man na een reconstructieve haartransplantatie

Saffier techniek haartransplantatie

Zoek je informatie over de saffier techniek haartransplantatie? Veel mensen hebben last van haaruitval en zoeken daarvoor een effectieve, blijvende oplossing. Een mogelijke remedie is een succesvolle haartransplantatie. Een bijzondere methode is de zogenaamde saffier techniek haartransplantatie. Deze techniek heeft de moderne haartransplantatie bij haarklinieken wereldwijd op de kaart gezet.

 

Kenmerken saffier techniek haartransplantatie

De meest bekende haartransplantatie techniek is de FUE methode en de HaarStamcel Transplantatie. Hier worden de haren afzonderlijk uit het donorgebied verwijderd met behulp van een holle naald. Deze naald heeft een diameter tussen 0,6 en 0,9 mm en wordt meestal aangedreven door een fijne micromotor. In tegenstelling tot de gewone FUE haartransplantatie wordt de saffier haartransplantatie gekenmerkt door het gebruik van zogenaamde saffiermesjes.

Deze hebben afmetingen van 0,8 tot 1,5 mm. De specifieke maat van de saffiernaald wordt aangepast aan de structuur van het haar. Waar met een klassieke FUE haartransplantatie alleen U-vormige kanaaltjes op de hoofdhuid worden geopend, maakt het revolutionaire saffierblad het openen van V-vormige kanalen mogelijk. Hierdoor zijn de kanaaltjes kleiner en laten ze minder weefselschade achter.

Voordelen van de innovatieve saffier techniek

De verfijnde saffiermesjes worden regelmatig succesvol bij haartransplantaties gebruikt. Als je een haarimplantatie overweegt, kan een saffier haartransplantatie verschillende voordelen opleveren. Doordat de kanalen in de ontvangstgebieden veel fijner ingesteld kunnen worden, treden er minder (na)bloedingen op. De kans op een grote bloeding wordt hierdoor aanzienlijk verkleind, zodat je sneller hersteld van de ingreep. Bovendien wordt door het gebruik van de saffiermesjes de korstvorming verminderd en het risico’s op ontstekingen en infecties verkleind. Ook is het gebruik van de saffierbladen op medisch vlak erg interessant. Enerzijds komt dit door de snellere genezing van de wonden. Wat tegelijkertijd leidt tot een beperking van nabloedingen, napijn en andere ongemakken die je na een operatieve ingreep kunt ervaren.

Wordt de haartransplantatie saffier techniek toegepast door een ervaren specialist?
Je kunt een natuurlijk eindresultaat ervaren. Door de geoptimaliseerde opening van de kanalen is het makkelijker om de haarzakjes in de natuurlijke groeirichting te plaatsen. Met de saffier techniek wordt een hogere haardichtheid gerealiseerd. De belangrijkste voorwaarden van een saffier haartransplantatie zijn in vergelijking met de standaard FUE haartransplantatie:

  • Minder pijn.
  • Minder risico op infecties.
  • Minder risico op (na)bloedingen.
  • Minder littekens.
  • Hogere haardichtheid en uitstekende resultaten.

Innovatieve behandeltechniek

De voordelen van de saffier techniek bij een haartransplantatie zijn in het belang van mannen en vrouwen die de ingreep overwegen. De techniek kan als minder belastend worden ervaren. De saffiermesjes zijn tegelijkertijd hard en glad. Ervaren haartransplantatie specialisten kunnen exact bepalen welk mesje het beste past bij jouw haarstructuur. De aard van de saffierbladen maakt het mogelijk om de nodige kanalen voor de haartransplantatie te creëren, dit onder een ideale hoek van 40 tot 45 graden. In vergelijking met andere haartransplantatie technieken kan een verhoging van de haardichtheid tot 30% worden bereikt. Daarnaast verloopt ook de wondgenezing soms sneller en is er minder kans op bijwerkingen en complicaties.

Wanneer is een saffier FUE haartransplantatie interessant?

