Haartransplantatie Turkije betrouwbaar

Is een haartransplantatie in Turkije betrouwbaar of kun je de ingreep beter bij een Nederlandse kliniek laten toepassen? Voorop gesteld dat een haartransplantatie een relatief veilige en betrouwbare behandeling is, hangt het resultaat af van degene die de ingreep toepast en daarnaast ook van bijvoorbeeld de toegepaste techniek. Hoe populair en wijdverbreid de haartransplantatie ook is geworden, het is een procedure die je niet te lichtvaardig mag opvatten en die bovendien met veel ervaring en kennis moet worden uitgevoerd. Als je beslist om de ingreep door de verkeerde specialist toe te laten passen, is de kans op een teleurstelling groot. De vraag of een haartransplantatie Turkije betrouwbaar is, kan op meerdere manieren uitgelegd en beantwoord worden.

Wereldwijde nummer 1 bestemming

Turkije en dan met name Istanbul, is wereldwijd de absolute nummer 1 bestemming voor de haartransplantatie. Jaarlijks reizen tienduizenden mensen naar Turkije om hun haargroei te laten herstellen. Een groot gedeelte van de mensen voelt zich nog altijd niet vertrouwd of gerustgesteld bij het idee om naar Turkije te moeten reizen. Hoewel er de afgelopen jaren enige veiligheidsproblemen zijn geweest, is Turkije toch nog steeds een populaire bestemming. Het bewaken van de veiligheid is voor de Turkse overheid een belangrijk thema. De inkomsten die het medisch toerisme jaarlijks oplevert, betreft enkele miljarden. Het verlies van deze inkomsten zou de economie behoorlijk raken. Istanbul blijft een van veiligste wereldsteden om naar toe te reizen en in te verblijven. Maar hoe zit het dan met medische risico’s? Een ander zorgpunt bij medische en cosmetische ingrepen in Turkije is de ervaring en kennis van behandelend artsen. Betrouwbare, gekwalificeerde haarklinieken geven je vooraf inzicht in de behandeltechniek en welke resultaten je kunt verwachten.

Vaak beschikken deze klinieken over een vertegenwoordig in Nederland, België of Duitsland. Dat neemt niet weg dat een haartransplantatie Turkije betrouwbaar, maar ook onbetrouwbaar kan zijn. Zorg er altijd voor dat al je vragen zijn beantwoord, voordat je een beslissing neemt. Vergelijk de ervaring en het behandelplan dat je ontvangt van een Turkse aanbieder, met de manier waarop een consult of adviesgesprek bij een Nederlandse kliniek verloopt. Sinds de introductie van de FUE-techniek, is er wereldwijd een aanzienlijk toegenomen belangstelling voor haartransplantaties. De techniek die nauwelijks littekens achterlaat, wordt met name door mannen met erfelijke kaalheid gezien als ultieme behandeltechniek. Wanneer de ingreep door een ervaren specialist wordt toegepast, wordt nieuwe haargroei gecreëerd op kale plekken. Turkse haarklinieken rekenen vaak lagere tarieven dan de Nederlandse aanbieders. Hoewel het werkelijke aantal niet bekend is, bevinden zich verspreid over Turkije honderden haarklinieken. Het aantal geregistreerde klinieken ligt een stuk lager. Stel jezelf de vraag of een haartransplantatie Turkije betrouwbaar is? Begin dan met het selecteren van een gecertificeerde kliniek en een gekwalificeerde haarchirurg.

Hoe weet u of een haartransplantatie Turkije betrouwbaar is?

Pas als je je gaat verdiepen in de behandelmogelijkheden wordt het vaak onoverzichtelijk en wordt het moeilijk een keuze te maken. Je kunt kijken naar de ervaring van behandelend specialisten. Meerdere Turkse haarklinieken garanderen dat de haartransplantatie wordt uitgevoerd door een ISHRS geregistreerde specialist. ISHRS leden zijn verplicht om jaarlijks actief betrokken te zijn bij uitgevoerde ingrepen, omdat ze anders hun lidmaatschap verlezen. De keuze voor een ISHRS geregistreerde specialist geeft je enige zekerheid op het gebied van actuele kennis en ervaring met het toepassen van moderne haartransplantatie technieken. Een ervaren haarchirurg zal altijd persoonlijk kennis met je willen maken. Een haartransplantatie is bovenal een ingreep die op jouw persoonlijke behoefte wordt afgestemd. Je hebt eigen, unieke verwachtingen en bij de een worden nu eenmaal meer haarzakjes getransplanteerd dan bij de ander. Ondanks het feit dat je online reviews en ervaringen leest van mensen die eerder naar Turkije zijn geweest, zijn het je eigen gevoel en ervaring die de doorslag geven voor een behandelaar. Een persoonlijke kennismaking zegt immers zoveel meer dan de mening van anderen. Je voelt zelf of een specialist je serieus neemt en je op de gewenste manier antwoord krijgt op de vragen die je stelt. Ontbreekt een vertrouwd gevoel? Volg je intuïtie en kijk rustig verder.

