Haartransplantatie Turkije vanuit België

Overweeg je een haartransplantatie in Turkije vanuit België? De haargroei is een van meest opvallende aspecten die direct van invloed is op je uitstraling. Mensen die om verschillende redenen last hebben van haaruitval, beseffen dat er actie ondernomen moet worden om volledige kaalheid te voorkomen. Een haartransplantatie is hierbij doorgaans de meest effectieve behandelmethode. Dit proces wordt uitgevoerd door professionele teams in verschillende landen, verspreid over de hele wereld. Een haartransplantatie Turkije vanuit België is een van de mogelijkheden om nieuwe haargroei te laten creëren.

Reputatie haartransplantatie Turkije

Turkije heeft niet altijd een goede reputatie in met name de haartransplantatie sector. Het is bovendien een land dat patiënten van over de hele wereld verwelkomt, mede dankzij het gebruik van hoogtechnologische, medische apparatuur. Bij het vergelijken van de haartransplantatie prijzen tussen Turkije en België, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, waaronder:

  • De door de haartransplantatie specialist aanbevolen methode zal van invloed zijn op de kostprijs van de procedure;
  • Het aantal haarzakjes dat getransplanteerd moet worden, heeft ook invloed op de kosten van de haartransplantatie;
  • De FUE- en FUT-methoden zijn de meest gebruikte procedures in Turkije en in België;
  • De kosten van de haartransplantatie in Turkije kunnen hoger uitvallen als gevolg van bijkomende reis- en verblijfkosten.

Degenen die de verschillen tussen Turkije en België nauwkeurig vergelijken, zien vaak als eerste de lagere tarieven die in Turkije gerekend worden. De kwaliteit is bij sommige klinieken relatief goed, want er zijn net zoals in België ook klinieken met tegenvallende resultaten. Met name Turkse haarklinieken gevestigd in Istanbul hebben doorgaans een redelijke reputatie. De specialisten en assistenten die in deze klinieken werkzaam zijn, maken gebruik van de nieuwste technologieën en behandeltechnieken.

FUT- of FUE haartransplantatie in Turkije vanuit België

Degenen die een haartransplantatie ondergaan in Turkije hebben meestal de keuze tussen een FUT- en FUE-haartransplantatie. De prijzen voor beide technieken lopen uiteen. De FUT-haartransplantatie is in beide landen het goedkoopste, maar het is tegelijkertijd de methode die het bekende en ontsierende haartransplantatie litteken op het achterhoofd laat zien. Turkse haarklinieken bieden niet zelden all-inclusive behandelingen aan, waarbij tot zo’n 4.000 haarzakjes op een dag getransplanteerd worden. Het gebruik van de FUE-methode is tegenwoordig overal standaard. De haarzakjes worden direct uit het donorgebied geoogst. Littekens zijn na het genezen van de huid niet of nauwelijks zichtbaar. Gemiddeld is een haartransplantatie in Turkije 20% tot 40% goedkoper dan in België.

Haartransplantatiekosten Turkije vergelijken met België

Het valt waarschijnlijk al vrij snel op dat een haartransplantatie in België duurder is dan in Turkije. De gemiddelde prijs van een FUE-haartransplantatie in België schommelt rond € 4.500. In Turkije kost een vergelijkbare procedure zo’n € 3.000, waardoor je al snel een behoorlijk bedrag bespaart. Prijzen verschillen in beide landen en zijn onder meer afhankelijk van de omvang van de ingreep. Naarmate je meer grafts laat transplanteren, is dat vaak van invloed op de prijs. Turkse haarklinieken staan bekend om de hoge aantallen haarzakjes die men transplanteert. Gemiddeld kunnen uit een gezonde haarkrans 4.000 haarzakjes verwijderd worden, zonder dat de huid zichtbaar wordt. Nederlandse haarklinieken behandelen op een dag maximaal zo’n 2.000 grafts. Een haartransplantatie specialist werkt in Nederland doorgaans in kleinere groepen, terwijl Turkse haarklinieken werken met behandelteams. Een team staat onder leiding van een haarchirurg, die toeziet op het verloop van de behandeling.

Bijkomende kosten haartransplantatie Turkije vanuit België

Wanneer je een haartransplantatie in Turkije overweegt, heb je niet alleen te maken met de kosten van de behandeling. Andere kosten voor onder andere reis en verblijf zijn van invloed op het totaalbedrag dat je uitgeeft. Als je keuze uitgaat naar Turkije ben je aangewezen op een vliegtuig om de gewenste bestemming te bereiken. Verbindingen van en naar Istanbul zijn vrijwel dagelijks en worden onderhouden door verschillende luchtvaartmaatschappijen. Toch is het afhankelijk zijn van een vliegtuig niet altijd even praktisch. Zo wordt een haartransplantatie in een dagbehandeling toegepast. In België kun je na het afronden van de ingreep de kliniek verlaten. In Turkije zul je nog één of meerdere nachten ter plaatse in een hotel verblijven. De terugreis kan pas ingepland worden, nadat een haarchirurg je hiervoor toestemming heeft gegeven. Het is nagenoeg onmogelijk om op één dag heen en weer te reizen. Als je van plan bent om een haartransplantatie in Turkije te ondergaan en je je zorgen maakt over de kosten, kun je misschien voordeel doen met de volgende tips:

