Kosten haartransplantatie

“Door de heldere communicatie weet ik waar ik aan toe ben.”

Graag een vrijblijvend consult

Haartransplantatie kosten

Tijdens een vrijblijvend consult stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op. Met de arts of technician bespreek je de huidige staat van je haar, het verloop van je haaruitval, familiaire belasting en het beschikbare donorgebied. Al deze gegevens brengen we samen in kaart. Ook je leeftijd, wensen en verwachtingen komen uitgebreid aan bod.

Het aantal grafts is bepalend

Op basis van alle informatie geeft de arts een nauwkeurige indicatie van de kosten. Bepalend voor het tarief zijn het aantal benodigde grafts en de vorm van kaalheid in jouw geval. Het verloop van kaalheid is bij vrouwen minder duidelijk te herkennen dan bij mannen. Daarom maken we hierin een duidelijk onderscheid.

Kosten mannen

Een indicatie van de kosten voor een haartransplantatie bij mannen geven wij middels het gestandaardiseerde Hamilton-Norwood schema.

Hierin zie je in de linkerkolom inhammen en een kalende kruin, waarbij de pluk aan de voorzijde lang blijft. In de rechterkolom zie je een terugtrekkende haarlijn vanaf de gehele voorzijde, waarbij de kruin pas laat of helemaal niet kaal wordt.

Bij mannen zijn inhammen en een kalende kruin de meest voorkomende vormen van kaalheid.

Tarieven baardtransplantatie

De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het aantal grafts. Daarom kun je de tarieven van een baardtransplantatie het beste bespreken in een persoonlijk consult.

Consult
plannen

Wil je weten wat de kosten van een behandeling in jouw geval zouden zijn? Vraag een gratis, vrijblijvend consult aan met een van onze artsen.

Afspraak maken

Schema tariefoverzicht

Kosten vrouwen

Een indicatie van de kosten voor een haartransplantatie bij vrouwen kunnen we helaas niet geven. Dat heeft een reden: het verloop van kaalheid bij vrouwen is minder duidelijk dan bij mannen. Vrouwen krijgen vooral te maken met dun haar en kaalheid verdeeld over de gehele bovenzijde van het hoofd.

Tarieven wenkbrauwtransplantatie

Ook de kosten van een wenkbrauwtransplantatie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Daarom adviseren wij om in een persoonlijk consult te bekijken wat de mogelijkheden en bijbehorende kosten zijn.

Prijzen per aantal grafts

Deze prijzen zijn gebaseerd op de behandeling in een kliniek in Nederland of Frankrijk. Als gevolg van markt- en valutafluctuaties kan er geen stabiele tarifering gegeven worden.   Uitgangspunt hierbij zal uw globale situatie zijn. Deze kunt u bepalen met behulp van het schema. Een exacte kostenbepaling kan uitsluitend plaatsvinden tijdens een vrijblijvend en gratis consult.

KEUZE AANTAL GRAFTS TARIEFINDICATIE
Hoofdhaar 50 (test) € 570
< 600 € 3300
600 – 700 € 4400
700 – 800 € 4900
800 – 1000 € 5800
1000 – 1200 € 6950
1200 – 1400 € 7900
1400 – 1600 € 8700
1600 – 1800 € 9400
> 1800 € 2,50/graft
Snor/baard Prijs op indicatie
Wenkbrauwen Prijs op indicatie

 

BTW-vrijstelling

Medische ingrepen zijn in Nederland vrijgesteld van BTW. Cosmetische ingrepen kennen deze vrijstelling niet. Tijdens het consult kunt u dit overleggen met de arts.

Kosten haartransplantatie FAQ

Hair Science Institute is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Overweeg jij een dergelijke behandeling en ben je benieuwd naar de kosten van een haartransplantatie? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

De kosten voor een haartransplantatie variëren. Er zit veel verschil tussen de verschillende technieken en de klinieken die de ingreep aanbieden. Bij Hair Science Institute is een haartransplantatie beschikbaar vanaf € 3.300.

Een HaarStamcel Transplantatie is een kostbare behandeling. Een haartransplantatie is dan ook geen goedkope ingreep. Het is echter wel een behandeling die blijvende resultaten biedt en nieuwe haargroei op kale plekken mogelijk maakt. Een behandeling duurt zo’n 6 tot 9 uur en wordt door een ervaren specialist toegepast. De HST-methode zorgt ervoor dat zowel het donorgebied beter behouden blijft, als dat er blijvend nieuwe haargroei ontstaat op de afgesproken plekken.

Haartransplantaties worden niet door de basisverzekering vergoed. De cosmetische achtergrond zorgt er voor dat zorgverzekeraars de kosten vrijwel nooit vergoeden. Is je haarverlies een gevolg van een ongeval en/of brandwonden, dan kan je zorgverzekeraar soms een uitzondering maken. Je moet echter wel aan strikte voorwaarden voldoen.

