Plotselinge haaruitval na corona?

Plotselinge haaruitval na corona?

Het coronavirus en plotseling haarverlies lijken verband te houden met elkaar. Naast de reeds bekende symptomen, zoals geur- en smaakverlies, hoesten en ademtekort, is dit een nieuw bijverschijnsel van het virus. “Bij maar liefst 25% van alle patiënten speelt corona een belangrijke rol”, zo bevestigt arts en onderzoeker dr. Coen Gho van Hair Science Clinic. 

 

live radio-interview NPO FunX dr. Coen Gho Hair Science

Live radio-interview

Luister vanmiddag naar het live radio-interview met dr. Coen Gho op NPO FunX, waarin hij meer toelicht over dit nieuwe bijverschijnsel. Het interview op FunX is te beluisteren op DAB+, FM en web, omstreeks 17:45 uur.

Luister live

Minder zuurstof

“Mensen verliezen dagelijks haren, dat is een heel normaal proces”, vertelt dr. Coen Gho. “Dit gebeurt in fases, zodat je niet in één keer kaal wordt. Bij veel stress of een heftig ziektebeeld kan dat proces verstoord raken. Hierdoor kunnen veel meer haren tegelijkertijd uitvallen. Dus ook bij een infectieziekte zoals COVID-19.

 

Haartransplantatie Turkije vrouwen

Internationale studies

“Uit internationale studies blijkt dat ongeveer een kwart van de van de coronapatiënten die in het ziekenhuis heeft gelegen, last krijgt van haaruitval. Mogelijk komt het door koorts en het feit dat haarzakjes afhankelijk zijn van zuurstofrijk bloed. Door het virus hebben die haarzakjes misschien minder zuurstof gekregen. Haaruitval ontstaat in de meeste gevallen binnen een maand of twee na de eerste coronaklachten, ook al deze slechts licht zijn geweest.

Stress

Maar ook stressvolle situaties ten gevolge van de beperkingen, zoals in quarantaine moeten, kunnen al leiden tot klachten als haarverlies.

Diagnose bij haaruitval

Voor veel vormen van kaalheid is een haartransplantatie een optimale oplossing. Van alle mogelijkheden voor haartransplantaties geeft een behandeling met de HST methode het mooiste, meest natuurlijke resultaat.

Laat je optimaal informeren

Een goede diagnose vooraf is daarbij belangrijk voor de keuze van een behandeling. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze artsen gaan we uitgebreid in op je persoonlijke situatie en de wensen. Op basis van deze intake geven wij je een advies op maat, een individueel behandel- en preventieplan en een vrijblijvende prijsopgave.

technician Stephanie
Plotselinge haaruitval na corona?