Verschil haartransplantatie Turkije en Nederland

Alhoewel de doelstelling van een haartransplantatie in Turkije en Nederland hetzelfde is, verschilt de werkwijze soms wel. Zo is een ingreep in Nederland gericht op een natuurlijk resultaat en het minimaliseren van het verlies van haren in het donorgebied. Turkse haarklinieken staan bekend om de grote aantallen grafts die getransplanteerd worden. Uitgebreide ingrepen van 4.000 grafts zijn eerder regel dan uitzondering. Deze omvangrijke behandelingen kunnen alleen worden gedaan, omdat een haarchirurg samenwerkt met een team van assistenten. Dit is in Nederland meestal niet het geval. De assistenten helpen met het extraheren en plaatsen van de haarzakjes in de kale gebieden. Na afloop van de ingreep verlaat u de kliniek en wordt u naar het hotel gebracht. In Nederland gaat u na de haartransplantatie naar huis en kunt u in uw vertrouwde omgeving bijkomen van de behandeling. Als gevolg van het grote aantal grafts dat in Turkije uit het donorgebied wordt gehaald, kan het haar hier zo dun worden dat je hoofdhuid zichtbaar wordt. Daarnaast gebeurt het dat mensen uit Turkije terugkomen met een typisch ‘Turkse haarlijn’. Niet iedereen is hier even enthousiast over, bovendien oogt deze haarlijn niet bij iedereen even natuurlijk. Een correctie behandeling kan dan wenselijk zijn.

Haartransplantatie Turkije betrouwbaar – FAQ

De haartransplantatie zelf is veilig. Het is een chirurgische ingreep met een beperkt risico op bijwerkingen. Complicaties doen zich bijna nooit voor. Het is echter wel belangrijk om de ingreep door een ervaren specialist te laten doen. Je bent dan zeker van de kennis die iemand heeft.

Met name bij internationale gerichte haarklinieken werken ISHRS geregistreerde haarchirurgen. Deze professionals wonen regelmatig (inter)nationale congressen, workshops en conferenties bij, waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarchirurgie, apparatuur en behandeltechnieken wordt besproken.

Mensen denken al snel dat dit een gevolg is van de mindere kwaliteit. Dit is niet altijd het geval. Nederlandse haarklinieken zijn op maandbasis onder andere meer kosten kwijt voor personeel en vaste lasten dan de Turkse collega’s.

De meeste mensen bereiken een resultaat dat volledig aansluit bij de eerdere verwachting. Ontevredenheid is vaak een gevolg van een verkeerde verwachting. Een haartransplantatie is een goede oplossing, maar je krijgt nooit meer zo’n haardos als in je jeugd. Ervaren artsen besteden hier tijdens een adviesgesprek aandacht aan.

Ja, de getransplanteerde haarzakjes blijven nieuwe haren produceren. Naarmate je ouder wordt, kan het haar dunner worden. Dit gebeurt iedereen en is een gevolg van het verouderingsproces.

Reviews zijn interessant om te lezen, maar als je echt wilt weten of een bepaalde behandelaar bij je past, is het beter om persoonlijk kennis te maken. Als je na afloop van een consult een goed en begrepen gevoel hebt, is dat een goede basis voor je uiteindelijke keuze.

Het aantal haarklinieken is de afgelopen jaren fors toegenomen. Alleen al in Turkije zijn meer dan 300 klinieken gevestigd. De haarklinieken trekken mensen van over de hele wereld. Jaarlijks worden honderdduizenden haartransplantaties toegepast. Het merendeel van deze mensen keert tevreden terug naar huis en vertelt daar aan familie, vrienden en kennissen over de ingreep. De ervaring is voor anderen vaak aanleiding om ook naar dezelfde kliniek te gaan. De lage tarieven zijn hier uiteraard ook op van invloed.

Zodra je een afspraak maakt voor een behandeldatum zal een goede haarkliniek deze bevestigen. Dit stelt je in de gelegenheid om je reis voor te bereiden en een vliegticket te boeken. De meeste klinieken vragen om je reisschema door te geven. Eventuele wijzigingen worden in goed onderling overleg gedaan.

Betalingsvoorwaarden bespreek je met kliniek. Het is gebruikelijk dat je een aanbetaling doet. Op de behandeldag betaal je het restant bedrag voor aanvang van de ingreep. Hoe de klinieken in Turkije omgaan met betalingsvoorwaarden verschilt per kliniek. Vraag altijd om een factuur en een bewijs van betaling.

Meer haartransplantatie informatie

Wil je meer weten over de verschillen tussen een haartransplantatie in Nederland en Turkije? Wil je zien hoe het resultaat van een haartransplantatie in Turkije gecorrigeerd of verbeterd kan worden? Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij Hair Science Clinic. Het gesprek vindt plaats in de moderne kliniek in Amsterdam of Maastricht en je hebt alle gelegenheid om vragen te stellen. Je kunt haartransplantatie voor en na foto’s bekijken en de specialist beoordeelt je geschiktheid voor de ingreep. De kliniek en de specialisten van Hair Science Clinic hebben jarenlange ervaring met het toepassen van haartransplantaties. Bovendien werd de unieke HaarStamcel Transplantatie door Hair Science Clinic ontwikkeld. Deze techniek zorgt ervoor dat je donorgebied intact blijft. Meer weten? Vraag de gratis informatiebrochure aan of maak een afspraak voor een gratis consult. Je kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)43 601 8101, maar je kunt ook het contactformulier invullen.