Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

“MIJN HAARUITVAL BEÏNVLOEDT MIJN ZELFVERTROUWEN NIET MEER!”

Vrijblijvend consult

Haaruitval

Om uit te vinden of haartransplantatie een goede oplossing voor u is, is het belangrijk om te begrijpen wat haaruitval precies is. Hoe wordt haaruitval gedefinieerd? Wat veroorzaakt haaruitval?

Haar begrijpen

Je hoofdhuid bevat vele tienduizenden haarfollikels: kleine fabriekjes die haren produceren. Het gemiddeld aantal haarfollikels of haarzakjes op de hoofdhuid ligt rond de honderdduizend en is genetisch bepaald. Mensen met blond haar hebben gemiddeld meer haarfollikels dan donkerharigen. De haarfollikels, omhuld met soepel collageen, ontwikkelen zich in een cyclus van drie fasen: een groeifase, een overgangsfase en een rustfase, waarin ze hun haar verliezen en in de stand-by modus gaan. Na twee tot twaalf maanden worden de haren weer actief en begint de cyclus weer van voren af aan.

 

Haaruitval door androgene alopecia

 

Een normale haargroeicyclus duurt gewoonlijk twee tot vijf jaar en volgt drie fasen: eerst is de haargroei actief, daarna een periode van rust, waarna het haar uiteindelijk valt. Overmatig natuurlijk haarverlies treedt op wanneer de groeifase wordt verkort. Hoewel er veel oorzaken en ziektes zijn die haaruitval veroorzaken, is androgene alopecia de meest voorkomende oorzaak, zowel voor mannen als voor vrouwen.  

 

Is haaruitval een ziekte?

Tijdens het normale verouderingsproces wordt ons haar dunner en minder dicht. De invloed van mannelijke hormonen bij zowel mannen als vrouwen speelt een belangrijke rol en helpt verklaren waarom maar heel weinig mensen boven de 75 jaar een volle haardos hebben.

Tijdens het normale verouderingsproces wordt ons haar dunner en minder dicht. De invloed van mannelijke hormonen bij zowel mannen als vrouwen speelt een belangrijke rol en helpt verklaren waarom maar heel weinig mensen boven de 75 jaar een volle haardos hebben. Dat gezegd hebbende, kan mannelijk patroon haarverlies (androgene alopecia) optreden bij zowel mannen als vrouwen. Wanneer dit op jonge leeftijd gebeurt, staat het bekend als voortijdige kaalheid. Mensen die last hebben van deze vorm van haaruitval zijn ideale kandidaten voor haartransplantatie. Aangezien kaalheid in de loop van de jaren kan verergeren, raden wij onze jongere klanten aan om de behandeling uit te stellen om de best mogelijke resultaten te garanderen. Kaal zijn is niet goed voor onze gezondheid. Studies hebben aangetoond dat kale mannen acht keer meer kans hebben om huidkanker te ontwikkelen dan mannen met een volle haardos. Alleen al om deze reden is de dekking van deze kale plekken door middel van een haartransplantatie, medisch nuttig. De Partial Longitudinal Follicular Unit Extraction-methode, of HST-methode is een innovatieve haartransplantatie techniek ontwikkeld door Dr. Coen Gho. Het extraheert delen van haarzakjes met behulp van zeer kleine naalden (diameter 0.5- 0.6 millimeter en lengte 5-6 millimeter). Uit onderzoek blijkt dat slechts een deel van het haarzakje volstaat om een of meerdere haren te vormen. Dit komt doordat zowel in het weefsel (graft) dat voor de haartransplantatie wordt gebruikt, als in het achtergebleven deel zich haarstamcellen bevinden. Hierdoor groeien er zowel in het donor- als het ontvangstgebied nieuwe haren van dezelfde kwaliteit.Een unieke methode mede door de combinatie met een speciaal en ontwikkeld en gepatenteerd medium dat de levensvatbaarheid van de grafts garandeert en de juiste stimulatie geeft aan de stamcellen om uit te groeien. Dit medium staat alleen Hair Science Institute ter beschikking.

artsen Drs. Wing Yuen en Drs. Stefania Stana

“ALS ARTS GEVEN WIJ ONZE CLIËNTEN ALLE AANDACHT EN PERSOONLIJK ADVIES.” Artsen Wing Yuen en Stefania Stana

Boek nu een vrijblijvend consult

LIEVER ALLES DOORNEMEN OP DE BANK?

Ontdek of de unieke HSI-methode u kan helpen met uw kaalheid.

Download nu gratis uw brochure met alle informatie over haartransplantatie.