betalen in termijnen

“DOOR DE HELDERE COMMUNICATIE WEET IK WAAR IK AAN TOE BEN.”

Graag een vrijblijvend consult

Betalen in termijnen?

Een haartransplantatie in één keer betalen is niet voor iedereen mogelijk. Daarom bestaat de mogelijkheid om je haartransplantatie in termijnen te betalen. Wij krijgen regelmatig vragen van mensen die hier meer over willen weten.

Betalen in termijnen

Een haartransplantatie is een waardevolle investering in jezelf, die soms beter gespreid betaald kan worden. Om dat mogelijk te maken, hebben wij een betrouwbare partner in BSB-lening. Op de website van BSB kun je een indicatie krijgen van het bedrag waarvoor je een regeling kunt treffen. Wij verstrekken uiteraard geen persoonlijke medische informatie aan deze kredietverstrekker.  

In hoeveel termijnen kan ik
mijn haartransplantatie betalen?

Voor veel mensen is een haartransplantatie een behoorlijke investering. Helaas heeft niet iedereen dit bedrag op zijn of haar rekening staan. Daarnaast kan niet iedereen dit bedrag missen. Sommige mensen kiezen er dan voor om te betalen in termijnen.

Welk bedrag moet ik maandelijks betalen
bij een haartransplantatie op afbetaling?

Het bedrag dat je per maand moet betalen, hangt af van verschillende factoren. De kosten van de haartransplantatie, het aantal termijnen en het rentepercentage dragen hier allemaal aan bij. De geldverstrekker, BSB -lening kan hier duidelijkheid over geven.

Is een haartransplantatie
in termijnen betalen verstandig?

Of het wel of niet verstandig is om een haartransplantatie verspreid te betalen, hangt af van je (financiële) situatie. Het is niet de bedoeling dat je haarprobleem een financieel probleem wordt. Uiteindelijk kun je dit het beste zelf inschatten.

Welk rentepercentage
moet ik betalen over het bedrag?

Niet iedereen betaalt hetzelfde rentepercentage bij een lening. Dit is ook het geval bij bijvoorbeeld een hypotheek voor een huis of andere lening. Het percentage dat je aan rente moet betalen, is afhankelijk van het risico voor de geldverstrekker. Hoe groter het risico, hoe hoger het rentepercentage zal zijn.Als je geen BKR-registratie en een vaste baan hebt en er verder geen risico’s verbonden zijn aan de lening, kun je meestal rekenen op ongeveer 3-5 procent rente.

We helpen je graag

Heb je vragen over de mogelijkheden voor het betalen van een haartransplantatie? Laat het ons gerust weten.

Haartransplantatie betaling in termijnen FAQ

Hair Science Clinic is specialist op het gebied van diverse haartransplantatie behandelingen. Overweeg jij een behandeling en heb je vragen over het betalen van de haartransplantatie in termijnen? Zie onderstaand de meest gestelde vragen.

Wanneer u de ingreep niet in één keer wilt of kunt betalen, is het mogelijk om een betaling in termijnen te overwegen. Dat houdt in dat u via een kredietverstrekker een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluit. Het geleende bedrag wordt in maandelijkse termijnen aan de financieringsmaatschappij afbetaald.

Hair Science Clinic werkt al enkele jaren samen met BSB-Lening. Als u tijdens het consult aangeeft de behandeling in termijnen te willen betalen, dan brengen de medewerkers u met de professionals van BSB-Lening in contact.

Nee, uw dossier valt onder het medisch geheim en wordt niet ter inzage aan een kredietverstrekker verstrekt.

Nadat uw aanvraag door de kredietmaatschappij is ontvangen, wordt uw kredietverleden bij het BKR in Tiel getoetst. Ook worden de gegevens die u verstrekt heeft bekeken. Op het moment dat uw aanvraag wordt geaccepteerd ontvangt u een offerte. Deze offerte wordt u zonder enige verplichting toegezonden. Wanneer u het aanbod accepteert, kunt u het contract ondertekenen en tezamen met de gevraagde documenten terugsturen waarna een finale check plaatsvindt. Na de definitieve goedkeuring wordt het kredietbedrag overgemaakt naar uw betaalrekening. U kunt de gewenste ingreep dan in een keer aan de kliniek betalen, terwijl u maandelijkse termijnbedragen overmaakt naar de kredietmaatschappij.

