Na haaruitval tevreden na een haartransplantatie

Mesotherapie haar

Zoek je informatie over mesotherapie haar of mesotherapie tegen haaruitval? Haaruitval is één van de meest voorkomende problemen bij mannen en vrouwen. Alhoewel het gebruikelijk is om dagelijks zo’n 50 tot 100 haren te verliezen, kan ernstige haaruitval nog sneller verlopen en langdurig aanhouden. Haarverlies leidt vaak tot bezorgdheid en onzekerheid. Mesotherapie kan helpen haaruitval te verminderen, de haarkwaliteit te verbeteren en de natuurlijke haargroei te stimuleren. Mesotherapie bij haaruitval bestaat uit een aantal behandelsessies die je bij gespecialiseerde klinieken toe kunt laten passen.

mesotherapie tegen haaruitval

Wat houdt mesotherapie haar precies in?

Mesotherapie, soms ook mesaplastiek genaamd, omvat het rechtstreeks injecteren van onder andere diverse voedingsstoffen en vitaminen in de hoofdhuid. Deze techniek werkt in op de epidermis, het bindweefsel van de huid, je bloedsomloop en het natuurlijke immuunsysteem. De behandeling kan helpen bij het verbeteren van bepaalde vormen van alopecia, zoals telogeen effluvium, alopecia androgenetica, alopecia areata en alopecia als gevolg van stress. Er is echter zeer weinig wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat mesotherapie haar de haaruitval daadwerkelijk vermindert.

Het doel van de behandeling is om de microcirculatie in de hoofdhuid te herstellen en te vergroten, het leveren van voldoende voedingsstoffen, de haargroei te stimuleren en het krimpen van haarfollikels te vertragen. Afhankelijk van jouw situatie en de oorzaak van het haarverlies kunnen de actieve ingrediënten die met fijne naaldjes worden geïnjecteerd bestaan uit een combinatie van biotine, vitaminen, PRP, Nano-peptiden, haargroeimiddelen en mineralen. Een actieve combinatie bestaat uit minimaal twee tot drie hoofdstoffen. Bij gebrek aan wetenschappelijk onderzoek is het moeilijk om te bepalen welke stoffen het meest effectief zijn om de haargroei te bevorderen. De hoeveelheden vitamines enzymen, hormonen, geneesmiddelen, natuurlijke plantenextracten en bioactieve stoffen die in deze injecties worden gebruikt, zijn afhankelijk van de praktijk en de ervaring van de behandelend arts.

Proces mesotherapie behandeling bij haaruitval

Mesotherapie behandelingen worden op verschillende manieren toegepast:

  • Chemische mesotherapie. Hierbij bestaat de injectievloeistof uit ingrediënten als buflomedil, Minoxidil, Finasteride, Dutasteride, biotine, vitamines en organische silicium. Deze stoffen worden in de mesoderm laag van de hoofdhuid geïnjecteerd. In onderlinge combinatie werken de ingrediënten samen om de natuurlijke haargroei te stimuleren door het verbeteren van de bloedcirculatie, overtollig DHT wordt geneutraliseerd, ontstekingen worden verminderd en de natuurlijke productie van collageen wordt gestimuleerd om haaruitval te stoppen.
  • Mechanische mesotherapie. De arts maakt microperforaties in het kalende gebied, waardoor de haargroei plaatselijk wordt geïnduceerd. Deze techniek is erop gericht de productie van collageen en elastine op gang te brengen. Deze helpen bij de vorming van nieuwe weefsels in je haar.

Behandelduur en risico’s mesotherapie haar

De duur van een mesotherapie behandeling bij haaruitval is sterk afhankelijk van persoon tot persoon. Gemiddeld wordt een behandeltraject over een periode van 4 tot 6 maanden verspreid. Behandelsessies vinden op regelmatige momenten plaats. Meestal bevat de behandeling acht sessies, die wekelijks toegepast worden. Je hebt behoorlijk wat geduld nodig, de eerste zichtbare resultaten worden veelal pas na de vijfde sessie waargenomen. Zodra je lichaam op de behandeling begint te reageren, worden de duur en frequentie van de behandelsessies langzaam afgebouwd.

