man na haartransplantatie blij
25 november 2019

Twijfel je over een haartransplantatie ? Doe een proefbehandeling!

Ben ik geschikt voor een HaarStamcelTransplantatie? En werkt het altijd? Is het pijnlijk? Wij begrijpen als geen ander dat een haartransplantatie een ingrijpende beslissing is. Het is volkomen normaal dat je een heleboel vragen hebt en je afvraagt welk resultaat het oplevert. Een proefbehandeling is dan een ideale manier om twijfels weg te nemen.

Eerst even over de techniek: bij een HaarStamcelTransplantatie (HST) oogsten we delen van haarfollikels met een zeer kleine naald. Daarbij verwijderen we niet de hele haarfollikel, maar laten we ook haarstamcellen achter in het donorgebied. Hierdoor vindt ook daar hergroei plaats. De geëxtraheerde follikels plaatsen we in het ontvangstgebied. Daar zijn ze in staat om nieuwe haren te laten groeien. Dit is in het kort HST: een unieke, gepatenteerde vorm van haartransplantatie, die met geen enkele andere methode te vergelijken is.

Omdat de haarfollikel met een zeer kleine naald wordt gesplitst, zijn de grafts ook nog eens véél kleiner dan bij conventionele haartransplantatie-technieken. Dat zorgt voor een hogere haardichtheid, een natuurlijke(r) look en een perfecte haarlijn. De achtergebleven én de verplaatste haarcellen vormen allebei binnen enkele weken nieuw haar, van dezelfde kwaliteit als je overige haren. Na een volledige haargroeicyclus van negen maanden is het definitieve resultaat zichtbaar.

Ben ik geschikt?

Om in aanmerking te komen voor een HST moet je aan een aantal kwalificaties voldoen. Zo moet je al langere tijd last hebben van haaruitval waarbij een patroon is geconstateerd. Ook moet je voldoende donorharen van goede kwaliteit hebben en moet je gezondheid goed genoeg zijn om een behandeling te ondergaan. Het kan ook zijn dat je een verhoogde haarlijn hebt door een operatie, of haar verloren bent door letsel of brandwonden. Wat jouw situatie ook is: een juiste diagnose is van groot belang. Het is het uitgangspunt van elke behandeling. Voor jou en ons wordt dan duidelijk wat we voor je kunnen betekenen.

Soms kan het niet

In principe kan iedereen met haaruitval of haarproblemen bij ons behandeld worden. Of het zinvol is wordt tijdens een intakegesprek met je besproken. Er zijn situaties waarbij we een haartransplantatie afraden, bijvoorbeeld als je nog te jong bent. Behandeling kan ook lastig zijn als je een ongeschikte haarstructuur hebt, bijvoorbeeld kroeshaar, waardoor de behandeling moeilijker en intensiever is. Of als het donorgebied ernstig is beschadigd door een eerdere, slecht uitgevoerde haartransplantatie.

Try me

Bij patiënten met medische indicaties als littekens of haarziektes is het heel gebruikelijk om een proefbehandeling te doen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Ook bij patiënten zonder zo’n indicatie is een proefbehandeling een perfecte manier om duidelijkheid te scheppen. Vaak zijn wij 100% overtuigd dat een mooi eindresultaat mogelijk is, maar twijfelt de patiënt nog. Hoe gaat het in z’n werk? Is het pijnlijk? Krijg ik wel het resultaat dat ik verwacht? Wij begrijpen dat. Een proefbehandeling geeft je een goed beeld wat de ingreep inhoudt én de zekerheid dat de behandeling aanslaat. Ook fijn: die proefbehandeling wordt uitgevoerd tegen kostprijs en in mindering gebracht als je daarna een volledige haartransplantatie ondergaat.

Wil jij een proefbehandeling?

Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake