Ben ik in beeld?

Ben ik in beeld?

Hoe hard we ook roepen dat het om het innerlijk draait: we worden nog altijd beoordeeld op de buitenkant. Zeker nu we volop met elkaar videobellen: we zien ons hoofd en onze haardos voortdurend in beeld. En – eerlijk is eerlijk – dat is soms best schrikken. Hoe tevreden ben jij als je jezelf op camera ziet?

Invloed sociale media op zelfbeeld

De beautyindustrie heeft de afgelopen jaren een enorme boost gehad. Door Instagram, Youtube-tutorials en realitysterren als de Kardashians zijn vrouwen én mannen meer dan ooit met hun uiterlijk bezig. We brengen met z’n allen talloze uren door in de badkamer en spenderen miljarden aan persoonlijke verzorging, beauty producten en plastische chirurgie.

Beauty Pays Boek

Beauty pays

De drijfveer achter al die beauty enhancements is krachtig: het is wetenschappelijk bewezen dat knappe, goed verzorgde mensen serieuzer worden genomen. En bijvoorbeeld beter verdienen dan hun minder verzorgde collega’s. Met andere woorden: schoonheid loont. Hoe dit mechanisme werkt staat uitgebreid beschreven in het boek Beauty Pays van Daniel S. Hamermesh, hoogleraar economie aan de University of Texas en hoogleraar arbeidseconomie aan de Universiteit van Maastricht.

 

NEP INTERNET VS REALITEIT

In de overvloed van beauty enhancement is er – gelukkig – ook een parallelle stroom die natuurlijkheid predikt. We zien mediacampagnes vol real people met sproetjes, pigmentvlekken en lijntjes. Een tegengewicht voor de Instagramwereld, waar je met een simpel filtertje een Kardashian-versie van jezelf maakt.

Ook vind je op Insta tegenwoordig ‘Insta versus real life’, onder aanvoering van de Australische comedienne Celeste Barber, die op hilarische wijze de foto´s en filmpjes van modellen, filmsterren en influencers kopieert. We lachen erom en zijn het er stellig mee eens: echt is beter dan nep. Maar een beetje dikkere lippen mag best. Of minder rimpels. Of mooier haar.

 

In de plooi

En toen was daar corona. Opeens werken we allemaal verplicht thuis en zoomen, teamsen of skypen we aan de lopende band. Hoe geruststellend om te zien dat niemand een perfect huishouden runt. Bij iedereen rennen gillende kinderen door het beeld en staat afwas op de keukentafel.

Live met boxershort

En waarom van top tot teen in de plooi als je alleen maar de bovenkant ziet tijdens deze online sessies? Toch iets om voorzichtig mee te zijn, zo ontdekte een verslaggever op de Amerikaanse tv die live ging met z´n boxershort zichtbaar onder zijn jasje en overhemd.

 

 

Het relaxte sfeertje (joggingbroeken forever) van de eerste weken veranderde echter snel. We begonnen onze externe onderhoudsmomentjes te missen. En die uitgroei, vale huid en terugwijkende haarlijn waren wel érg duidelijk in beeld tijdens onze digitale vergadercalls.

Werken aan je zelfvertrouwen

Ook op beautygebied werden we onrustig na een paar weken lockdown. Ondanks alle sociale beperkingen willen we er toch goed uit blijven zien. Zodra het weer mogelijk was renden we dan ook juichend naar kappers, schoonheidssalons en haartransplantatieklinieken.

Feel good

‘Het is best schrikken als je jezelf op camera ziet,’ zegt dr. Coen Gho van Hair Science Clinic. ‘Je kijkt toch kritischer naar jezelf dan naar anderen. Als je voortdurend naar je eigen hoofd moet kijken, valt je opeens van alles op. Nu we allemaal online vergaderen, willen mensen massaal van hun kalende inhammen af. Werken aan je uiterlijk is niet alleen feel good, het geeft ook zelfvertrouwen.´

Jezelf, maar dan ietsje mooier

Ook bij de Hair Science Clinics in Maastricht en Amsterdam staat de telefoon roodgloeiend sinds corona. We denken in deze periode na over ons uiterlijk en wat we willen verbeteren. Daarbij zoeken we vooral naar een betere versie van onszelf, niet naar een andere of nieuwe versie. We willen onszelf zien, maar dan ietsje mooier. Natuurlijkheid is daarbij key. Het draait steeds meer om jezelf zijn. Je hoeft je niet aan te passen aan een schoonheidsideaal, maar je mag absoluut vieren wie je bent.

 

Haartransplantatie kosten mannen

100% Natuurlijke look

Ook voor het succes van een haartransplantatie is het belangrijk dat het resultaat natuurlijk uitziet. Als het goed is, ziet niemand dat je een haartransplantatie hebt ondergaan. Natuurlijkheid is een van de onderscheidende factoren van de HST-methode voor haartransplantatie. Het is belangrijk dat grafts in de juiste richting, met de juiste dichtheid, op de juiste locatie teruggeplaatst worden.

Bij HST zijn de grafts bovendien veel kleiner dan bij andere methoden. Dit zorgt voor een fijnmazige inplant, een natuurlijk ogende haarlijn en mooie haardichtheid. Om die reden wordt HST beschouwd als de meest geavanceerde haartransplantatietechniek. Het is het neusje van de zalm op het gebied van haartransplantaties. De resultaten zijn ongeëvenaard.

Wil je meer weten?

Ontdek jouw mogelijkheden tijdens een gratis, vrijblijvend adviesgesprek. Je krijgt persoonlijk advies van een van onze artsen, gerichte informatie en er is alle ruimte om vragen te stellen.