoop tarief aangeboden. Is een haartransplantatie in Turkije echt de beste oplossing en wat zijn de verschillen met een ingreep die in Nederland plaatsvindt?

 

https://www.youtube.com/watch?v=13PkbrT3lGU

Haartransplantatie mogelijkheden Turkije

Turkse haarklinieken bieden verschillende haartransplantatie technieken aan. Zowel de FUT als de FUE techniek worden aangeboden en toegepast. Het voordeligste is de moderne FUE techniek die, net zoals bij de meeste Nederlandse haarklinieken, meestal als standaard wordt aangeboden. De prijs verschilt per kliniek en de kwaliteit hangt onder andere af van de ervaring van de arts die de ingreep uitvoert. In tegenstelling tot Nederlandse klinieken, bieden Turkse haarklinieken vaak op het eerste gezicht aantrekkelijk geprijsde all-in behandelingen aan. Wanneer je de tarieven nader bekijkt en laat aanpassen op je eigen situatie, kan de prijs die je uiteindelijk betaalt aanmerkelijk hoger zijn. Ondanks het feit dat de kosten voor medicatie, nazorg en controles meestal zijn inbegrepen is dat niet van toepassing voor de reis- en/of verblijfkosten.

Veel mensen gaan voor het gemak voorbij aan het feit dat niet iedere Turkse haarkliniek een vertegenwoordiging in Nederland heeft. In sommige gevallen betekent dat, dat je minimaal 3 keer naar Turkije heen en weer reist. Dit zijn kosten die een relatief goedkope haartransplantatie alsnog duur uit doen vallen. Het gebeurt daarnaast regelmatig dat mensen in Turkije geconfronteerd worden met problemen op communicatief vlak. Artsen die niet altijd jouw taal spreken, maar communiceren in bijvoorbeeld het Duits of Engels, terwijl je die talen misschien onvoldoende machtig bent, zorgen ervoor dat je jezelf onbegrepen en verloren kunt voelen. Zorg dat je van tevoren hebt geïnformeerd naar de communicatie mogelijkheden en/of er een tolk of vertaler beschikbaar is.

Haartransplantatie Turkije beste kwaliteit of niet?

Over de kwaliteit van haartransplantaties in Turkije valt te twisten. Net zoals in Nederland zijn er klinieken en aanbieders met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar zijn er ook haarklinieken waar behandelingen van dubieuze kwaliteit worden toegepast. Met de huidige mogelijkheden om online reviews te lezen en virtueel door een kliniek te wandelen, is het al wat makkelijker om het kaf van het koren te scheiden. Laat je overtuigen door de kwaliteit die een haarkliniek levert. Goede, kwalitatief hoogwaardige behandelingen worden uitgevoerd door haarklinieken die voldoen aan de strikte wet- en regelgeving zoals die door het Turkse Ministerie voor Volksgezondheid wordt voorgeschreven. Haarklinieken die zich op buitenlandse patiënten richten, voldoen aan de strikte wetgeving op het gebied van zorg en hygiëne en zijn meestal aangesloten bij (inter)nationale kwaliteitskeurmerken. Ben je niet zeker van de kwaliteit? Je kunt hier tijdens een consult rustig naar vragen. Ervaren artsen laten je graag voorbeelden zien van haartransplantaties die eerder bij de kliniek zijn toegepast. Veel reviews en meningen over binnen- en buitenlandse haartransplantatie worden online gedeeld. Om teleurstellingen en tegenvallende resultaten te voorkomen, is het altijd beter om ter plaatse een kijkje te nemen. Je ervaart dan zelf hoe een arts of kliniek te werk gaat en of je jezelf met de werkwijze vertrouwd voelt.

Resultaten haartransplantatie Turkije

Van de duizenden haartransplantaties die jaarlijks in Turkije worden toegepast, vallen de resultaten soms helaas behoorlijk tegen. Soms valt het resultaat zelfs zo erg tegen, dat mensen alsnog naar een kliniek in Nederland gaan voor een correctie behandeling. Hair Science Clinic past regelmatig correctie haartransplantaties toe om onder andere een typisch ‘Turkse haarlijn’ af te stemmen op je uiterlijk. Een van de nadelen is dat in Turkije vaak grotere hoeveelheden haarzakjes uit het donorgebied verwijderd worden dan in Nederland. Dit kan leiden tot een uitgedund donorgebied en dat de huid die zichtbaar wordt. Dit dient te allen tijde vermeden te worden. Als je naderhand het bereikte resultaat wilt laten corrigeren of verbeteren, moet er voldoende donorhaar beschikbaar zijn. Wees terughoudend met haarklinieken die zeggen dat ze makkelijk 4.500 grafts op een dag kunnen transplanteren. Dit zijn grote aantallen, die het donorgebied uitputten. Ondanks de regelmatige correctie behandelingen, zijn er ook natuurlijk mannen en vrouwen die wel tevreden zijn met het resultaat.

Beste Turkse haartransplantatie

Turkse haarklinieken die zich richten op buitenlandse patiënten werken vaak met ervaren haarchirurgen. Niet zelden werkt een haarchirurg samen met een team van haartransplantatie assistenten. Alleen op deze manier kan een uitgebreide, complexe ingreep worden toegepast. Een behandeldag duurt gemiddeld zo’n 6 tot 9 uur en bestaat uit twee delen:

  • Het extraheren van de haarzakjes uit de haarkrans. Hiervoor wordt gewerkt met een moderne micro FUE motor. De huid is plaatselijk verdoofd, waardoor je nauwelijks iets merkt van het oogsten van de grafts.
  • Het plaatsen van de grafts in de kale gebieden. De geoogste grafts worden voorbereidt op het terugplaatsen. Om dit te kunnen doen worden in de kale gebieden haarkanaaltjes geboord, waar de haarzakjes in geplaatst worden. Ook dit gedeelte van de ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving.

Tussendoor is er tijd om te lunchen. Op de momenten dat je in de behandelstoel ligt, biedt een kliniek mogelijkheden om jezelf bezig te houden met bijvoorbeeld televisie kijken of naar muziek te luisteren. De meeste mensen zeggen achteraf dat de ingreep volledig is meegevallen en dat de behandeling vrij vlot is voorbijgegaan.

Meer informatie haartransplantatie

Wil je meer weten over de verschillen tussen een haartransplantatie in Turkije en Nederland? Of heb je een haartransplantatie in Turkije laten toepassen en ben je toch niet helemaal tevreden met het resultaat? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij Hair Science Clinic in Amsterdam of Maastricht. Stel hier de vragen die je hebt. We laten je graag zien hoe het eerdere resultaat verbeterd kan worden en wat de kosten van een behandeling zijn. Ook kun je voorbeelden zien van haartransplantaties die in het verleden door onze specialisten zijn uitgevoerd. Het eerste consult of adviesgesprek is vrijblijvend. Een afspraak maken of eerst een informatiebrochure ontvangen? Hair Science Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)43 601 8101.