Als je de ingreep toe laat passen door een ervaren specialist die de juiste combinatie van ingrediënten kan samenstellen, kun je erop vertrouwen dat de ingreep op de juiste en veilige manier wordt toegepast. Een enkele keer neemt het haarverlies toe. Mesotherapie kan acute bijwerkingen en complicaties veroorzaken. Hierbij kun je denken aan blauwe plekken, oedeem vorming, hoofdpijn, jeuk en algehele malaise. Bij aanhoudende klachten neem je direct contact op met de kliniek. Mesotherapie kan bij een groot aantal mannen en vrouwen toegepast worden, maar wordt afgeraden in een aantal gevallen:

  • Als je allergisch bent voor één van de ingrediënten die bij mesotherapie gebruikt worden.
  • Als je bekend bent met diabetes, lever-, nier-, of hartproblemen.
  • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Bij gebruik van anticoagulantia.
  • Als er sprake is van infecties of laesies in het behandelgebied.

Kosten en vergoeding mesotherapie haar

De kosten van mesotherapie zijn afhankelijk van het type behandeling en het aantal sessies. Een enkele sessie kost meestal tussen de € 150 en € 650. Aangezien een mesotherapie haar behandeling een niet-invasieve cosmetische techniek is, vergoeden verzekeringsmaatschappijen de kosten niet. In enkele gevallen kun je een beroep doen op een aanvullende zorgverzekering.

Behandelaars die kwalitatief hoogwaardige mesotherapie behandelingen toepassen, geven je van tevoren een behandelplan en kostenoverzicht op maat. Mesotherapie is een behandeling waarbij zelden voor een buitenlandse kliniek wordt gekozen. Als je weet dat het behandeltraject uit minimaal 8 behandelsessies bestaat, lopen de reiskosten snel op. Het mogelijke prijsverschil is aan het einde van het behandeltraject verdwenen en vaak heb je meer betaald, dan wanneer je een behandeling in Nederland had laten toepassen.

Mesotherapie haar ervaringen en resultaten

Je hebt geduld nodig om het resultaat van een mesotherapie behandeling te zien. Wil je de bereikte effecten behouden, dan is herhaling van de therapie noodzakelijk. Onder invloed van je leefgewoonte, genetische eigenschappen en invloeden van buitenaf kan het haarverlies vroeg of laat terugkeren. Mensen die eerder mesotherapie bij haaruitval hebben laten toepassen delen hun ervaring en mening vaak online. Over het algemeen wordt de ingreep niet als pijnlijk ervaren. Het gevoel van de injecties ervaart iedereen op zijn of haar eigen manier.

Zoek je een blijvende oplossing bij haarverlies? Misschien dat een haartransplantatie ook voor jou een geschikte behandeling is. In tegenstelling tot mesotherapie is een haarimplantatie meestal een eenmalige ingreep waar je je leven lang plezier van hebt. Online lees je de verschillen tussen beide behandeltechnieken bij haaruitval, maar je kunt jezelf ook voor laten lichten door behandelend specialisten. Uiteindelijk ben je zelf degene die een keuze voor een behandeling maakt. Als je dit goed voorgelicht doet, dan is de kans groot dat je na afloop tevreden bent met het resultaat.

Meer informatie

Heb je jezelf door een specialist laten voorlichten over mesotherapie bij haaruitval en wil je meer weten over een haartransplantatie of andere behandeling? Vraag de informatie brochure van Hair Science Institute aan of maak een afspraak voor een adviesgesprek in een van de klinieken in Amsterdam of Maastricht. Je kunt Hair Science Institute telefonisch bereiken op +31 (0)43 601 8101. Stuur je liever een e-mail? Dat kan! Je stuurt je e-mail naar besthair@hasci.com en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.