In vergelijking met andere haartransplantatie technieken wordt de saffier techniek als minimaal belastend ervaren. De geoogste haarzakjes worden nauwkeurig gebruikt zonder dat ze beschadigd worden. De vorm waarin de kanalen worden gemaakt, stelt een specialist in staat niet alleen een hogere haardichtheid te bereiken, maar ook de natuurlijke groeirichting wordt aangehouden. Ook bij gecompliceerde haaruitval kan deze techniek een oplossing bieden. Toch wordt de techniek niet bij elke haarkliniek en door iedere specialist toegepast. Het is niet of onvoldoende wetenschappelijk bewezen dat de saffier techniek betere resultaten heeft dan een gewone FUE haartransplantatie. Klinieken die de techniek aanbieden, brengen vaak een toeslag op de behandelkosten in rekening.

Haartransplantatie saffier techniek kosten en behandelmogelijkheden

Opvallend is dat het voornamelijk Turkse haarklinieken zijn die de saffier haartransplantatie techniek aanbieden. Het aantal haartransplantatie behandelingen dat jaarlijks in Turkije plaatsvindt is groot en kent al jaren een stijgende lijn. Vaak is het niet voor de saffier techniek dat mensen een keuze voor een Turkse haarkliniek maken, maar de lagere behandeltarieven. Prijzen van haartransplantaties in Turkije zijn gemiddeld gezien lager dan in Nederland. Het prijsverschil wordt voornamelijk veroorzaakt door de lagere kosten voor arbeidsloon en vaste lasten.

De prijs die je in een offerte ontvangt, is meestal exclusief de reis- en verblijfkosten. Wanneer je kijkt naar de kosten die je besteed aan het reizen van en naar de kliniek en het ter plaatse verblijven, worden de totaal kosten voor de goedkope haartransplantatie al snel duurder. De verzekering vergoedt de kosten niet en in geval van complicaties moet je naar de kliniek in Turkije. Tegenwoordig is het vaak lastiger om in het buiteland een haartransplantatie te ondergaan door alle maatregelen tegen het coronavirus.

Resultaat en risico’s saffier haartransplantatie

De resultaten van een haartransplantatie zijn blijvend. Dat geldt zowel voor de FUT-, FUE-, als saffier haartransplantatie. Onafhankelijk van de gekozen techniek, worden de mooiste resultaten bereikt door ervaren specialisten. Het verschil tussen een gewone FUE en een saffier haartransplantatie zit dan ook voornamelijk in de vorm van de kanaaltjes die in de transplantatiegebieden worden gemaakt. Online zijn voorbeelden beschikbaar van de verschillende mesjes en de manier waarop de incisies gemaakt worden. Je kunt een saffier haartransplantatie ook in online video’s bekijken.

YouTube beschikt over een breed aanbod van uiteenlopende haartransplantatie video’s. De klinieken die de techniek aanbieden laten voor en na foto’s zien van uitgevoerde behandelingen. Wil je weten hoe anderen de saffier techniek hebben ervaren? Reviews geven weer hoe iemand een haartransplantatie heeft ervaren. Je kunt zoeken naar persoonlijke haartransplantatie blogs of vlogs, maar ook op Haarweb.nl kun je meer lezen over een saffier haartransplantatie en hoe anderen deze techniek én het resultaat hebben ervaren.

Haartransplantatie consult

Vergelijk je de verschillende haartransplantatie technieken met elkaar en wil je weten of het beter is de ingreep in Nederland toe te laten passen? Maak een vrijblijvende afspraak voor een consult bij Hair Science Institute. De saffier haartransplantatie wordt niet aangeboden, wel werkt de kliniek met de unieke HaarStamcel Transplantatie. Deze behandeltechniek belast het donorgebied op minimale wijze en houdt de haarkrans beter intact. In het gesprek laat een specialist zien hoe de techniek wordt toegepast en welke resultaten er bereikt worden. Wil je meer weten over een haartransplantatie als oplossing bij haaruitval? Maak telefonisch een afspraak voor een consult bij Hair Science Institute. Je bereikt de kliniek op +31 (0)43 601 8101.