Ja, de ingreep wordt door buitenlandse klinieken goedkoper aangeboden. Het gebeurt regelmatig dat mensen na het ondergaan van de ingreep in Turkije een herstelbehandeling nodig hebben. Een onnatuurlijke haargrens of een tegenvallend resultaat zijn vaak te wijten aan onervaren artsen en/of een inferieure kwaliteit. Let daarom altijd goed op en probeer ervaringsverhalen te lezen, voordat je besluit een haartransplantatie in Turkije toe te laten passen.

Ontwikkelingen op het gebied van apparatuur en behandelmogelijkheden zijn voortdurend in beweging. Zo was het tot voor een aantal jaren geleden gebruikelijk om de FUT techniek toe te passen, waarna een opvallend litteken in het donorgebied ontstond. Deze techniek werd verfijnd en grotendeels vervangen door de moderne FUE techniek. Ontwikkelingskosten en kosten voor de apparatuur worden doorberekend in de behandeltarieven. Hair Science Institute heeft de HaarStamcel Transplantatie methode ontwikkeld, waarbij de haarzakjes gesplitst worden. Deze techniek is tijdrovender en kostbaarder dan de FUE haartransplantatie. Het is mogelijk om de prijzen van de verschillende technieken met elkaar te vergelijken.

Je kunt verschillende offertes of prijsopgaves alleen met elkaar vergelijken als de uitgangspunten hetzelfde zijn. Dat betekent dat je aandacht besteed aan het aantal haarzakjes dat wordt behandeld en de techniek die wordt toegepast om de ingreep uit te voeren. Ook de ervaring van de behandelend specialist is belangrijk en de nazorg en controles die bij het behandeltraject zijn inbegrepen kunnen van invloed zijn op de prijs.

Nee, haarklinieken maken doorgaans geen verschil bij het samenstellen van de tarieven tussen mannen en vrouwen. Eventueel kan een haarsparende haartransplantatie, waar de meeste vrouwen voor kiezen, iets duurder zijn dan een standaard haarimplantatie. Het verschil ontstaat voornamelijk in het aantal haarzakjes dat bij iemand wordt behandeld.

Haartransplantaties worden alleen met plaatselijke verdovingen toegepast. De meeste mensen die de ingreep laten toepassen, zeggen achteraf dat ze geen pijn gevoeld hebben en dat de ingreep is meegevallen. Volledige narcose is niet mogelijk.

Hair Science Institute geeft je een duidelijke prijsopgave, waarbij is uitgewerkt wat er bij de kostprijs is inbegrepen. Je hoeft je over bijkomende kosten geen zorgen te maken. Ook de kosten voor nazorg en controles zijn bij het behandeltarief inbegrepen.

Vergelijk de verschillende kosten met elkaar. Kijk naar de behandelmogelijkheden en wat er allemaal bij een tarief is inbegrepen. Aandachtig vergelijken kan de moeite lonen.

Wanneer je eerder een ingreep hebt ondergaan en niet tevreden bent met het resultaat, kan je een nabehandeling overwegen. De kosten voor de ingreep zijn vaak lager dan wanneer je een uitgebreide, eerste haartransplantatie ondergaat. Wat de kosten precies zijn, kan een specialist je vertellen tijdens een consult, waarbij je situatie in beeld wordt gebracht.

Ervaren specialisten weten hoe ze haarzakjes uit het donorgebied kunnen oogsten en in de natuurlijke groeirichting in het transplantatiegebied kunnen plaatsen. Een haartransplantatie is een ingrijpende behandeling die een behoorlijke kostprijs heeft. Je streeft daarbij naar een mooi resultaat en dat is iets waar een ervaren specialist je mee kan helpen. Vaak betaal je iets meer dan bij een beginnend arts, maar is het resultaat ook beter.

Goedkope behandelingen zijn niet per definitie onbetrouwbaar of van slechte kwaliteit. Vaak is het een kwestie van goed kijken en daar waar mogelijk zelf kennis gaan maken met degene die de aanbieding doet. Online heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden om ervaringsverhalen van eerder toegepaste haarimplantaties te lezen. Overigens is er geen garantie dat de duurste ingreep het beste resultaat geeft.

Niet iedere kliniek biedt de mogelijkheid om een flexibele afspraak te maken. Niet iedereen heeft bovendien de vrijheid op het gebied van werkzaamheden om zo’n afspraak als voorkeur op te geven. Je kunt tijdens het intakegesprek vragen naar de kortingsmogelijkheden en of het mogelijk is een flexibele behandeldatum te plannen.

Afhankelijk van het moment waarop je de gemaakte afspraak annuleert, kunnen kosten in rekening gebracht worden. De kosten worden vermeld in de Algemene Voorwaarden.

De garantievoorwaarden en bepalingen kunnen worden opgevraagd bij de kliniek.

Iedere haartransplantatie wordt voorafgegaan door een uitgebreid intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om je geschiktheid te bepalen en je vragen te beantwoorden. Het is een verplicht onderdeel van het behandeltraject, waarvoor geen kosten in rekening worden gebracht. Tijdens het consult wordt gekeken hoe de ingreep bij jou kan worden toegepast en hoeveel grafts je kunt laten behandelen.