Dit is afhankelijk van uw financiële situatie en de kredietmaatschappij. Zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet kan een looptijd hebben van 24 tot 180 maanden. Hoe langer de looptijd van de lening is, hoe lager doorgaans het maandtarief. Hoe langer de lening loopt, hoe hoger de totale kredietsom later is.

U komt in aanmerking voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet op basis van een berekening van uw leencapaciteit. Het uitgangspunt hiervoor zijn uw inkomsten, vaste uitgaven en mogelijke andere leningen. De voorwaarden verschillen per kredietmaatschappij de basisberekening is echter standaard. Ook uw kredietverleden is van invloed op de mogelijkheden.

Naast algemene zaken zoals uw NAW-gegevens heeft een kredietmaatschappij gegevens nodig over uw woonsituatie, uw burgerlijke stand en het feit of u thuiswonende kinderen heeft. Wat eveneens noodzakelijk is, is informatie over uw beroep en werkgegevens. Vooraf wil een kredietverstrekker ook van u weten of en welke BKR registraties er zijn en of u reeds lopende leningen en/of kredieten heeft.

Het is uiteraard altijd mogelijk om extra aflossingen te doen. Dit kan zowel bij een doorlopend krediet als een persoonlijke lening. Het kan gebeuren dat een kredietverstrekker hiervoor een boetebedrag in rekening brengt. Zowel de mogelijkheden als de extra kosten staan vermeld in de voorwaarden die u bij het ondertekenen van het contract heeft ontvangen.

Nee, dit is meestal niet het geval. Zeker wanneer u een persoonlijke lening afsluit dan staan zowel de looptijd, het maandbedrag als de rente vast. De financier geeft u de garantie dat de rente niet wijzigt tijdens de looptijd van een persoonlijke lening. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om uw geldzaken via een handige app te bekijken.

Het staat u volledig vrij om bij diverse financieringsmaatschappijen een lening aan te vragen. Vergelijk de voorstellen die u ontvangt en kijk daarbij naar de looptijd en de kosten die in rekening gebracht worden. Bedenk ook van tevoren wat de gevolgen zijn wanneer u onverwacht zonder inkomsten komt te zitten, want ook dan moet aan de betalingsverplichting worden voldaan.

Zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet kan worden aangevraagd en afsloten door mensen vanaf 21 jaar. De maximum leeftijd verschilt per kredietmaatschappij. Uiteraard dienen uw inkomsten genoeg te zijn voor de lening. Wanneer u 21 jaar of jonger bent en nog bij uw ouders inwoont dan kan een krediet niet worden aangevraagd.

De rente die u over een lening of krediet betaalt, is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag en de looptijd. Het rentepercentage wordt duidelijk vermeld in de offert die u wordt toegezonden.

Vooraf bespreekt u met de kredietmaatschappij wat u per maand betaald. Met name bij een persoonlijke lening is dit een vast maandbedrag, waarbij de rente is inbegrepen. Het termijnbedrag wordt maandelijks van uw rekening geïncasseerd. Er wordt geïncasseerd zolang de looptijd van uw lening is. Op het moment dat de looptijd is verstreken en u alle afgesproken maandbedragen heeft betaald worden de incasso’s gestopt en is de lening volledig afbetaald.

Bij een persoonlijke lening betaalt u gedurende een vooraf vastgestelde periode maandelijks een vast bedrag aan de kredietverstrekker. Het terugbetaalde bedrag kan niet opnieuw opgenomen worden. Bij een doorlopend krediet heeft u gedurende een bepaalde periode het bedrag tot uw beschikking kunt u bedragen aflossen, maar ook weer terug opnemen. Op de laatste dag van de looptijd moet het volledige kredietbedrag worden of zijn afgelost.

Nee, zeker niet. Het is ook mogelijk om langer door te sparen en/of in samenspraak met familie of vrienden een regeling te treffen. Ook zijn er mensen die jaren sparen en dan beslissen de ingreep toe te laten passen.

Nee, ook in geval u in termijnen betaald wordt de ingreep in een keer aan de kliniek overgemaakt. Er is geen enkel onderscheid. Niet in behandelmethode en niet in resultaat.