  • Boek een vlucht een aantal maanden van tevoren. De prijzen voor de vluchten zijn dan voordeliger dan wanneer je last-minute boekt.
  • Controleer op aanbiedingen. Zowel de nationale luchtvaatmaatschappijen als prijsvechters bieden regelmatig goedkope vluchten aan.
  • Een van de beste periodes om Turkije te bezoeken is de zomer, maar voor een haartransplantatie wordt vaak de lente en herfst aangeraden. Vliegtickets zijn in het voor- en najaar voordeliger dan in het hoogseizoen.
  • Ga eerst persoonlijk kennismaken met een haarkliniek of haartransplantatie specialist. Maak pas een keuze als je voldoende hebt kunnen onderzoeken en vergelijken.

Het is mogelijk om een vakantie in Turkije te combineren met een haartransplantatie. Specialisten adviseren om eerst van je vakantie te genieten en de haartransplantatie na afloop te ondergaan. Na afloop van de ingreep zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee dient te houden en die je beter niet doet. Hoe je de reis indeelt kun je met een haartransplantatie specialist overleggen. Goed om te weten is dat je de behandelde huid in de weken na de ingreep niet onbeschermd aan het zonlicht bloot mag stellen. De huid moet genezen van de behandeling en overmatige UV-straling kan een hierop een negatief effect hebben.

Haartransplantatie Turkije vanuit België – FAQ

Ja, enkele Turkse klinieken beschikken over een behandelfaciliteit en/of vertegenwoordiging in België.

Ja, de keuze voor een haarkliniek maakt u zelf. U bent vrij om een kliniek in binnen- of buitenland te kiezen.

Het aantal mensen dat jaarlijks naar Turkije reist neemt al jaren gestaag af. Dit zowel voor een haartransplantatie als voor andere cosmetische ingrepen. Ook in België is deze trend zichtbaar. Onrust in dit land en de pandemie zorgen er voor dat mensen minder snel de stap naar Turkije te zetten.

Ja, net zoals in Nederland zijn haartransplantatie tarieven in België hoger dan in Turkije. De lage prijzen zijn voor velen aanleiding om voor Turkije te kiezen.

Als de kliniek van je keuze een partner heeft in België, kun je doorgaans daar terecht. Wanneer dit niet het geval is, ben je voor nazorg en hulp bij bijwerkingen aangewezen op de kliniek in Turkije.

Turkse haarklinieken die erkend zijn en eventueel aangesloten bij een kwaliteitskeurmerk, leveren hoogwaardige zorg. Vaak zijn het de ervaren haarchirurgen die de beste resultaten bereiken. Bij Turkse klinieken is een groot aantal ISHRS geregistreerde artsen werkzaam. U bent in vertrouwde en veilige handen, al is er bij elke chirurgische ingreep een zekere kans op bijwerkingen.

Online vindt u zowel foto’s als haartransplantatie video’s. Beelden die gepubliceerd worden zijn afkomstig uit binnen- en buitenland. Ook als je tijdens een adviesgesprek bij een kliniek vraagt naar resultaten, kun je haartransplantatie voor en na foto’s bekijken.

Reviews lees je op Haarweb.nl en Haarstichting.nl, maar ook haarklinieken zelf plaatsen ervaringsverhalen op de website. Lees positieve en negatieve reviews. Hiermee voorkom je dat je mogelijk dezelfde fouten maakt als anderen, waardoor het resultaat niet is wat je er van verwacht.

Naast Zaventem zijn er diverse andere mogelijkheden. Zo kun je reizen vanaf Charleroi, maar zijn er ook vluchten vanaf Luik en Oostende-Brugge beschikbaar.

Retourtickets worden vanaf ongeveer € 175 aangeboden. Exacte kostprijs hangt af van de luchthaven van vertrek, reisperiode en de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Dit bespreek je voor je vertrek naar Turkije met de haarkliniek. In de regel ben je 3 dagen / 2 nachten daar. De ingreep wordt op de 2e dag van je verblijf gedaan. Voordat je op de 3e dag naar huis vliegt, vindt een controle bij de haarchirurg plaats. Deze geeft je eventueel ontstekingsremmers en/of antibiotica die je strikt volgens advies gebruikt. Na dit gesprek kun je de thuisreis beginnen.

Verblijf Turkije

Een andere bijkomstigheid is de accommodatie waar je verblijft. Het grootste deel van de Turkse haarklinieken werkt samen met een of meerdere hotels in de buurt van de kliniek. De transfers van het vliegveld naar het hotel, de kliniek en omgekeerd zijn bij het behandeltarief inbegrepen. Meestal zijn 2 tot 3 overnachtingen bij de behandeling inbegrepen. Moet je door onvoorziene omstandigheden langer blijven of gaat je voorkeur uit naar een andere accommodatie? De bijkomende kosten zijn dan voor eigen rekening. Zorg dat je vooraf weet welke kosten bijkomend zijn en waar je al voor betaald hebt. Anders wordt een goedkope haartransplantatie in Turkije al snel een dure ingreep.